icon

Tvrdnutí a bolest v podbřišku jako při MS 32.tt. Zkušenosti?

2. led 2021

Ahoj, máte někdo zkušenost prosím? Od včera mě bolí v pod risku jako při MS, do poradny jdu až 7.1., nevím, jestli plasit a jet na pohotovost, aby tam na mě nekoukali jak na blázna. :?

palja
2. led 2021

Takhle se mi rozjíždel porod. Napřed tvrdnuí břicha, bolesti břicha a zad jako při MS, potom jsem začala krvácet. Ale bylo to už v termínu porodu.
Jinak od 30tt mě v podbřišku jak kdyby "řezalo", to bylo k těhotenství normální a měla jsem to až do porodu.
Ještě máte dost brzo na porod, raději bych se jela zkontrolovat jestli se třeba neotvirate.

autor
2. led 2021

@palja Moc děkuji, otevřená jsem byla před dvpumi týdny na pul prstu nebo co, přesně teď nevím jak se to říká..

palja
2. led 2021

Ještě mě napadá, jestli jste neměla nějakou větší fyzickou námahu nebo po sexu to může být. Ale já jsem vždycky měla jen to řezání, ne MS bolesti. Když mi začali MS bolesti, tak jsem se už začala otevírat a bylo to k porodu. Rodila jsem ale jen jednou, tak třeba má někdo jinou zkušenost.
Ono takhle bez vyšetření vám to nikdo neřekne. Já bych pro jistotu raději zajela na pohotovost, protože do porodu máte ještě čas.
Tvrdnuti břicha jsem mívala občas, ale když se rozjíždel porod, tak jsem přestala cítit pohyby a břicho tvrdlo pořád.

terla
2. led 2021

Jsem 33 tt a mám přesně to samé. Jsem po třetí těhotná a u předchozích těhu jsem měla pouze tvrdnutí břicha. Jak tady tak čtu, tak jsou to poslíčci. Spíš bych tu bolest přirovnává už ke slabé kontrakci než k M/S. Měla jsem před třemi týdny CS 3 a napsal mi doktor Diazepam na tyto stavy. Nyní třetí den mám bolesti docela silné, že mě nenechají usnout. Je to ale vždy spojené se ztvrdnutím břicha. Nešpiním, ale také mám obavy. Vždy zabral ten Diazepam. U všech dětí jsem měla velmi časté tvrdnutí břicha. První porod v 36tt a druhý 38tt. Já nekontrolu jdu až ke konci ledna. Na udržování jsem nikdy nebyla, nemám nařízený ani klidový režim. Ale myslím, že každý ví, že u třetího klidový režim dodržet nejde. Napište, jak se stav vyvíjí.. ale u sebe to taky vidím na dřívější návštěvu.

autor
2. led 2021

@terla myslím, že pro jistotu zajedu, teď jsem při návštěvě WC měla, omlouvám se za výraz, něco jako hlen. Bojím se, že je to zátka. CS mám napsaný 5. 🤷‍♀️ První porod také 36tt.

terla
2. led 2021

Tak to bych už taky na nic nečekala. Kontrola je sychr, snad je vše vpořádku a ještě vydržíte pohromadě.