icon

CAR Unica Brno

lucen
11. únor 2009

Berušky, radši jsem založila nové, aby nás nestřihly

dajanna
13. pro 2016

@dendinka držím palečky.

lenkab88
13. pro 2016

Ahoj holky, jsem na Unice nová. Čeká mě dlouhý protokol. Na začátku ms mám začít brát antikoncepci a počítám, že někdy v průběhu cyklu začnou kontroly a stimulace. Nevíte kdy přesněji jsou ty kontroly? Jde mi o to, že ms začne asi 7.1. a na konci ledna jedeme na hory. Tak jestli jsou tyto první kontroly nutné v určitý den, nebo to půjde posunout. Nebo mám raději ten měsíc ještě počkat a posunout celé IVF až na únor. DÍKY!

dajanna
13. pro 2016

Ahojky.Sice nevím co obnáší dlouhý protokol,ale já vždy brala antikoncepci ,tak po dobrani přišla ms a pak se začlo ze stimulaci .Pak až byly pravidelné kontroly.Ale nevím,jak je to u toho dlouhého protokolu.Třeba některá napíše.Já měla vždy klasiku.🙂

boba245
13. pro 2016

@hanulkasa ahoj. az dnes som si nasla upozornenie na tvoju spravu. nechodim sem uz casto. my sme boli minuly pondelok na prvotrimestrialny skrining. cakame este na vysledky krvi, ale vsetko vyzera byt ok 🙂. babatko bolo na sone aktivne tak mame zopar rozmazanych fotiek lebo sa stale pohlo ked doktorka isla spravit fotku :D ... ty sa mas ako ? kedy mas termin ?

hanulkasa
13. pro 2016

@lenkab88 ahojky. Ja nevim co je dlouhy protokol. Nemela jsem antikoncepci, protože jsem po zanetu zil. Myslim, ze kdyz budes mit predpokladany zacatek ms, tak ti uz reknou predbezne terminy utz. Davali mi to vytištěné predem na posledni prohlidce pred zacatkem stimulace, pripadne posilali na mail.

hanulkasa
13. pro 2016

@boba245 Tak to je moc dobre. Neboj, hezkych fotek jeste bude spousta. 😉 U nas dobry. Termin mame 24.1. Ale podle dr je maly asi o 14 dni vetsi, takze budeme asi rodit driv. A uz mate nejaky odhad co to bude? Ja byla ted o vikendu v nemocnici, mela jsem skripnuty nerv v zadech, takze na kapacce. Maly je v poradku. Zitra uz jdu na materskou, leti to jako blazen.

lenkab88
14. pro 2016

@dajanna
@hanulkasa Holky díky. Nakonec jsem tam volala, ať mám jistotu, jestli s antikoncepcí začít v lednu nebo ne.
Kdyby se to někomu hodilo, tak u dlouhého protokolu IVF se 1.DC nasazuje antikoncepce. Další kontrola je 18.-21.DC, a pak až za 3 týdny 😉

boba245
14. pro 2016

@hanulkasa Hlavne je, ze je maly v poriadku a na svet sa prihlasi ked bude vhodny cas a bude na to pripraveny 🙂 . Zajtra som 14+0 tt tak zatial este neviem ani odhadom co to bude, ale ani ma to nejako nesuri, rada si na to pockam, len nech je male zdrave a my budeme stastni hoc to bude chlapcek ci dievcatko 🙂. Ja som sice este len v 14tt resp. takmer uz v 15tt ale tiez sa mi zda ze to uteka raz dva a po sviatkoch a novom roku bude urcite este rychlejsie plynut cas 🙂

sussah
17. pro 2016

@erijan chcela som sa opýtať. Čítala soma vašu diskusiu.Ja som chodila do Splnu a teraz sa chystáme do Brna.Ako je to s preplacanim liekov,napr.Gonalu. Tu na sk som sa recept tuším platila 300 eur.Myslis, že som to mala dať do poistovne na preplatenie? A ako je to v Cechach?ďakujem.

dajanna
22. pro 2016

@dendinka Ahojky ,tak co ?Už víš výsledek?Pořád na tebe myslím a držím všechny palečky.

dendinka
22. pro 2016

@dajanna ahoj ano vím, bohužel ani tentokrát to nevyšlo, tak v lednu zase

dajanna
22. pro 2016

@dendinka Tak to je me strašně moc líto.Úplně vím,jak se citis. Drž se.

lnk
2. led 2017

@hanulkasa ahojky, přeji ti hladký rychlý a co nejméně bolestivý porod 🙂 pak čekám zprávičku, že jste na světě a všechno je OK 🙂

andela01
2. led 2017

@hanulkasa taky se přidávám s přáním krásného porodu a čekám na zprávičky 😉

lnk
3. led 2017

@andela01 a ty si jdeš pro KEŤáčka kdy? 🙂

hanulkasa
3. led 2017

@lnk
@andela01 Holky dekuji moc. Zatim to nevypada ze by se neco chystalo. Uvidime co nam rekne dr zitra. Pekny den preji. 😉

andela01
3. led 2017

@lnk pro keťáčkY 😂 čekám na ms a ta potvůrka nikde, podle toho se chci objednat 😉

dendinka
3. led 2017

Ahoj holky, já mám kontrolu až 16.1. to budu 23.dc, tento KET bude nějaký úplně jiný. Už toho 23. by mi asi měli píchnout diphereline a nafasuju nějaké injekce na dobu ještě před Ket, nejen agolutin po, když jdu na ko tak pozdě tak předpokládám, že ket bude až v únoru. Měla jste to taky některá?

