Placenta na přední stěně a nízko. Zkušenosti?
Hezký den, jsem na začátku 14 týdne. Včera jsem byla na screeningu a doktor mi řekl že mám placentu velmi nízko. Prý se snad ještě vytáhne. Měl to někdo taky tak a pak bylo vše v pořádku? Mám dodržovat nějaký klidový režim? Doktor nic neříkal ale všude čtu že bych se měla vyhnout sexu a nedělat nic namahaveho.
@aurelie34 mám placentu na přední straně a zasahuje do DS(děložní segment) měla by se vytáhnout s rostoucíma tydnama. Mám placentu taky na přední straně a jediné co tak můžeš je cítit pohyby miminka později. Já sem 17+4 a doktorka my řekla že se vytahuje. Jinak já žádný zákaz neměla. Když nekrvacis tak bych si určitě nic neodpirala ani procházky ani nic jiného.
@aurelie34 takhle brzo jsem ji měla nízko, z části ještě v porodních cestach, pak se vytáhla po 20.tt nahoru. Ve 14.tt je úplně k ničemu tohle řešit, děloha je zatím malá. Pravděpodobně se ti ještě vytáhne nahoru.
Jo a v jednom těhotenství jsem měla placentu vepředu, v druhém vzadu, nepociťovala jsem žádný rozdíl.
Mám na přední stěně placenty hned dvě. Dvojvaječná dvojčata. Nikdy s tím nebyl problém.
Měla jsem v první těhotenství vpředu a nízko, částečně zasahující do porodních cest. Vytáhla se nahoru. Žádné omezení jsem neměla, nekrvácela jsem, vše probíhalo v pořádku.
Taky jsem mela na ps nizko. Zakazal mi sex,divoceni,skakaní,kolo,atp ted mam 7 tydnu do tp a placenta uz je krasne vysoko🙏🏻
Hezký dobrý den,
měla jsem placentu - praevia centralis (totalis). Také na přední stěně, kdy jsem na to přišla díky krvácení a ještě k tomu, ve 20 týdnu těhotenství.
Placenta se krásně vytáhla rostoucím bříškem, ale až ve 36 týdnu, ale díky Bohu za to.
Takže vždy je naděje...❤
Držím palečky, myslím si, že se vám v pohodě vytáhne.
Přeji hezký den...🌞🌹
Ahoj, taky jsem měla placentu nízko na přední straně a zasahovala do porodních cest. Ale já skoro celé těhotenství krvacela a spinila. Měla jsem narizeny klid až do 8 měsíce. Pak se trochu vytáhla. Pokud Ti nic neříkal MUDr, tak je to v pohodě. Přeji klidné těhotenství 😗
Měla jsem placentu praevia ventralis. Přišlo se na to z důvodu špinění. Ještě byla směrem k zadní straně , kde je menší pravděpodobnost , že se vytáhne. V 32 TT již byla ok mimo porodní cesty. Než se vytáhla , tak jsem měla přísný klidový režim.
Měla jsem placentu nízko, krajem zasahující do porodních cest ještě i na druhém screeningu, nekrvácela jsem, o nějakých omezeních nikdo nic neříkal. Na třetím už byla krásně vytáhlá nahoře. Neboj, ještě je to brzo, jak děloha roste, placenta se jakoby posune nahoru.

@aurelie34 Měla jsem to. Měla jsem klidový režim a zákaz sexu. Vytáhla se asi v 16. Tydnu, takže se Ti ještě určitě vytáhne.