Točení hlavy, krev z nosu, tlak v podbřišku. Stalo se některé?
Ahoojky jsem 19+2 , do teď mi nic nebylo žádné zvláštní obtíže......... Dnes ráno sem výstava jako vždy ( dokonce sem po dlouhé době spala celou noc 🙏, paráda) ale vstanu a začala se mi točit hlava, po asi 15minutach se mi spustila krav z nosu. Bříško mi jakoby na jedné straně trnem a je tvrdší............ Je to moje první tehu a chodím do práce do teď bez problémů. Volala sem gynekologovi, tam mi řekli že to je asi tlak ať si zajdu k Obvodnímu a tam mne objednali na 11h ......... Tlak sem si měřila 119/59 .
Ještě mne napadlo,, nervy,, včera mi volali z hematologie no je to na dýl ale ve a krátce mne objednali do rizikové poradny a 18.3 až budou všechny výsledky mi řeknou jestli nastoupím na rizikové ( ale doktorka furt opakovala že je vše v pořádku, v klidu ) ..... Z toho sem byla rozhozena.
Doporučili mi dnes zůstat doma nechodit do práce ( jsem prodavačka 12tky na nohách) .........
Stalo se některé, nic mi nebylo a prostě vstanu s tohle.......
Tak prý je všechno v pořádku, tlak, krev, čipek, břicho i mimi vše je v pořádku. Prý to prostě může být. Dostala jsem hořčík a klidový režim. O neschopence zatím moc uvažovat nechci ( se doma zblázním 🤦♀️ ) nejsem tip co by jen tak zůstal doma vždycky sem byla aktivní, i v práci chci být co nejdál to půjde........ Ale uvidíme, doktorka sama řekla jestli se to bude opakovat ať dojdu a asi výpiše nemocenku, na co riskovat. .......
@helena1033 no tak je možné že se to opakovat bude protože dlouhé stání se v těhotenství nedoporučuje.A ono i když jste na neschopence neznamená to že nemůžete nic dělat.Já jsem na neschopence od Listopadu a nemůžu říct že bych neměla co dělat.Uklízím,vařím, chodím se psem na procházky.Raději ať je miminko v pořádku než abych ho nějak vědomě ohrožovala

Tak hlava se ti mohla točit kvůli tlaku v těhotenství se doporučuje vstávat z postele pomalu právě kvůli tomu že se může točit hlava.Krev z nosu buď kvůli tomu že ti teď v těle obíhá více krve než normálně (také mám občas při smrkání krev a i dásně mi hodně krvácí) a nebo to souvisí taky s tím tlakem.Nervovat se nenervuj miminku to neprospívá.To co tě trápí určitě nebude tak horké a dopadne to dobře.A taky to že jsi skoro celí den na nohách není v těhotenství dobré neuvažovala jsi o neschopence?