Citlivá kůže na břiše. Má někdo podobnou zkušenost?
Najde se tu někdo s podobnou zkušeností? 🍀
Jsem v 34tt a na jednom místě na břiše mám hrozně citlivou kůži na dotek. Je to citlivé i když se opřu o linku, nebo mi tam jezdí triko.
K lékaři jdu na kontrolu zítra, tak mu to hned řeknu.
Krev mi bral nedávno, břicho od začátku tehu poctivě mažu.
Někde jsem četla, že to může souviset s játry, ale tam holky psaly spíše o svědění pokožky. Tak já nevím...
@katka9184 svědit kůže na břichu klidně taky může, jak se napíná, ale to je divné, že by to bylo takle konkrétní místo. Určitě to proberte s doktorem, ale jestli bude dělat ultrazvuk, fakt kouknete na pozici miminka. takle místní problém u mě vždycky byla nějaké "hrana" dítěte. Ale vyplavávalo mi hodně různých kožních problémů (afty, suchá kůže na rukou, pigmentové skrvny) prostě obecně hormonálně.

Soudím, že citlivá znamená "bolí na dotek". Je to opravdu kůže? V 34 už umí být otlačené třeba kolínko miminka, které tlačí stále na jedno místo. Byla jsem dvakrát na jaterních testech, neb miminko mělo nohu narvanou vpravo pod mými žebry a prostě to bolelo (zhruba 36tt pak udělal pulotocku, narval hlavičku do pánve a žebra si konečně oddechly. Zas mocak už skoro nebyl, no.) Na břiše jsem měla modřiny ještě týden po porodu.