icon

Hledá se fiktivní partner pro podpis v IVF centru

broskef123
9. únor 2024

Dobrý den,
jsem single žena a toužím po dítěti. Sháním touto cestou muže, který by mi podepsal dokumenty v IVF centru, jako fiktivní partner. Nebude zapsán v rodném listě dítěte, v porodnici se také jméno neuvádí, není důvod se obávat, není jak ho dohledat zpětně. IVF centrum informaci porodnici ani matrice nepředává. Vědět to budeme jen my dva. Spermie budou od anonymního dárce. Není důvod se obávat placení alimentů, apod. o to mi opravdu nejde. Snad jsem situaci vysvětlila. Prosím ženy, pište pouze v případé, že znáte někoho, o kom víte, že by "daroval podpis", jinak váš názor není žádoucí. Děkuji😉

Strana
z5
martinka_33
15. únor 2024

@pampelina18 ale po porodu v porodnivi iz prukaz nemas ne? Nebo ti ho daj na pamatku?
Po nás chteli na matrice vyjádření pediatra, jakého je díte pohlaví. Coz bylo vtipny, protoze jsme meli mimino s sebou, tak jsme rikali ze se muze kouknout, ze snad holku od kluka rozezná, ale při ne, prý to musí doktor 😀 ten se tomu smal kdyz to potvrzeni psal 😅

j.a.n.i
15. únor 2024

@zanett Ale ty mas autonomii v rozhodovani, muzes se rozhodnout, s kym na to ivf pujdes, stat te v tom nijak neomezuje, stejne jako te nijak neomezuje v tom, za koho se provdas... Jen ty nejak nechces uznat, ze ruku v ruce s pravem jdou i nejake povinnosti a neni to jen car papiru, ktery muzes hodit do kose, když ti prestane vyhovovat.

merope
15. únor 2024

@zanett Jak jsem už psala - já rodila před 5 lety a spíše s tím matrika neuměla pracovat. Jak píše @pampelina18, tak teď už s tím i nějak pracují (chvála za to - všude ti píšou, jak si máš papíry vyřídit nejlíp před porodem a nám rovnou řekli, že to před porodem řešit neumí, v porodnici to taky nevyřeší a musíme na matriku osobně po porodu a to do 30 dnů od porodu, jinak by to muselo jít na soud - s komplikacemi po porodu to je šibeniční, nedej, kdyby žena rodila někde mimo místo bydliště).

To podstatné je, že tohle je prostě ochrana ženy - chlap nemůže říct, že on není otec a ať se jde na genetiku. Podepsal IVF = je otec a hotovo. Ten proces není tak sledovaný jako dítě počaté za trvání manželství, takže se dá docela slušně obejít asi pořád (minimálně žena může zatlouct na gynekologii, že je to z IVF a tvářit se jako že právě teď zjistila, že je těhotná a že otěhotněla přirozeně - což teda bude u tazatelky znamenat, že ji asi budou honit všude možně kvůli anamnéze, ale pořád může třeba změnit gynekologa, zatlouct jakékoli předchozí pokusy o těhotenství a tvářit se, že teď zrovna otěhotněla přirozeně). Tzn. zřejmě se dá zajistit, že otec v RL vůbec nebude uvedený. On s tím zákon asi v tomto případě moc nepočítá (že by ho žena uvádět vyloženě nechtěla).

Zákon počítá s tím, že žena spíše bude chtít muže do RL uvést (alimenty) a otec bude chtít být uveden (je to jeho dítě) a pak je to prostě tak, že kdykoli kdokoli z nich přijde na matriku s papíry z IVF, matrika je tam zapíše (max teda můžou dostat nějakou pokutu za to, že se pokoušeli podvádět a otce neuvést - neznalost zákona neomlouvá, ale pořád to můžou hrát na to, že se rozešli / nevěděli / chlap to podepsat nechtěl / chlap nevěděl, že ho neuvedla ...).

merope
15. únor 2024

@martinka_33 Tak to vyjádření pediatra je asi hlavně proto, že u některých dětí to není poznat - a tady právě vznikají největší problémy, protože pro úřední změnu pohlaví (i když to prostě při narození nebylo poznat a určilo se blbě) je pořád podle českého právního řádu nutné osobu vykastrovat. Masakr tyhle zákony, ale když je snaha to změnit a umožnit např. do RL napsat "pohlaví neznámé" nebo provést tu úřední změnu bez kastrace, tak se všichni bouří jako že jsou jenom 2 pohlaví a co si kdo vymýšlí ☹.

