icon

Žádná chuť k jídlu ve 15. týdnu těhotenství. Je to normální?

salinecka
7. črc 2023

Hojky maminky jsem teď 15tt + a stále nemám žádné chutě a hrozne málo jim je to normální v tohle týdnu nebo spíše ne . ?? Za celý den toho moc nesmím a bojím se jestli je vše v pořádku když stále nemám žádné chutě..
Děkuji všem za rady.

cilkat
7. črc 2023

V prvním trimestru mi v obou těhotenstvích bylo fest blbě. Zhruba 10-14 tt jsem střídavě spala a střídavě zvracela (třeba z pachu vlastního potu... nebo mejdla) ... 15-16 tt se to začalo lepšit. Ale nějak rozumně jíst jsme obvykle zvládala až tak 17 tt...
Pokud nejsi podvyživená do začátku a nejdeš třeba do stavů, kdy se ti motá hlava z nedostatku cukru v krvi, nebo nezvracíš na prázdno, tak to zbytečně nehroť a počkej, až chuť přijde. Mimimku tím neublížíš, ono si vezme z tebe.

laxesis
7. črc 2023

Jsem těhotná podruhé a nikdy jsem žádné chutě neměla, ani moc neznám maminky, co by je fakt přepadávala chuť na nějakou konkrétní věc a podobně...Nevím no🙂 Každopádně u prvního jsem zvracela průměrně 10x denně až do porodu a syn naprosto v pohodě a zdravý. Tentokrát mi bývalo zle cca do 20tt, teď už dobrý. Ale zas mám všude mimino a stlačený žaludek, takže sním tak dva kousance a končím :D Pokud nehubneš, nejsi extrémně slabá, miminko roste jak má, tak bych se tím nijak netrápila.

salinecka
autor
7. črc 2023

@cilkat ne podvyzivena opravdu nejsem jen jsem měla strach z čeho se miminko může vyvíjet když málo jím.
Já se podívám na něco k jídlu a cítím se moc nafoukle jako kdybych už byla až moc prejezena .. toto jsem ještě v těhu neměla ,vždy jsem jedla normálně a teď mám pravý opak tak mám obavy o malé aby se vyvíjelo jak má I když nejím.

laxesis
7. črc 2023

@salinecka mimčo se u nás v těle chová jako parazit, když to řeknu hodně blbě...pokud někomu něco bude chybět z živin, tak tobě, ono si vše zajistí...tvoje tělo má totiž zásoby minerálů i živin a i když něco sníš, přednost má vždy miminko. Je to zařízené hezky🙂 proto sleduj hlavně to, jak se cítíš ty. To je první signál, že bys měla někde přidat

nalinka109
11. črc 2023

Já to mám podobně... vůbec nemám chuť na jídlo jim s donucenim a to mini porce.. a do toho mi je pořád špatně... žaludek na vodě, únava,notani hlavy.. jsem ve 4 měsíci a mám dole 3 kila.. prostě hnus.. takže vím jak se cítíš... taky věřím že to brzo přejde..