icon

IVF červen - červenec. Je tady také někdo, kdo jde poprvé?

twins_sovovi
6. čer 2020
kocila
18. čer 2020

@aklin ber to tak, že léky a celá stimulace je přesně řízená akce, ze které se nemá nijak uhýbat (posouvat časy, dělat s léky co se nemá), protože je to fakt přesně definované, aby to fungovalo jak má...
léky by se měly užívat co v nejpřesnější čas, takže jakmile začneš v 20hod, celou stimulaci dojet v tomto času (+/-5 minut), nebo dle doporučení lékaře, který uvádí čas a postup... i nesprávné skladování léků se léky znehodnocují atd...
takže se klidně ptej, od toho jsme tady... (nebo nejvíce by poradil CAR, ty jsou odborníci)...
první pigáro je nejhorší, že se člověk bojí píchnout a další klidně budeš dávat během vaření, jako já 🙂

saja13
18. čer 2020

@kocila tyjo tak to máš amh fakt opravdu dost 😊 to se divím že nemáš folikulu víc ale to se změní do dalšího utz, ubirali ti dávku?

kocila
18. čer 2020

@saja13 neubrala mi doktorka leky,nechala stejnou davku,vyteznost 15folikulu je optimalni,pak s vetsim poctem prave hrozi hyperstimulacni syndrom,coz si rada odpustim..pocet je presne takový,jaky pani doktorka chtela,ale neznamena to,ze tam jsou vajicka,to uz je zase dalsi level..
Myslim,ze pocet uz se nezmeni,jako ze se prehlidla 1-2folikuly to jo,ale ze by zacaly rust dalsi,to se uz asi nestane...
Musim rict,ze uz zacinam citit podbrisek,takze asi bude jeste veselo... jsem kancelarska krysa,tak snad v praci vydrzim do utery,streda dovca a pak uvidim dle situace...
Jak jdou pripravy na svatbu? Ja bych se klidne vdavala znovu,je to fajn akce,kdyz se vydari...

saja13
18. čer 2020

@kocila příprava na svatbu paráda 😍 no to já doufám že se mi do pondělí nějaký folikuly jeďte vytvoří, to by mohli ne když sem dneska 4ty den stimulace? Právě proto se bojím te zralosti když mám jen 3 🙄 🤔

jasemin26
18. čer 2020

@crejzy ahoj tak co jak se cítíš? Lepší?

kocila
18. čer 2020

@saja13 zda jeste dorostou,to nedokazi rict,ale rika se,ze ve folikulu od 16mm uz je vajicko....jak jsi psala,nejde o kvantitu,ale o kvalitu..kamoska mela 22 zralych vajicek,do 5dne vydrzely jen 4 a z toho jeste 2 vyradili kvuli genetice...

saja13
18. čer 2020

@kocila tak já zatim 16mm nemám, mám 12mm a 14mm ten třetí napsaný nemám 🙄4ty den stimulace je poměrně brzo tak snad 😊 budu se modlit aby něco bylo

kocila
18. čer 2020

@saja13 taky mas cas,velikost tvych folikulu je naprosto v poradku...ovitrelle bys mela pak aplikovat na 18-20mm,vice pro zralost vajicek neudelas..to bude dobre,hlavne,ze ti neni zle a zvladas to

saja13
18. čer 2020

@kocila jdu na kontrolu v pondělí tskze ten co má 14mm by měl mít 22mm to neni pozdě?

kocila
18. čer 2020

@saja13 myslim si,ze bude tak 18-20mm (folikul roste 1-2mm/den),ale nekdy i nerovnomerne...pokud budou i ostatni takto velici,tak si vecer das ovitrelle a ve stredu OPU...

