Bolest břicha jako při menstruaci - týden po porodu

jitukka
3. led 2015

Aboj holky. Mam otazku. Jsem dnes tyden od porodu a ocistky odchazeji, ale ted me zacalo bolet bricho jako pri MS a je to celemm intenzivni. Po porodu me bricho vubec nebolelo. Stalo se to nektere z vas?? Nechci plasit nebo neco, ale tak nevim jestli je to normalni :/

klaklas
3. led 2015

Cele šestinedělí se stahuje děloha a melo by to byt ok 😊

adik2
3. led 2015

To bude zavinování dělohy. Také mě to bolelo a hlavně při kojení. Laicky řečeno, při kojení se vyplavuje hormon, oxytocin myslím, a ten stahuje tu dělohu, a proto to bolí. Jo a čím víc porodů, tím to bolí víc.

betelgeuzz
3. led 2015

@jitukka mě teda trochu překvapuje, že po porodu tě nic nebolelo, ale až týden po porodu začalo. Ono zavinování bolí, po druhým porodu jsem bez léků nevydržela, ale čím dál si po porodu, tím tam bolest zeslabuje. Jako může to být bolest jen z toho, že se tělo zotavuje, ale taky ne. Záleží, jak je ta bolest velká. Vydržíš bez léků, je stálá, nebo jen nárazová, co očistky, odchází, nezapáchají jinak, než předtím, nemáš teplotu? to všechno by byly příznaky, že je něco špatně. nemáš doma kontryhel? pití kontryhele pomáhá na stahování dělohy.

kocour1
3. led 2015

Vypadá to na zavinování dělohy...mě to trápilo docela dost a zvláště při kojení. Jsou to podobné bolesti jako menstruační. A občas se to podobalo i těm porodním...vůbec jsem si říkala, že ten porod byl vlastně docela pohoda a že pak to zavinování dělohy bylo kolikrát bolestivější a zrovna tak do toho to bolavé kojení...no, občas to porodem ještě nekončí🙂)

jitukka
autor
3. led 2015

@betelgeuzz No to že mě po porodu nic nebolelo překvapovalo i doktora...hned sem seděla, chodila úplně normálně...proto mě překvapilo že to nějak pobolívá teprve ted.....dala jsem si na břicho nahřívaci polštář a poctivě si měřím teplotu a vvše asi bude v pořádku...asi budu jen histerická prvorodička 🙂 ale děkuji za příspěvěk 🙂
KOntryhel mám ještě z doby snažení se, tak si ho uvařím....děkuji 🙂

espada
4. led 2015

@jitukka Bude to zavinování dělohy.

jitukka
autor
4. led 2015

Díky holky....břicho si nahřívám, udělala jsem kontryhel a je to lepší 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru