Gynprodyl. Může to souviset ?
Ahoj, nevím úplně jak začít takže to proste vysypu jak to je 🙂
Cely druhy trimestr byl pro mě úplně strašný, hlavně po psychické stránce, myslím že se dá říct že jsem měla těhotenské deprese. Po fyzické stránce to bylo také dost na nic. Začaly mi silné bolesti ve stydké kosti a kyčlích, celé tělo mi připadlo 24/7 nepohodlné a nepříjemné a já se cítila navrch provinile že si těhotenství vůbec neužívám a navíc jsem čekala že bude ještě hůř ve 3. trimestru.
Ke konci 2. Trimestru mi začala dost často tvrdnout děloha takže jsem se o tom zmínila Dr na kontrole a ten mi předepsal Gynprodyl. Teď je to přesně týden co ho beru a co jsem začala 7. Měsíc (beru to jako začátek třetího trimestru, ikdyž podle různých tabulek to je všude jinak 🙈) a já si všímám obrovské změny, nejenom že tvrdnutí přestalo v podstatě přes noc od první pilulky, ale celý ten týden se cítím nesrovnatelně lépe po psychické stránce. Nejdřív jsem si říkala že mám jenom dobrý den, tak si ho užiju než se to zase vrátí do "normálu" ale zatím pořád nic 😌 je to jenom týden, takže pochopitelně se bojím že se jedná jen o nějakou krátkou pauzu, ale tak mě tak napadlo, jestli to nemůže být tím Gynprodylem?? Je to v podstatě hormon progesteron, je možné že působí i takto na psychiku?