Inseminace, kdo z ní otěhotněl a jaké příznaky po ní?
Snažíme se 2roky a máme jít na IUI do Iscare v Praze,pak na IVF,když se nepovedete
@malenka3 tak to by mě hráblo úplně, dostat na první injekci ještě prasklou stříkačku, to by byla konečná. Já vím, pořád si to říkám, že to není nic strašnýho a že to dali tisíce jiných, ale pak když se na to podívám, tak mám blok a nic. Jediné co mi nedělá problém je udělat ten fald na břiše 🙂 to dávám bez problému, dál už je to jiná písnička 🙂 ale máš naprostou pravdu, být diabetik tak bych musela, tak to tak musím brát 🙂
@kafr tak mám vše v pořádku,mám vše plně funkční 🙂 příští cyklus opět IUI 🙂 teď jsme si dali pauzu. Jak jsi dopadla ty??
@marenka244 ahoj tak to je super zprava! To mate nadeji ze to pujde pres IUI 😉
Inseminace probehla, tak snad se chtne. Tentokrat jsem natrefila na mladou doktorku, cizinku. Narozdil od minule mi na ultrazvuku hned ukazala, jak se ta "tekutina" pohybuje v deloze a ze folikul ma nepravidelny tvar tzn. praskl.
Jinak to byl naprosto strasny den: hnusne pocasi, cesta nekonecna ( mame to 1,5 hod), manzel ma vyhrezlou plotynku, tak mu taky nebylo nejlip, v nakupaku jsme taky nic neporidili a nejhorsi bylo to cekani v cekarne- byla jsem tam driv, uz 12:30 a na radu jsem dosla az v 14 hod, z klimatizace me fest rozbolela hlava. Tak jsme nakonec byli radi, ze jsme dorazili domu. 🙂
@kafr Já chci vždycky už jsem svého...ta minule byla otřesná...no já jsem vyrazila z domu v 9:30 a prijela ve 22:00 :D když jedeme autem tak to mame necelé 3 hodiny 🙂 zeptala jsem se ho na 90% připravených otázek, ale jakmile me rekl, ze je by za pruchodnost dal ruku do ohně(nebo tak nejak to rekl 🙂 ),tak mě zaskocil a uz jsem se nestihla na nic zeptat, tak priste 🙂 jak me minule ta doktorka, rekla ze mam nefunkcni vajecnik, tak to mel byt vejcovod, ale nakonec je to je to ,,jen" para.cysta a ta prej nevadi....takže vše v poradku a 6.11. jedu na imunologii do nejakeho synlab-imunologicke centrum k Dr.Trnkové, tak uvidíme, co nám řeknou ještě tam :/
@marenka244 Paní doktorka Trnková je super. Ale počítej, že se příště nic nedozvíš. Proklepne si do detailu vás oba (doporučuju popátrat u rodičů na kompletní anamnézu, doktorka bude hodně zvídavá). Pak vás pošle na krev (to bude asi jiný den, vezmou vám asi tak 6 zkumavek 🙂 ) a asi za dva tři týdny budou teprv výsledky. Na ty už se pak jenom volá. Držím palce, ale určitě vyjde, že je vše OK, nám nic nezjistili.
@malenka3 já jdu sama,protože už tak mám špatnou anamnézu. Mám Crohnovu nemoc (cca 40cm střev už pryč),taťka nám umřel na rakovinu a už mám jen jednu vlastní babičku a jednu nevlastní. Tak všechno sepíšu na papír s mamkou ať jsem připravená 🙂 mohli by mě vzít krev zrovna mám Prahu trochu z ruky (asi 300km) 🙂 děkuju za info 😉
@marenka244 to je docela škoda, že jdeš sama, protože partner by měl odevzdat sperma a jedním z těch testů je i test, jestli nemáš nesnášenlivost na jeho spermie. Zavolej si tam pro sichr ještě než pojedeš, jestli ti tu krev budou moct vzít na místě a zeptej se na režim před odběrem, já už si to nepamatuji. Ať tam nemusíš pak jet třeba zbytečně podruhý, když to máš tak daleko.
Ahoj holky, nejak to tu umlklo, nikdo nema ani malou dobrou zpravu? Ja mam tyden od IUI a zacinam mit nutkani si delat testy- proste mi hrabe 😅 😀
Tak jsem si do Caru napsala email, jestli bych nemohla jít i s partnerem na imunologické vyšetření, když už tam jdu, tak si mám vyzvednout žádanku a půjdeme oba 🙂 jsem hrozně ráda, že nás tam poslali oba 🙂) mám velkou radost 🙂))
@kafr tak po prvním IUI jsem na sebe dávala pozor, ale test mně teda nelákal dělat dřív a při druhém IUI jsem si nedávala ani 10%, že by to mohlo vyjít, tak jsem si udělala test 12.den a byl negativní....když jsem to řekla mojému, že jsem si test už dělala před 2 dny a že byl negativní tak mně ještě ,,zprdnul" proč jsem ho dělala dřív, tak jsem udělala ještě jeden a stejně byl negativní....tento měsíc jsme nešli, že si dáme pauzu a nějak jsem prošvihla ovulaci :( měla jsem blbé směny v práci a jsme stejně oba nemocní, tak nebyla ani chuť :/ Nemáš náhodou fcb??6e bysme si psali raději tam.... Já jsem už nějak radši nechodím, akorát mě to tady neprimuje :( tato konverzace me nedeprimuje, ale ty snažilky jak tam dávají pozitivní testy a jak nemůžou uělat sourozence atd...někdo nemůže mít ani to jedno a tam některé brečí, že budou mít jenom jedináčka!!!
