Tvrdnutí břicha ve 17. týdnu těhotenství s dvojčaty. Je to normální?
Ahoj. Už jsem četla více článků ale mám pořád nějaké obavy a otázky.
Jsem 17+3 (dvojčata) a už tak 3 týden mi tvrdne břicho..
Poslední týden šíleně. Spíš mám pocit že je tvrdý už jako pořád.
Na gyndě jsem byla 2 týdny zpět. Prý jsem v pořádku. Čípek ok..
Dostala jsem Magnosolv. Večer beru ještě progesteronové čípky.
Včera jsem byla na kontrole v pronatalu (dokontrola po prvním screeningu - kluk se nechce doktorce celý ukázat) a lékařka říkala že čípek mám 36mm. Prý se nemusím ničeho bát ale kdyby to břicho nějak bolelo mám se nahlásit na gyndu, případně pohotovost.
Jsem zmatená lehce z toho že jako to břicho fakt už je vlastně tvrdý nonstop. Může to být těmi dvojčaty? Jsem na rizikovém. Prakticky si furt valím šunky doma. Max tak vysaju doma a něco poklidim. Uvařím. Jinak nedělám fakt nic. Tekutiny piju dost. Užívám i Verra těhu vitamíny. Strašně ráda bych si zašla na bazén a jen se prostě pleskla do vody a nechala se nadnášet.. Tak nevím.. Nebolí to. Spíš to tahá. Cítím už i nějaké pohyby. Tak třeba tím? Měla jste to nějaká z vás taky že prostě už to bylo vlastně furt tvrdý? Jako samozřejmě asi nějaká z vás jo, nepíšu to proto že bych byla výjimečná, to vážně ne 😀
Jen zda je to v pohodě a zda se to dá v tomhle stavu doklepat až do konce.. Třeba do 36tt. Prý půjdu pod kudlu dřív kvůli dvojčatům.
No nic. Přeju krásný den 🍀🐞
To tvrdnutí břicha klidně může být u dvojčat úplně běžné, děloha je větší, napíná se rychleji a prostě máš v sobě víc akce. 🙂 Když navíc píšeš, že čípek je 36 mm a lékařka tě uklidnila, tak to je vlastně skvělá zpráva. To je ještě úplně v normě, hlavně když jsi takhle na začátku druhého trimestru.
@lucidvork děkuji ☺️ nejspíš ano, bude to určo tím že tam jsou dva špunti. Prý jsou i trochu větší než by měli být. Tak možná jo.. Hodím se do klidu 🙏

To tvrdnutí břicha klidně může být u dvojčat úplně běžné, děloha je větší, napíná se rychleji a prostě máš v sobě víc akce. 🙂 Když navíc píšeš, že čípek je 36 mm a lékařka tě uklidnila, tak to je vlastně skvělá zpráva. To je ještě úplně v normě, hlavně když jsi takhle na začátku druhého trimestru.