Druhé těhotenství - bolest jizvy po císaři. Říct to u porodu?

10. únor 2024

Ahoj, bolela vás někoho jizva po císařském řezu v těhotenství? Mě začala pobolivat někdy ve 32. týdnu. Doktorka mi sdělila, že to budou srůsty, dále neřešila. Teď jsem ve 37. týdnu a jizva bolí výrazněji. V pondělí jdu na do porodnice na registrační návštěvu, tak nevím jestli jim to říkat, když na zadance od doktorky nic takového nemám a ikdyz jsem jí to říkala. Nebo když začnu rodit dřív, jestli na to upozornit?

magdaveselkova
10. únor 2024

Já teda nevidím nic zlého na tom... upozornit na to... V porodnici jsme se bavili kde o čem i o tom co Dr neřešila. Po prvním císaři mě Dr říkala že nevidí důvod dalšího císaře protože mě jizva nebolela... V porodnici si stejně udělali svůj vlastní názor. Já jsem ale upovídaná nevadí mi říct o jednu větu navíc....

nattt
10. únor 2024

Urcite bych o te bolesti rekla v porodnici. Resim neco podobneho, mam prvniho cisare akutniho a jizva me obcas boli po nekterych aktivitach a nemam z toho dobry pocit (jsem zatim 34tt). Takze jak bude vypadat druhy porod jeste uvidime, rozhodne si ale nenecham nic umele vyvolavat (kontrakce jsou neumerne velke + vetsinou potreba x dalsich zasahu a stejne to konci vetsinou akutne sekci), to uz radsi rovnou druheho cisare, nechci delat pokusy na zivote a zdravi mimi a sebe. Ale kazdy na to muze mit jiny nazor.

autor
10. únor 2024

@magdaveselkova já právě moc kecaci nejsem 🙂 a spíš mám tendence všechno jakoby zlehčovat. Takže když něco bolí řeknu, že to bolí trošku. Ani nevím proč. Ale upozorním na to. Díky.

autor
10. únor 2024

@nattt no mně taky nejdřív bolela při námaze a teď poslední dny je to častějš a výraznější. Já rozhodně chci, aby to bylo v pořádku a jestli to bude zase císař tak možná budu i raději, protože mě to dost znervózňuje teda.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru