Co smím/nesmím po IUI, abych nepokazila případné těhu?

obyvatelka
21. zář 2013

Ahoj holky. Mám čtvrtý den po IUI a teď už jenom s manželem čekáme, jestli se zadařilo nebo ne. Zajímalo by mě ale, čemu bych se měla vyvarovat kvůli případnému těhotenství. Jasně, alkohol, cigára, drogy, to jsou známé věci a mě se netýkají. Ale co třeba horká sprcha nebo vana? Někde jsem četla, že horká vana může vyvolat porod, může zabránit i uchycení vajíčka? existuje něco, čím můžu podpořit, aby se to IUI povedlo, a naopak je něco, čeho bych se měla vyvarovat, abych si spíš neuškodila? Díky moc za Vaše odpovědi ;)

lv
22. zář 2013

přeju ti, ať se dílo zadaří..a k tvé otázce, kdyby něco takového bylo známo, tak už se to jistě ví a aplikuje u každé ženy, která má problém otěhotnět..jedna může skály lámat, jezdit na koni a druhá i kdyby se sebevíc šetřila..

coopanka
22. zář 2013

V prvnim trimestru je lepsi se vyvarovat horke koupeli a pokud mozno i horeckam (nenachladit se)... kamaradka kvuli horeckam z chripky 39st. potratila v 9tt...u dalsiho tehu se dopovala vit.C. Jinak je to samozrejme individualni, nekdo muze vse, jiny temer nic.. Drzim palce.

medakote
22. zář 2013

Nejlépe chovat se tak, jako kdybys těhotná byla, horké koupele se nedoporčují (mě nedoporučili koupat se vůbec, pouze sprcha), vynechat "rizikové" sporty. Mě po IUI nedoporučili ani zvýšenou tělesnou námahu.Podpořit to můžeš psychikou, tím, že budeš v pohodě a lépe na to moc nemyslet a neupínat se k tomu. Ale jak tu už zaznělo, pokud se to podařit má, podaří se to, pokud ne, i kdyby ses na hlavu stavěla..... Přeji ať to vyjde!