pampelina18
15. únor 2024

@martinka_33 po porodu už to je fuk. Ale ten kolotoč kvůli tomu že otec je neznámí. Nedej bože když pak bude chtít prachy od UP 😂 pak Ospod. Jak vlastně se to stalo, zda Opravdu nezná otce atd. Atd... No nechtěla bych být v její kůži. Vím kolikrát nám ženský tvrdili, že si ho uprchlý na diskotéce atd... Že otce neznají... Hned měly,,cejch,, že to jsou méně inteligentní ženy.... K,rvy apod...

mourovatakocka
15. únor 2024

@broskef123 Vážně jsme to s mužem zvažovali, myslím, že asi má i význam, aby na to byli dva lidi, takže částečně chápu i proč je to v zahraničí dražší pro single holky. Pokud to ale není na 100% pro chlapa bezpečné, tak nee. Hodně štěstí.

pampelina18
15. únor 2024

@merope obejít se to dá, jenže když by si to následný otec rozmyslel... Tak bude paní čekat soud a tam se vytáhnou papíry z ivf a paní bude souzená za podvod...

pampelina18
15. únor 2024

@mourovatakocka ono ne nadarmo se to u nás nedělá pro single ženy, ty pak lítají na ÚP a chtějí dávky apod... Nedej bože když se ty ženský něco stane, tak kvůli tomu, že byla takto blbá skončí dítě v decaku....

zanett
15. únor 2024

@j.a.n.i Zaprve si nech ty osobni vypady (viz, cituji, Jen ty nejak nechces uznat, ze ruku v ruce s pravem jdou i nejake povinnosti), nejsem na tohle zvedava.

A ne, nesouhlasim s tim, ze mam takovou autonomii, kterou bych jako obcan mela mit. Zila jsem spoustu let v zahranici a tu 'autonomii', kterou nam nas stat priznava, by tam (stat v zapadni Evrope) brali jako vysmech. Ano, muzu se - jak ty rikas - rozhodnout, koho si vezmu a s kym na IVF pujdu, ale NEMUZU se rozhodnout jit na IVF sama jako single zena (mluvim ne za sebe, ale za pripad zakladatelky). V mnoha vyspelych statech to jde, proc ne u nas? Kdyz zenska otehotni prirozene, je zcela na ni, zda otce ditete o tehotenstvi informuje (viz. napr. tehotenstvi z romanku na jednu noc atd) a kdyz se rozhodne neuvest otce do RL ditete, muze. Ovsem zena, ktera otehotni diky IVF, tuto moznost nema. Proc? Zeny, kterym k tehotenstvi pomohl CAR jsou o tutu moznost svobodneho rozhodnuti obrany. Pripada ti to spravedlive? Mne ne.

A muzu uvest dalsi priklady, kdy mi stat zcela nesmyslne narizoval, co mam delat, napr. kdyz jsem se vdavala a rozhodla se ke svemu rodnemu priijmeni pribrat jmeno manzela. JInde ve svete je normalni urcit si poradi tech prijmeni, ale v CR mi zakon narizoval (v dobe, kdy jsem se vdavala, ale zrejme je to porad stejne), ze prijmeni manzela musi jit pred me rodne prijmeni a ne naopak. Proc? Komu by to vadilo, kdyby to bylo naopak? Snad bych mela moznost si sama rozhodnout, poradi svych prijmeni, ne? Proc mi toto musi diktovat stat?! Vysledkem toho je, ze v tomto statem urcenem poradi se me cele jmeno vyslovuje spatne (protoze posledni pismeno meho krestniho jmena je stejne jako prvni pismeno manzelova prijmeni), davalo by vetsi smysl dat si manzelovo prijmeni az za me rodne prijmeni, ale stat mi to zakazal. Zcela nesmyslne. Mohla bych pokracovat ve vyctu prikladu....

Ale udelej mi laskavot a uz na me nereaguj. Nechci dopadnout jako zakladatelka, do ktere ses tu nekolik stranek navazela a nejsem zvedava na tve vypady. Tve dalsi pripadne prispevky urcene me osobe budu ignorovat.

broskef123
autor
15. únor 2024

@mourovatakocka Chápu ty obavy po tom, co tu některé přispěvatelky předvádějí za divadlo a je mi moc líto, že ve vás tenhle pocit vyvolali, když byla naděje. Jen znovu opakuji, že o alimenty mi nejde a opravdu nechci mít vašeho partnera v rodném listě svého dítěte. Pokud je šance, že jste ochotni se ještě případně domluvit, zanechte mi prosím soukromou zprávu. Děkuji i kdyby odpověď byla definitivní ne

kadla88
15. únor 2024

@pampelina18 hooolka, ty jsi moudraaa! Proc by mělo hned skoncit dite v decaku? 🙂) Myslis, ze zakladatelka nema rodice, sourozence...? Nekoukej se tak na beckovy filmy. A radsi se uz nevyjadruj, evidentně vis uplnou bramboracku. Holt mozek neni oboci, ten nedokreslis. ;)

