icon

CAR Praha Podolí a zkušenosti s ním.

vakoema
29. říj 2007

Ahojte holky, nemate nektera nahodou zkusenost s Car v Praze podoli? Prestupuju tam z GESTU - doufam, ze to nebude jeste horsi... 😖

miracleelcarim
27. čer 2017

Ahoj holky, tak já už mám za sebou to sono a přežila jsem 🙂 Hodně nepříjemné bylo zavádění hadičky s tou pěnou, ale pak už to bylo v pohodě, teď už mě jen pobolívá podbřišek a špiním. Výsledek byl hned - vše jak má být. Zatím tedy žádný problém neobjeven a přesto to nejde ☹ No nic. Čekám na další cyklus a objednávám se na ultrazvuk + iui 🙂 Tak snad se na nás holky brzy usměje štěstí, už by bylo na čase, držím palce 🙂

sagema
28. čer 2017

Po dnešní návštěvě v Podolí se to pohlo k dalšímu kroku 🙂 Vzhledem k tomu, že kromě myomu máme všechny parametry naprosto v pořádku, dostala jsem dnes Clostilbegyt na stimulaci. Takže příští sobotu začnu stimulovat a pak přijde na řadu inseminace. Nakonec jsme se domluvili na 1-2 pokusech inseminace a pokud to nevyjde tak IVF 🙂 Na můj dotaz mi potvrdili, že případné těhotenství bude hned od začátku rizikové. Bylo by to u vás stejné? A jak to pokračuje u vás ostatních?

sagema
28. čer 2017

@miracleelcarim taky držím palce, na druhou stranu je dobře, že je vše v pořádku, teď je to jen otázka času 🙂

jezz1e
28. čer 2017

@sagema Rizikové asi bude právě kvůli myomu. U mě se nijak netvářili, že by byl k rizikovému důvod (a docela bych na nemocenskou nerada, kdyby to zas nevyšlo a já ještě přišla o práci, asi se odstřelím). My byli dnes na imunologii, byl tam trochu zmatek, místo v 7nás vzali v 7:50, my celou dobu sperma v lahvičce v podpaží 🙄 .., přítel celkem pěnil, tak doufám, že teď už tam bude muset až na ostrý pokus, aby mi to ještě neodpískal...
To vám to holky vychází oběma podobně. ne? 🙂 Já taky doufám, že příští cyklus začnem, akorát mě se to prodlouží minimálně o měsíc kvůli PGS.

miracleelcarim
3. črc 2017

@sagema Mě o rizikovém těhotenství také nic neříkali, takže bych viděla také důvod spíše v tom myomu... Jinak já se v pátek chystám na ultrazvuk a když to klapne tak v dalším týdnu iui... akorát teda nemám žádnou stimulaci, v kterou jsem ,,doufala,, když jsem četla, jaký má clostík úspěchy. No třeba na něj dojde v dalších cyklech, pokud se nebude dařit....

jezz1e
4. črc 2017

@miracleelcarim Ahoj, já bych byla zda ne-stimulaci spíš ráda, zjevně to berou tak, že jsi v pořádku, ovuluješ, sliznice OK... Měla jsem jít na IUI v ISCARE asi před dvěma lety a taky to bylo bez stimulace, jen pregnyl dva dny předem. Takže to je zjevně normální postup, když se nenajde problém. Řekla bych, že když nevyjde první (druhé, třetí) IUI, určitě ti pak něco nasadí nebo pošlou na imunologii. Ale budu držet palce, aby se podařilo hned napoprvé. Třeba se tam v úterý uvidíme 🙂

sagema
7. črc 2017

@jezz1e @miracleelcarim ano, je to kvůli tomu myomu, jen jsem chtěla vědět, zda je běžné, že z CAR se většinou chodí na rizikové. Já začínám v pondělí stimulaci a UZ mi vychází na sobotu. Dneska jsem se tam nedovolala, tak jsem zvědavá, co mi řeknou, až se v pondělí dovolám. Nicméně předpokládám, že na toto jsou nějak zařízení.
@miracleelcarim jak dopadl UZ?

miracleelcarim
8. črc 2017

@sagema Bohuzel to nedopadlo,jak bylo v planu ☹ na utz jsem byla 9.dc s tim, ze mam uz hodne velky folikul,takze ovulace bude co nevidet, dostala jsem injekci na vyvolani,takze jsme skoncili tento cyklus pouze na rizenem poceti ☹ jelikoz o vikendu se iui neprovadi a v pondeli by bylo pty pozde.nerozumim tomu,ovulacni testy mam pravidelne pozitivni 13.-14.den.doktor rikal,ze si od toho nemam davam moc velke nadeje,coz mi jasne,kdyz snazeni je opet pouze na nas.no takze doufam,ze dalsi cyklus mi to nevyjde zase pred vikendem ☹ ....jestli mas jit pouze na prubeznou kontrolu,jak na stimulaci reagujes,tak si myslim,ze te vezmou v patek nebo az v pondeli.ja mela jit na utz 10dc,cou byla sobota,tak jsem sla 9dc v patek.tak snad budete mit tento cyklus vetsi stesti nez ja...

sagema
9. črc 2017

@miracleelcarim hm, to mě mrzí. Mně to teda vychází úplně stejně jako Tobě. 9.dc na pátek a UZ 10.dc, což je taky sobota, takže to zřejmě dopadne stejně, jako u Tebe. Nerozumím tomu, proč o víkendu tohle neprovádí. Vždyť nejsme stroje, ale příroda. Mně se například tahle MS posunula o dva dny, takže mi to bohužel zrovna vychází na víkend, jinak by to bylo o dva dny dříve. Jen doufám, že se tím Clostilem nebudu ládovat zbytečně. Doufám, že když mi to napsali, tak snad se i IUI provede... uvidím. A Tobě držím palce, ať se to povede, i když je to jen na vás 🙂

miracleelcarim
9. črc 2017

@sagema treba ti to dopadne dobre,muzes mit tou dobou mensi folikul a muzes jit na iui az po vikendu,takze nadeji urcite mas...ale je fakt blbe,ze o vikendu nic neprovadi,uz tak je to psychycky narocne a predstava ze muzou padnou zbytecne dalsi cykly je fakt smutna...

ratata
9. črc 2017

Já jsem i kvůli tomu z Podolí odešla, protože mi to vycházelo také na víkendy. Teď chodím do soukromého centra a víkendy normálně fungují.

sagema
10. črc 2017

@miracleelcarim tak na UZ mě pozvali na pondělí a podle folikulu úterý - čtvrtek IUI. Bude to náš první pokus, tak si od toho nic neslibuju, ale jsem hrozně natěšená 🙂

jezz1e
11. črc 2017

Ach jo, já dnes byla u Darebného a stimulace se o měsíc odkládá, genetička co by měla dělat PGS bude v srpnu na dovolené ☹.

miracleelcarim
12. črc 2017

@jezz1e Tak to me mrzi ☹ a to maji pouze jednu geneticku?ze to nemuze udelat nekdo jiny?

sagema
13. črc 2017

@jezz1e to mě taky moc mrzí, člověk je takový natěšený a zase se musí čekat. Tak ať to ten příští cyklus dopadne 🙂

jezz1e
14. črc 2017

@miracleelcarim
@sagema
Díky, však jsem se tam málem rozbrečela zklamáním, navíc by mi stimulace perfektně vycházela do doby, kdy je šéf na dovolené, takže je v práci klid... No tak si holt užijeme léto a pak se to snad rozjede. Před měsícem mi umřel můj milovaný starý pesan, před týdnem jsme nevydrželi a pořídili si nového, tak aspoň máme zábavu a nekoukám furt jen na MK 🙂
Sagema Jak dopadlo tobě IUI? Podařilo se?

sagema
14. črc 2017

@jezz1e to je dobrý přístup. Užívejte tedy léto plnými doušky, dokud to jde 🙂 IUI zatím ještě neproběhla. Dneska večer doberu poslední Clostyl a v pondělí jdu na UZ a řeknou mi, kdy se to provede. Nicméně, byla jsem připravená na mnoho z těch vedlejších účinků, co psali v příbalovém letáku a ani jeden nepřišel. Spíš jsem nezlomně nerozhoditelná, v naprosto pohodové a úžasné náladě 🙂 Tak si ale tak říkám, zda na mě vůbec ty prášky zabraly, když vůbec o ničem nevím 🙂

