icon

Bolesti břicha ve 30. týdnu. Jak na ně reagovat?

6. led 2025

Ahoj, jsem v 30tt těhotenství a už nějakou dobu mám problémy se žaludkem a střevy. Uz nějaký ten týden mě v noci občas začne šíleně bolet žaludek a střeva jako při průjmu a polévat studený pot. Vždy se bolesti vzbudím a jak kdyby mě tlačila plynatost. Tak si párkrát ulevím a většinou je po bolesti. Jen mám pak jak namožené střeva a žaludek ještě pár dní. Na kontrole jsem byla před 4 dny a říkala jsem doktorce ze mě trápí bolesti žaludku a střev, ale nijak dál to neřešila. udělala klasické vyšetření a vše bylo v pořádku. Přijde mi že problémy mám od zjištění cukrovky a nařízené dietě. Tak by mě zajímalo jestli jste to měla některá taky tak a jak jste to řešili děkuji 🙂

drep
Autor odpověď smazal
vlasta1981
6. led 2025

Nelež na zádech a pravém boku méně často . Bylo mi doporučeno ležet na levém boku kvůli duté žíle a je mi mnohem lépe .

vlasta1981
6. led 2025

Při poloze na zádech nebo pravém boku se vám může udělat nevolno. Je to z toho důvodu, že velká děloha utlačuje dolní dutou žílu a zpomalí tok krve. Tímto poklesne návrat krve k srdci matky a zapříčiní nižší srdeční výdej do cévního oběhu a mozku. Žena musí měnit polohu, jelikož jí je na omdlení.