@marenka244 I já mám za sebou už druhou IUI a bohužel opět negativní ☹ O dítě se snažíme už přes dva roky a pořád nic ☹ Mám jít ještě na třetí IUI, ale jsme oba nemocní, tak tonechám tento měsíc v klidu. Je neuvěřitelné jak je příroda nefér, ty co si mrně přejí ho mít nemůžou a jiné ho mají ani neví jak a ještě ho jsou schopné opustit nebo zabít ☹ To mě fakt hlava nebere. No, snad na to nějakým zázrakem přestanu myslet a mrně bude. Přeji všem mnoho štěstí. Já už nějak přestávám doufat ☹
@marenka244 ahoj, fb nemam. Taky mi vadi reakce nekterych... (premislim nad ne pejorativnim vyrazem) - obvykle si pomyslim neco o zkyslem mliku na mozku. Dala jsem si tuto diskuzi do predvolby a jinam nekoukam. Jak dlouha je cekacka na tu imunologii?
Jj pri prvnim IUI jsem se hlidala, byla opatrna, netestovala. Ted se nehlidam vubec, lezu po zebrikach, ale nejradsi uz bych mela jasno a testovala hned.
Ahoj holky, tak já po první IUI a nic: -( tak to zkusime znovu: -(
Ahoj. Nám to vyšlo hned na první pokus. Mám polycistické vaječníky. den před tím jsem si něco píchla do břicha a potom brala 2 měsíce utrogestan. Na inseminaci jsme byli taky v ISCARE
@ivhuska76 jj ja vim, chtela jsem tim rict, ze na prvni pokus se podari malo komu... A porad je levnejsi si platit IUI nez IVF a na davku hormonu do tela je to taky setrnejsi. Budu drzet palce. My mame po 2. pokusu a tehotna si vubec nepripadam, ve ctvrtek budu mit jistotu a hned dame 3. IUI.
@ivhuska76 Tak zvaž, jak to zařídit se zdravotní pojišťovnou - já mám OZP, takže mi nehradila IVF (objednávala jsem se do CAR před 39 narozeninami, ale než jsem se tam dostala, bylo mi 39 pryč a už bylo i pozdě na změnu pojišťovny), ale na druhou stranu mi hradí IUI až do 45 let věku. Proto klidně vyčerpám 6 IUI do roka, protože to mě nic nestojí, bereš jen 1x pregnyl a případně utrogestan a pohoda. IVF už je větší zásah, krom toho mám podezření, že od prvního IVF mám pořád ještě trošku rozhašený cyklus (po třech MS).
Jinak pokud ti pojišťovna hradí IVF a nehradí IUI, tak je asi nejlepší volba jít co nejdřív do IVF (i když to taky něco stojí) i jen proto, že ti to hradí jen do 40 a pak už jsi i na IVF samoplátce (doporučuji do června změnit pojišťovnu, má to účinnost od 1.1.2017, to už ti bude přes 40 a ty IUI zdarma se taky šiknou - i pokud se zadaří dřív, tak to můžeš zkoušet s druhým dítětem).
Nicméně pokud máš dobrý CAR, tak ti tohle všechno asi poradí.
@merope ahoj...dekuji za info. Ja mam vzp a ta hradi vse jen do 39 let. Byla to jedina pojistovna,ktera hradila ivf do 40 let,ale od zari 2015 uz take hen do 39. Iui me jako samoplatce stoji 1200 tak to jde,rozhodli jsme se to zkusit trikrat a pak uvidime co dal. Pristi patek nas tedy ceka druhe iui. Jen kazdy rika,ze ho po iui nechali lezet,ake me ne,ale tak snad vi diktor ci dela. Na ty pojistovny se ale zeptam. Dekuju
@ivhuska76 Tak já jen doufám, že OZP nezruší tu platbu IUI, u nás samoplátci platí tuším 2000 a to už je docela dost. Jinak po IUI někde nechávají ležet spíše "pro forma" - mě nechává doktorka přímo na křesle pár minut (než vyplní papíry v počítači), tipuji, že to je aby se uzavřel vstup do dělohy a pak už je to jedno - spermie nemají moc kudy utéct.
Ahoj, třeba Vás to nakopne, ale nám IUI vyšlo na počtrvté, máme synka...je to už 7 let 🙂
@kafr promiň,žepíšu až teď,ale vůbec jsem si nevšimla zprávy. Na imunologii jsme měli jít příští pátek,ale jedeme až 1.12. aby nám mohli vzít zrovna iodběry krve(normálně se to tak nedělá,ale že jsme z daleka tak nás vezmou s vyšetřením a odbérem v jeden den). Mě na imunologii poslal,protože su nemocná,jinak se na ni chodí po min.dvou potratech anebo min.dvon neúspěšných umělých :-/ ale tak půjdeme ještě na třetí IUI a kdyby to nevyšlo tak ještě na 4.IUI a po vánocích na umělé.

@gabra29 Já měla poprvý Pregnyl a to byl mazec, protože mi prodali prasklou stříkačku a já nechápala, proč mi to nejde natáhnout. Takže stres jak blázen 🙂 pak pokaždý Ovitrelle, asi to bez toho jde, ale snižuješ si pravděpodobnost úspěchu, takže jsem o tom vůbec nepřemýšlela. Věř mi, ta první byla nejhorší, pak už jsem to neřešila. Si představ, že bys byla diabetik a musela píchat inzulín, taky bys musela, jinak bys umřela. To dáte, ať už s manželem nebo sama. U mě je na tom teda manžel hůř, to jsem si to radši píchla sama 🙂