Žádná chuť k jídlu ve 15. týdnu těhotenství. Je to normální?
Hojky maminky jsem teď 15tt + a stále nemám žádné chutě a hrozne málo jim je to normální v tohle týdnu nebo spíše ne . ?? Za celý den toho moc nesmím a bojím se jestli je vše v pořádku když stále nemám žádné chutě..
Děkuji všem za rady.
Jsem těhotná podruhé a nikdy jsem žádné chutě neměla, ani moc neznám maminky, co by je fakt přepadávala chuť na nějakou konkrétní věc a podobně...Nevím no🙂 Každopádně u prvního jsem zvracela průměrně 10x denně až do porodu a syn naprosto v pohodě a zdravý. Tentokrát mi bývalo zle cca do 20tt, teď už dobrý. Ale zas mám všude mimino a stlačený žaludek, takže sním tak dva kousance a končím :D Pokud nehubneš, nejsi extrémně slabá, miminko roste jak má, tak bych se tím nijak netrápila.
@cilkat ne podvyzivena opravdu nejsem jen jsem měla strach z čeho se miminko může vyvíjet když málo jím.
Já se podívám na něco k jídlu a cítím se moc nafoukle jako kdybych už byla až moc prejezena .. toto jsem ještě v těhu neměla ,vždy jsem jedla normálně a teď mám pravý opak tak mám obavy o malé aby se vyvíjelo jak má I když nejím.
@salinecka mimčo se u nás v těle chová jako parazit, když to řeknu hodně blbě...pokud někomu něco bude chybět z živin, tak tobě, ono si vše zajistí...tvoje tělo má totiž zásoby minerálů i živin a i když něco sníš, přednost má vždy miminko. Je to zařízené hezky🙂 proto sleduj hlavně to, jak se cítíš ty. To je první signál, že bys měla někde přidat
Já to mám podobně... vůbec nemám chuť na jídlo jim s donucenim a to mini porce.. a do toho mi je pořád špatně... žaludek na vodě, únava,notani hlavy.. jsem ve 4 měsíci a mám dole 3 kila.. prostě hnus.. takže vím jak se cítíš... taky věřím že to brzo přejde..

V prvním trimestru mi v obou těhotenstvích bylo fest blbě. Zhruba 10-14 tt jsem střídavě spala a střídavě zvracela (třeba z pachu vlastního potu... nebo mejdla) ... 15-16 tt se to začalo lepšit. Ale nějak rozumně jíst jsme obvykle zvládala až tak 17 tt...
Pokud nejsi podvyživená do začátku a nejdeš třeba do stavů, kdy se ti motá hlava z nedostatku cukru v krvi, nebo nezvracíš na prázdno, tak to zbytečně nehroť a počkej, až chuť přijde. Mimimku tím neublížíš, ono si vezme z tebe.