dendinka
3. led 2017

@hanulkasa už to máš za chvilku, máš už vše připraveno, jak si představuješ? Přidávám se k holkám a přeji bezproblémový spontánní porod.

hanulkasa
3. led 2017

@dendinka Dekuji. Uz mame i postylku postavenou. Veci mam připravené. Poslednich 14 dni jsem hodne otekla a boli me nohy, tak jsem rada ze jsem to nachystala s předstihem. Jinak jsem taky nachlazena, ale to uz skoro dva mesice. Vzdy par dni lip a zase neco.
Jinak ja taky pichala injekce pred ket. Na transfet pujdes opravdu v unoru. V lednu te zkontroluji, jestli je vse ok a dostanes leky. Dr. Frgala mi vysvetlil, ze se tim cyklus zastavi na ten mesic, takze nemas ovulaci. Oni ji pak navodi injekci. Mne se tento typ ketu vyplatil. Jiny jsem ani nemela. Budu drzet palecky, aby se povedlo i u tebe.

lnk
3. led 2017

@dendinka tak já zas s dipherelinem měla ten úplně první a nezadařilo se, tak pak už jsem to měla vždy bez něj. oni zkouší, každé z nás holt pasuje něco jiného...držím moc pěsti!

dendinka
3. led 2017

@hanulkasa já ovulaci nikdy nemám, mám PCO, mám pořád ve vaječnících 40-50 folikulů do 10mm a neumí se domluvit, aby jeden byl dominantní a poporostl a byla ovulace.
Snad tohle zabere je to poslední KET, máme poslední ampulku mrazáčků.

lnk
3. led 2017

@hanulkasa holka, soucítím s tebou, ani nevíš jak... ten poslední měsíc, to už bylo vždycky strašný a chtěla jsem umřít. denně jsem si přála, aby to utrpení už konečně skončilo 😀 😀 navíc obě děti mám v červenci a s oběma ten poslední měsíc byl ve znamení čtyřicítek veder a hlavně to druhé těhotenství bylo fakt strašné, protože mi bylo už brutálně zle, sotva jsem lezla a do toho jsem musela fungovat celý den pro toho prvorozeného, který už ani přes den nespal, takže jsem si ani nesedla, to jsem si fakt zobla až na dno a pak jsem si užívala neskutečný relax pěti dnů v porodnici a vůbec se mi nechtělo domů 😀 😀

lnk
3. led 2017

@dendinka přesně takhle to mám i já. vaječníky plné folikulů a kde nic tu nic ☹
nevím, jestli to mělo nějaký vliv nebo ne, ale u obou dětí jsem rok před KETem brala v kuse duphaston. těžko říct, co bylo tím spouštěčem, že dvakrát se to nepovedlo a pak dvakrát po sobě jo..

hanulkasa
3. led 2017

@lnk Nastesti o me manzel a všichni pecuji. Spis je to pro me nezvykle. Ze nemuzu fungovat jak bych chtela. Ale tak uz nam to utece. Podle dr jsme cca o 14 dni vetsi, tak jsem zvedava co mi rekne zitra. Rikal ze si mysli ze do terminu nevydrzime. Maly mel dle utz minuly tyden uz 3100g cca.

dendinka
3. led 2017

@lnk moc bych si přála, aby toto byl náš poslední pokus i v případě nezdaru, ale manžel už se vyjádřil, že budeme bojovat dál, že pak půjdeme na další IVF. Každý další pokus nesu hůř, ne teda že by mi bylo špatně z hormonů, to spíš naopak teď se cítím bez nich unavená. Je pro mě čím dál těžší v sobě hledat sílu a pozitivní přístup, prostě namotivovat se a těšit na další pokus a pak se všechno ve vteřině ztratí.

lnk
3. led 2017

@dendinka moc dobře tě chápu. pro mě to také bylo nejhorší ustát to psychicky. takže vím, o čem mluvíš... posílám ti hodně síly a hlavně, aby to tentokrát už opravdu vyšlo!! 🙂

hanulkasa
3. led 2017

@dendinka Ono opravdu asi na kazdeho plati neco jineho. U me dr zadny problem nenasli, manzel horsi kvalitu spermii, ale zase jich ma hodne. Moc ti preji aby to uz vyšlo. Mate holky muj velky obdiv. Ja mam za sebou jeden et a jeden ket a pusobilo to na me tak, ze jsem byla rozhodnuta, ze pokud to nevyjde, tak si dalsi transfer rozmyslim a dam si dlouhou pauzu.

lnk
3. led 2017

@hanulkasa pokud si to dobře pamatuju, tak ten poslední měsíc už děcka přibírali tak 200g za týden. syn měl 3900 a dcerka pak 4200g 🙂 pěkné úlovky,ale byli oba až v termínu 🙂 synka jsem dokonce přenášela a vyvolávali ho, dcerka přišla tři dny před termínem 🙂 u dcerky jsem ještě den před porodem uklízela a říkala jsem, že to je naposled, co drhnu záchodovou mísu, že počkám až po porodu, protože jsem se od ní nemohla zvednout 😀 😀

hanulkasa
3. led 2017

@dendinka Ja se priznam ze jsem v te dobe uvazovala i o navsteve psychologa. Opravdu to bylo hodbe náročné.