Možný předčasný porod ve 33. týdnu. Máte rady?
Ahojte!
Jdu si sem pro radu a snad i uklidnění. Jsem 33tt+2 a bylo mi teď na kontrole řečeno, že už cítí hlavičku (je hodně nízko). Měla jsem takový "jiný" pocit. Doktor mi doporučil, ať zkusím vydržet co nejdéle. Což samozřejmě chci, protože mám doma dvouletého prcka a ten by beze mně tak dlouho nevydržel. Nemáte nějaké rady? Musím uznat, že se fakt cítím jak před porodem. Celý den běhám na wc, jako kdybych se čistila plus jsem měla pocit na zvracení. Ale snad je to jen v hlavě. Děkuji!
@lusyv95 ja měla něco podobného u prvního syna. Navíc jsem byla na prst otevřená, čípek zkrácený od 31tt. Když mi dr řekl že se může kdykoliv rozjet porod, tak jsem z toho byla nesva a doma jsem to obrečela, že porodim předčasně. Na další kontrole stejný stav a do 36tt stejný nález od té doby už to bylo na 2cm..celou dobu jsem byla ve střehu jakékoli píchnutí, tvrdnuti břicha častější návštěva záchodu a hned jsem myslela že budu rodit..no a nakonec jsem ještě o 4dny přinášela 🤷♀️
@radkazenklava Je škoda, že není všechno přesně dané...takhle už doktor může "strašit " s porodem, ale nakonec se přenáší. Já mám i placentu nějak jinak nebo spíš někde jinak uchycenou, tak mám prý dřívější porod vcelku jasný
I kdyby to prislo, 33+2tt je nadhera, pohoda! Mam syna v 30tt…
@lusyv95 a nepremyslis o tom, ze by si muž vzal třeba na 2 tydny na ocr,aby se postaral o syna? Nebo aby prijela babicka se starat? Ja mam jednovaječná dvojčata narozena 36+1,"jen" o měsíc dříve a byli po porodu bez komplikací,dychali si sami,v inkubátoru byli jen 12hodin a jen,avy to pro ne nebyl takový šok a i tak nas v prvním roce neminula vojtovka,byli nedonošení, takže jiny ockovaci kalendář, celý první rok jsme preventivně museli chodit na dětské neuro,kde byli hlidani. Porodit v 33tt je risk,byť chápu, že se děti rodí i dříve a jsou v pořádku. Možná by to bylo na zamysleni,abys mela opravdu jen klidový režim..

Druhý syn mi hlavičkou naléhal hodně brzy. Rodila jsem 40+0. Taky to byl "jiný" pocit, ale dost to přikládám tomu, že všechno bylo už povolenější. Akorát mi říkali, že to může být rychlý, tím jak je nízko. A docela bylo (první kontrakce 1:30, porod 4 h; ale první porod byl ještě rychlejší).