Hledá se fiktivní partner pro podpis v IVF centru
Dobrý den,
jsem single žena a toužím po dítěti. Sháním touto cestou muže, který by mi podepsal dokumenty v IVF centru, jako fiktivní partner. Nebude zapsán v rodném listě dítěte, v porodnici se také jméno neuvádí, není důvod se obávat, není jak ho dohledat zpětně. IVF centrum informaci porodnici ani matrice nepředává. Vědět to budeme jen my dva. Spermie budou od anonymního dárce. Není důvod se obávat placení alimentů, apod. o to mi opravdu nejde. Snad jsem situaci vysvětlila. Prosím ženy, pište pouze v případé, že znáte někoho, o kom víte, že by "daroval podpis", jinak váš názor není žádoucí. Děkuji😉
@hanka_12345 Protože proč bych měla vést tuhle diskuzi s cizími lidmi? Už takhle je to těžké a já vám to přece nemusím vysvětlovat, proč to dělám, jak to dělám....Nechci aby to znělo zle, ale...opravdu nevidím důvod, ani v připadě, že "to se mnou myslíte dobře".
@mourovatakocka Děkuju, fakt moc, i kdyby nesouhlasil...je za tu snahu pomoct
@xxx3d já zase absolutně nechápu, když jsi tu kvůli těhotenství, nemocem a kroužkům, proč řešíš toto, když se tě to netýká
Asi jsem netušila, že se povede taková vášnivá diskuze, nevím proč to řeší ženy, kterých se to netýká. Takže.....ano, mám všechny informace; dárce podpisunebude uveden ani v porodnici a nebudu ani tam uvádět, že dítě je z IVF, nebude ani v RL a ta informace z CARu se na matriku sama nedostane. A ne nechci kamaráda, nechci "být do konce života vděčná" kamarádovi a vlastně ani nechci, aby to kamarádi věděli. A ne, nemyslim, že dítě bude chudák, budu super máma a doufám, že nebudu do konce života sama, ale čekat už nechci. A jo, jsem si vědoma toho, že riziko je...riziko je všude, jsem s tím vyrovnaná.....Uf, snad jsem uspokojila alespoň některé z vás, které trápí spousta otázek. Teď si užijte zbytek neděle, nejlépe se svými dětmi, ja snad taky jednou budu moct, když mi někdo pomůže....
@broskef123 A proč by měl riskovat ten muž, co by z toho on měl.
@j.a.n.i Bože, ty jsi ale otravná....ale to už asi dávno víš, viď😉
@broskef123 No, moje otazka je naprosto logická a položí si ji i každý potenciální "otec" a jo, chapu, ze se te dotýká, ze na ni nejsi schopna odpovědět 😁
@broskef123 na to, že tady od maminek chceš bianco šek od jejich chlapů pro svůj splněný sen jsi docela "agresivní" a ne pokorná, jak by se očekávalo.
a pokud nechceš být "vděčná" do konce života nějakému kamarádovi, což je samo o sobě podivné, když teda jak píšeš ty, o nic nejde, a vlastně i to, že nechceš aby to tvoji kámoši věděli, což by se dalo pochopit, lidsky, tak proč se nedomluvíš se svým gynekologem, nebo prostě přímo na té klinice, kterou si vybrala?
@j.a.n.i Nemůžu na ní odpovědět, protože všechny muže a jejich motivy neznám, snad snaha někomu pomoct...asi v tomhle případě nejde o to "něco z toho mít". Vlastně by mě zajímalo, čeho chceš touhle diskuzí se mnou dosáhnout, že tu hájíš zájmy mužů...mám nabídnout peníze? To je cíl?
@xxx3d Asi jo, asi to byla snaha utnout nevyžádanou diskuzi hned v zárodku, protože ji vést nechci...no ne, že by to fungovalo...🙈
@kadla88 taky mam kolegu který ma dve deti u sousedů, taky mu jsou podobné 😀
@broskef123 myslim si ze kdyz pujdes hledat nekam kde jsou chudi a nevzdelani lidi (nekaka putyka 4.cenovy), tak za par tisicovek podpis sezenes. Tem alkacum to bude sumak a ani si to nebudou pamatovat co kde podepsali, hlavne ze budou mit par korun navic co nahazej do beden 😀
Kamarádka je v podobné situaci, už ji tlačí věk, slušní chlapi pořád nikde a to je přitom výstavní kus se skvělou kariérou. Nejde to IVF náhodou někde jednodušeji v zahraničí? Bez podpisu, jen jako single? Ona něco takového zmiňovala, protože v Česku by měla podobné problémy jako ty, ale nevím...
@ultradotty Ano, určitě tohle neřeším sama, jediná, bohužel naše legislativa to single ženám neumožňuje. Jinde v Evropě už dnešní situaci se vztahy a porodností pochopili, třeba Francie, Británie a tak...ale je to strašně drahé, násobně než tady a i tady už je to drahé. A jako single....prostě moc drahé🤷♀️
@kadla88 Měla bych jednu jedinou otázku. Nějak jsem žila v tom, že muž musí být buď můj manžel, nebo patner a tudíž svobodný....ale mohl by to být i ženatý muž? Myslím, ženatý s někým jiným, pokud to nemá v občance, asi že? V KARu to nezjistí.
@broskef123 No, diskuzi bys s cizími lidmi měla vést, protože od nich něco chceš...
@broskef123 a já ti držím palce, též jsem byla v podobné situaci a je to prostě o tom, že tonouci se stébla chytá. Pamatuji si, že jedna známá objevila kliniku někde na Moravě, která zajišťovala přeshraniční "pomoc", právě ideální pro single ženy. Je možné, že je to ta, o které píšeš, že je drahá?
@garfa4 Děkuju, snad to vyjde. Tu přeshraniční spolupráci asi zajišťuje většina IVF klinik.
Jakmile tam ten chlap podepíše papíry tak je otcem dítěte. 😉 musíš ho zapsat do rodného listu. Zvlášť když v prukazce a všude budeš mít psáno, že jsi po ivf...
@mimi1004 když mi ženská dá 50 tis tak tam klidně svého chlapa na podpis pošlu 😂
@pampelina18 Nemáš pravdu, nemusím ho nechat zapsat do rodného listu
Já to fandim. Věřím že to dopadne.
Moje kamarádka oslovila nějakou skupiny na fb kde se sdružují muži. Na rovinu napsala co chce a nakonec si “partnera” ještě vybrala. Děti touhle cestou má už dvě a chlapík je teď vážený rodinný přítel a oblibeny strejda.
@tulipdona Děkuju, taky věřím, že to dobře dopadne...
@broskef123 😂😅 tak zákon je jen pro srandu králíkům a podepisuje se to tam jen z nudy 😂
@pampelina18 ne, ale dá se to obejít
IVF centrum je jediný místo, kde je muž uveden jako otec. Na matriku se papíry z IVF centra nenosí, ani těhotenská průkazka se tam nenosí, do RL ho zapsat nenechám a nemají to jak zjistit, kdo je otec a hlavně...úřad po tom nepátrá. Když ho neuvedu, tak tam prostě nebude, nikdo mě nijak nemůže donutit ho tam zapsat. V porodnici i v centru jsou všichni vázáni lékařskym tajemstvím.
@broskef123 Prosimte, hlavne neposlouchej ty stupidni rady o tom, ze mas nekde v baru nekoho sbalit a nechat se zbouchnout, jak ti tady nekdo 'duchaplne' radil na prvni strance teto diskuze! Desi me, pro kolik lidi je pojem 'bezpecny sex' neznamy. Riskovat, ze chytnes syfla (nebo neco horsiho) od nekoho, o kom nic nevis, se proste nevyplati - a nestoji za to ani to dite.
Plus dalsi vec - i kdybys se s nekym nakrasne vyspala v dobe ovulace, nemas jistotu, protoze plodnost dnesnich chlapu je diskutabilni (i nekterych zen, samozrejme), takze nemas jistotu, ze by se to povedlo napoprve. Spousta lidi (muzu i zen) nevi, ze maji treba problemy s otehotnenim, dokud se nezacnou snazit, takze takovy vylety po barech, kde bys lovila anonymni darce spermatu by te mohly stat zdravi i nervy. Odhledneme-li od toho, ze z hlediska zdravi je nechraneny sex s neznamym clovekem super riskantni, tak kolikrat bys byla ochotna tohle podstupovat, kdyby se nepovedlo napoprve? Umis si v realu predstavit, ze budes mit opakovane sex s cizima lidma (a riskovat svoje zdravi) treba pul roku, rok? Tyhle knizeci rady od nekterych uzivatelek mne fakt zvedaji ze zidle.
Radu bohuzel nemam. Jen ti preji, at se ti splni to, co te udela stastnou a aby to pokud mozno neudelalo nikoho nestastneho.
@zanett Né, vůbec ne, na to jsem ani nereagovala: propíchaný kondomy, exmanžel dělá krásný děti, 4. cenová, a další podobný, to jsou rady jak...ani nevim jak to nazvat.
A děkuju za přání
No, ona jediná rozumna a spravna rada zni: nasetri a zaplat si oplodnění tam v zahraničí, kde to umoznuji bez partnera legálně.

@moudivlacek ano, a proto jsem ji hned v prvni moji reakci doporucovala muze z rad svych pratel 🙂