icon

Předporodní kurz, ano či ne?

lejla24
10. srp 2015

Dobry den vsem maminkam....

mam na Vas takovy dotaz ohledne predporodniho kurzu..Jelikoz jsem prvorodicka tak se chci zeptat, jaky mate svuj osobni nazor na predporodni kurzy....? Nevim, zda je to tak nutna zalezitost a nebo se da zvladnou porod i bez porodniho kurzu....Protoze je to docela draha zalezitost tak chci znat Vas nazor ...

Dekuji moc za odpovedi

Strana
z2
marticcelli
22. únor 2016

Ja za kurz dala 500,- a po porodu mi to v nemocnici vrati, jinak prispivaji i nektere pojistovny.. no muzu rict, ze spousta informaci pro me nebyla novinkou, dnes se da leccos zjistit na internetu, nejprinosnejsi pro me byla lekce o kojeni a pak taky co s sebou do porodnice, tam nam PA vysvetlovala veci z praxe. Jo a PA byla z porodnice, kde chci rodit, takze jsem uvitala i to, ze se muzu prat na konkretni veci dane porodnice. Cviceni na kurzu bylo taky fajn, ale jinak podruhe bych do toho uz nesla..

lucienn5
22. únor 2016

Já myslím, že je na každém, jak se rozhodne. Dost věcí se dá vyčíst na internetu, ale podle mě je kurz lepší, ucelenější a člověk má pak větší sebejistotu. Nebo alespoň u mě to tak fungovalo. Na druhou stranu vždycky se může stát něco s čím se nepočítalo, takže na porod jako takový se podle mě připravit nedá. Ale rozhodně to na škodu není, já se řídím heslem, že radši o kurz víc a být o to víc v pohodě 🙂

Strana
z2