Platíte za druhý screening ve 20. týdnu těhotenství?
První screening stál 2000 ve 13tt..na druhy jdu ve 20 tt a chtěji 2200kč,bude to 4 díte u třech předchozích jsem vždy platila jen 1 .screening.druhý byl zdarma 🤷 jak to.máte prosím vy??pojistovna mi proplatí celkem jen 2500,.
@4formy na prvním jsem nikdy nebyla, ale druhý screening se před změnou úhrad neplatil a teď si můžeš vybrat, zda podstoupíš neplacenou verzi, kterou by měl ve většině případů provést jakýkoliv obvodní gynekolog (bez certifikace pro 2. screening) a až v případě záchytu nesrovnalostí Tě poslat na podrobnější UTZ na spec. pracoviště bez placení a nebo podstoupíš druhý screening rovnou na spec. pracovišti nebo u gynekologa (nemusí být tvůj) s certifikátem, ale zaplatíš si. Tedy je ještě varianta, že gynekolog tě tam může, pokud nemá vybavení, poslat i se speciálním kódem a vyšetření by neproběhlo tak podrobně jako v placené verzi.
Sama jsem druhý screening s pátětem podstoupila v neplacené verzi u své gyn., ale s šestětem jsem šla na tu placenou (a zpětně proplacenou -2000kč, protože jsem na nic jiného balíček nečerpala) verzi, protože ten holý základ u mé obvodní gynekoložky se mi zdál docela na nic, rozhodně ve srovnání s tím, jak to bylo úplně zdarma u 4 předchozích dětí.
Ja platila 1500 + 1500 a jeden mi proplatila pojistovna
Já v roce 2021 platila oba první 1500 a druhý asi 2000 (cenou druhého jsi nejsem na 100% jistá)
Ja jsem teď těhotná,oba za 1500 a oba mi proplatila pojišťovna (vzp,muzes čerpat až 3000)
Tak koukam ze asi zalezi na klinice jinak si to neumim vysvetlit 🤷
U syna jsem v roce 2018 platila jen první za 1500. U dcery v roce 2021 oba a každý stal 2000. Přijde mi, že čím víc pojišťovny uvolní na těhotenský balíček, tím víc se zvedá poplatek za ty screeningy.
Já teda vždycky platila jen 1500 Kč za ten první, ten se dá pak post ex proplatit pojišťovnou a za druhý nic, ani za třetí. 🤔
2020 jsem neplatila vůbec, 2022 oba po 1500 Kč. Pojišťovna proplatila v rámci benefitů, ale už si nevzpomínám, jestli to pokrylo celou částku.
@první screening 1500 - specializované středisko, druhý screening jsem dostala vybrat jestli chci opět na specializované středisko, nebo jestli chci u nás na gynekologii k doktorovi který je k tomu oprávněn (tam jsem platila 450,- ale byla v tom jedna fotka 250+200 si doktor řekl, za informaci o pohlaví 🤷). Takto i v roce 2021 ale s rozdílem, že tenkrát jsem měla dr. která u nás ve městě letos přestala ordinovat a u té jsem neplatila u druhého screeningu vůbec nic(náhrada za ní mladá Dr. která evidentně nemá ke screeningům oprávnění) proto jsem musela letos k doktorovi,který si řekl 450,- (zajímavé když to byla stejná gynekologie 🤷
Platila jsem oba 1000,- a 1540,- čpzp proplaci 2500,-
Platila jsem jen 1 screening. Vždy. Děti 2008,2019 a 2023.
Platila sem první i druhy u obou dětí, u nejstaršího ne (dělaný 2014), ale to jsem byla ve FN. Ale vždycky jsem si zazadala na pojišťovně a celou částku mi vrátili zpátky.
@krisstina93 mě teď VZP ze 2000,- vrátila 1500,-
@ivetav91 to je možný, já platila tuším 2x 1500 za ty screeningy. Nebo 1500 a pak jenom tisícovku, už nevím tu částku přesně jsou to dva roky :D ale víc určitě ne.
@krisstina93 moje pojistovna proplaci 2500...takze z prvniho cele 2000 ale z druheho dostanu jen 500 alenevim jestli na druhy jdu ptz jsem byla na testech nipt a mam prijit na kontrolu v 19tt a zdarma kvuli nipt
@kubesovaadelka ja vim kolik mi prispiva pojistovna to tady neresim ptala jsem se jestli platite oba dva screningy 🤷😉
@4formy však já odpovídám, ano oba a pak část proplati pojišťovna 🤣🤣🤣

@4formy V roce 2020 jsem platila oba.