broskef123
autor
15. únor 2024

@zanett Asi se není čemu divit, když i předsedkyně Aliance pro rodinu v televizi prohlásí něco ve smyslu, že ona by ani volební právo nepotřebovala, ona by se svým mužem nějak domluvila...pak nemůžeme čekat nějakou svobodu, ženská práva a tak....nebo, že přijde nějaká změna. To, co řeším já řeší spousta žen a možná i kamarádky, sestry a jednou třeba i dcery těch, co to tady shazují. Ale já jsem sem teď nepřišla změnit svět, jen pro sebe hledám řešení....

zanett
15. únor 2024

@broskef123 Chapu, ale myslim, ze tyto diskuze jsou dulezite, protoze kdyz budeme jen mlcet jako ovce, tak se nic nezmeni, je treba tu myslenku protlacova a rozsirovat, protoze jinak se klidne stane, ze za 20 -30 let budou deti (dcery i synove) nekterych uzivatelek zde resit presne tentyz problem....a s tim tempem, kterym se zmeny odehravaji, to bude trvat mozna dve generace...

broskef123
autor
15. únor 2024

Mohla by tu, prosím, nějaká žena potvrdit, že po porodu se na matriku nemusí donést těhotenská průkazka (nechává se v porodnici) a papíry z IVF se na matriku nosí jen ve chvíli, kdy vyloženě chci zapsat otce podepsaného v IVF centru do RL, jinak je nosit nemusím (záměrně je nepřinesu). Ty co tvrdí, nebo si opak MYSLÍ, naopak žadám, aby teď nepsaly. Chtěla bych někoho, kdo potvrdí to, co se tu celou dobu snažím vysvětlit....

broskef123
autor
15. únor 2024

@zanett Ale ano, určitě jsou, souhlasím s tebou, už jsem to tu psala dřív...

j.a.n.i
15. únor 2024

@zanett Když se ti místní zákony nelíbí, máš několik možností... Jít žít jinam, začít se aktivně angažovat v politice a změnit je, nebo prostě vzít jako fakt, že platí.

mourovatakocka
15. únor 2024

@pampelina18 Takto blbá? Jakože chce dítě? Hele, buď ráda, že nejsi v její situaci a dal bych nediskutovala.

martinka_33
15. únor 2024

@merope to slyšim poprve ze nebylo u nekoho pri narozeni poznat pohlavi 😲 Zase kdyby šulin a kulky byly tak malé, tak pozná to vubec doktor? No ten by asi mohl 😅

merope
15. únor 2024

@martinka_33 Někde se udává až 1,7% dětí s nejasným pohlavím. Zajímavá příručka k tomu je https://www.oiieurope.org/wp-content/uploads/20... - on je občas problém, že tam ty znaky jsou obojí, občas nejasné. A přesto dle legislativy ČR je potřeba uvést jedno nebo druhé.

boure888
21. únor 2024

@broskef123 četla jsem na netu, že některá centra nabizejí pro singl ženy ale obrátí je přes centrum do zahraničí a vše a pomůžou jim...

bobo3
27. únor 2024

@broskef123 za mňa by bolo jednoduchšie ísť do Španielska, Veľkej Británie, Grécka, na Cyprus, na Ukrajinu a do Ruska teraz asi nie vzhľadom na vojnu,ale to sú štáty ktoré ponúkajú oplodnenie single žien od darcu zo spermobanky.

merope
28. únor 2024

@broskef123 Porodnice posílá papíry na matriku. Co přesně tam vyplňuje (podle průkazky), netuším. Osobně vidím jedinou cestu a to zajistit si, že v průkazce nebudeš mít to IVF. Tzn. zatlučeš už u gynekologa, že to šlo přes IVF a budeš se tvářit, že jsi otěhotněla přirozeně (vzhledem k anamnéze tě ale může honit všude možně). Nebo se domluvíš s gynekologem, že ti to nenapíše do průkazky (ale bude vědět - otázkou je, zda to udělá).

broskef123
autor
4. bře 2024

@merope Porodnice posílá papíry na matriku kvůli jménu dítěte a ty můžu vyplnit až na matrice, nemusí to jít přes porodnici

merope
4. bře 2024

@broskef123 Já to jméno nevyplnila - a matrika sama mě vyzvala (věděla o tom, že jsem tam rodila). Porodnice na matriku "něco" posílá. Co přesně do toho vyplňuje, netuším.

lilian2111
4. bře 2024

@broskef123 Ano, porodnice opravdu posílá na matriku papíry. Pak se vyzvedne RL.

Strana
z5