Preventivní testy v těhotenství. Jsou opravdu nezbytné?
Ahoj holky,
chtěla jsem od gynekologa udělat kontrolní testy treba na chlamydie nebo podobne a vymluvil mi to, ze pokud nemam problemy, je to zbytecne a ze se ster dela z cipku a musel by zajet do nej, ciz je nebezpecne v 3 trimestru. Moc se mi to nezda. Myslela jsem ze testy se delaji jen z pochvy. Byly jste preventivne na nejakych testech?
Dekuji za odpoved.
@l01991 a na co ti delal testy automaticky?
Ne. Akorát ty co se dělají na začátku. Pohlavní nemoci, cukrovka, rh faktor, toxoplazmóza..
No na ty pohlavni nemoci,hiv,chlamidie...
Mně dělali testy pokaždé na začátku těhotenství, nevím přesně co tam bylo, HIV, snad i ty chlamydie... To stačí, ne? Poprvé mě i tohle překvapilo 😀
@jako_mala_holka syfilis taky 🙈 jeste sem si rikala no ty kraaaso, kde bych tohle vzala 😅🙈
Mela jsem zakladni testy jako vy. Ale pak jsou i bezpriznakove bakterie na ktere se netestuje. A ja bych je chtela pro jistotu. Byla jsem pred tehotenstvim na ulologii a venerologii ale nedelali tam testy na dalsi bakterie a tak. Proto se ptam, zda jste vy nekde byly, nebo zadaly mimo klasicke testy. Me na urologii odhalii neco a prave kdybych tam pred tim nesla mohlo to skodit.
Nevedela jsem ze jsou i jine typy bakterii ktere vadi, tak jsem po tom nepatrala a me ty testy nedelali. Ted jsem zjistila, ze delaji jen zaklad.
Ano chlamydie jsou z čípku nevidím důvod je dělat v těhotenství pokud nemáš nějaké příznaky nebo ze vys měla rizikový sex atd. A hiv se děla z krve snad. Čím mene zásahu fo čípku v tehu tím lépe, ten čípek se musí štětičkou doslova poranit takže krvácení nebo spineni, a vždy riziko zatažení infekce…v těhotenství se děla před porodem pouze streptokok a ten je z pochvy kvůli infekci kterou vys přenesly ns miminko které by mohlo po ni i zemřít jiné bakterie je fakt nezajímají.
No jsou bakterie, u kterych se dela ster z posevni klendy: ureoplazmata, mykoplazmata, neisserie. trichomonas. a ty v těhotenstvi vadi taky.
Myslim, ze by si měla vydechnout ;)
Mela jsem zakladni testy, ted jsem si vsimla ze i na chlamydie. Tak spis mi jde o bakterie, ktere jsou treba bezpriznakove. Treba je mam ani o tom nevim.
A nebo je nemaš.... prosimtě klid,ale jak chceš no,jen si myslim že je to zbytečne testovani-stresovani...
@l01991 jo asi je, vzdycky totiz nahodou prijdu na neco co kdyby a furt to resim.
Nádech,výdech... zbytečně se stresuješ... pokud nežiješ rizikovym sexualnim životem tak je minimalni šance abys něco měla...
priklanim se k tomu, aby ses zbytecne nestresovala a nenechala si tam zbytecne stourat 🙈 scenaru "co se muze posrat" je asi tak milion a neco osefujes, ale stane se neco naprosto jineho. to sem se pri prvnim fakt naucila ze nelze byt pripraven 🤷🏼♀️ lepsi je to nechat plynout, idealne nic katastrofickeho necist a naladit se na to, ze to bude vsechno v pohode a bez problemu ☺️

Preventivně?Mi to dělala automaticky dr. v prvnim trimestru,ani ptat jsem se nemusela.Co bylo navic ale nepodstoupila jsem byly testy na toxoplazmozu...