girafkag
14. črc 2017

Ahoj, dovolím se k vám přidat 🙂 Můj příběh v kostce: jsem ročník 86. 09/2015 se nám narodila dcera. Těhu bez problémů, snažení půl roku. Loni v červnu jsme se začali snažit o sourozence. 12/2016 mimoděložní (nevěděla jsem, že jsem těhu, cyklus dál pokračoval) okamžitá operace a odebrán vejcovod. Po histologii s malým nálezem endometriózy a doporučená konzultace v CAR. Po spokojenosti s porodnicí v Podolí jsem se objednala na konzultaci do CAR. Jsem ráda, že jsem se dostala j Darebnému. Je super. Každopádně výsledky krve a spermiogram ok, stejně jako průchodnost zbylého vejcovodu. Tudíž domluva na IUI. Začali jsme sledovat cyklus. V úterý 12DC nic, dnes 15DC také nic a tak jdu ještě v pondělí, nicméně to vypadá na polycystické vaječníky (až do dubna jsme měla cykly ok, teď jsem měla cykly 41 a 43 přičemž u prvního potvrzen neprasklý folikul). Tudíž naděje na IUI se rozplývá a já moc nevím co čekat a dělat.

miracleelcarim
16. črc 2017

@jezz1e Naprosto ti rozumim,clovek nateseny,ze uz to prijde a ono zase nic.Me bylo po konzultaci taky strasne smutno ☹ ted uz se jen modlim,aby to vyslo v nasledujicim cyklu a my nebyli na dovolene,nevim jestli to bylo tou injekci,ale druha cast cyklu probiha dost netypycky ☹ je super,ze mate noveho pejska,s nim si ted uzijete srandy a leto bude utikat...

miracleelcarim
16. črc 2017

@sagema tak budeme drzet palce 🙂

miracleelcarim
16. črc 2017

@girafkag a proc by se ti mela rozplyvat nadej na iui? Spousta holek otehotnela s polycystickymi vajecniky v kombinaci s clostikem a iui,takze sance urcite je 🙂

girafkag
16. črc 2017

@miracleelcarim díky 😃 Šance mi snižuje ten jeden vejcovod.. Napíšu na čem jsme se v pondělí domluvili.

girafkag
16. črc 2017

@sagema v kolik jdeš v pondělí na utz?

sagema
17. črc 2017

@girafkag na 9:15, ale ma to trochu skluz. Tak cekam 🙂

sagema
17. črc 2017

Jsem po UZ a na Clostyl jsem zareagovala parádně. Ve středu ve 12 hodin IUI. Byla jsem pokaždé u jiného lékaře, dnes u Dr. Darebného, a musím potvrdit dojmy všech - naprosto úžasný doktor.

@girafkag jak to dopadlo u Tebe? V kolik jsi tam byla? Možná jsme se tam viděly 🙂

girafkag
17. črc 2017

@sagema ahoj, já šla až v 11:45 respektive ve 12. Stále žádný folikul (největší 12mm a to jsem 18DC) dostala jsem Clostyl na příští cyklus. Pokud to teď bude dlouhé, tak si mám přijít 35DC na vy volání. Držím ti na středu palce

sagema
17. črc 2017

@girafkag Děkuju, taky držím palce, ať se to příští cyklus někam pohne dál 🙂

lennus
17. črc 2017

Prosím, doporučíte v Podolí imunologa? Řešila jste některá komplementopatii? Děkuju

kopretina0512
17. črc 2017

Nevíte, prosím, jak je to v Podolí s testy na imunologii? Máme po prvním nepodařeném pokusu IVF a předtím jsme se snažili 2 roky. Nikdy jsem neměla ani náznak oplodnění, testy vždy sněhobílé, stejně tak po IVF. Mám základní krevní testy, štítná žláza - vše OK. Máme problém s polycystickými ovarii a spermiemi. Přemýšlela jsem nad tou imunologií, ale lékař řekl, že je zatím brzo. Jak jste na tom vy? Udělali vám v začátku imuno testy? Nebo se dělají až po více nevydařených pokusech?

girafkag
17. črc 2017

@sagema doufám, už je to dlouhé a hodila by se mi naděje. Omlouvám se, nečetla jsem historii, jak dlouho se snažíte?

@kopretina0512 jsme v centru od dubna s zatím žádné imuno testy nebyli. Jen základní krev a spermiogram. Mě to teď také vypadá na PCO

Strana