saja13
18. čer 2020

@kocila no právě že rostou 1-2mm za den tak sem počítala že kdyby rostl ty 2mm za den tak by měl 2w mm právě 🙄🤔 *do kolika mm se dělá opu? No uvidíme ono to nějak dopadne, jen se bojím zase zklamani

kocila
18. čer 2020

@saja13 mne folikul pri nativu rostl spis jen 1mm/den,ty 2 mm neni tak caste...opu se dela na vsech folikulech,ktere tam v tu chvili jsou (klidne i na 18 i na 24mm-dokud nepraskne,tak ho vysaji)...
Jsi z toho dost nervozni, ale jsou veci,ktere clovek neovlivni...
Tim,ze mam 3 neuspesne nativy za sebou,tak to beru trosku lehceji,ale treba dneska v ordinaci jsem byla nervozni,zda tam vubec neco vyrostlo.. jo a abych se tolik nenervovala,tak jsem si koupila bachovy esence na strach a musim rict,ze jsou super (dokonce jsem je mela,kdyz jsem mela hodne tezke obdobi-nemoc v rodine)...
Zamer sve myslenky plne na svatbu at je presne podle tvych predstav..... co zub,mela jsi vacek?

saja13
18. čer 2020

@kocila k zubum se radši nebudu vyjadřovat, prý to není váček ale aft... 🤔 Ale ten co mám za 7tisic tak ten je pořád citlivý, ale podle dr v pořádku takze asi tak

crejzy
18. čer 2020

@marky125 jak ti bylo po OPU, když jsi taky měla náběh na OHSS? Já mám břicho jak v 7.mesici a tlači mě to do žebra, bolí ale jen při pohybu. Nevím s tou velikosti kdy to je ještě ok, kdy už je to syndrom

marky125
18. čer 2020

@crejzy měla jsem křeče v podbřišku a hrozné nadýmání. Prášek jsem si vzala jen dvakrát, dalo se to vydržet. Třetí den už to bylo v pohodě.

jasemin26
18. čer 2020

Já tedy byla taky nadmutá jako koza, a i když to blbě zní bolelo mě i prdět 😣 omlouvám se.. bolelo to při pohybu i v leze🙄... myslela jsem že mi někdo trhá bříško zevnitř, ale dnes už lepsi👍

kocila
19. čer 2020

@jasemin26 drzim palcky,at mas dnes dobre zpravy 🍀

kocila
19. čer 2020

@crejzy tak jak se dnes citis, asi se mam na co tesit a to jsem chtela druhy den po OPU jit do prace 🤔

jasemin26
19. čer 2020

@kocila děkuji moc, celou noc nad tím přemýšlím... Aspoň dvě kdyby se vyvíjela... Hrozně se bojím toho co mi zavolaji.. a co ty jak ti je?

jasemin26
19. čer 2020

@kocila to bych nedoporučovala s tou práci, ale třeba to budeš snášet lepe

kocila
19. čer 2020

@jasemin26 urcite se budou vyvijet vsechny tri,pokud je vcera vsechny oplodnili....
Jeste jsme koukala na tvou historii stimulace,na OPU jsi byla uz 10DC,coz si myslim,ze cpackali,tezko rict, na jake velikosti folikulu sis pichala ovitrelle?, mas nejakou zpravu z posledni prohlidky? Co na ten vysledek rikal doktor? Uprimne bych zmenila doktora,pokud budes muset na dalsi pokus (ale ja verim, ze ten bojovnicek se hezky ohriva v misce 🍀🍀🍀)

kocila
19. čer 2020

@jasemin26 ja ma za sebou punkci jen jednoho folikulu,takze to byla brnkacka,ale jestli se pak bricho zaleje vodou,tak to nevidim..no pripravim se na obe varianty..

jasemin26
19. čer 2020

@kocila ahojky, 9 den stimulace jsem byla na odběru 10dc😕, podle mě to taky posral doktor. Jaká byla velikost bohužel nevím, doktor mi ani při jednom ze 3utz neřekl velikost ani počet, a že jsem se pokaždé ptala, pouze řekl že jich je dost a že jsou dostatečně velké. Takže vůbec nevím. Pokud budu muset jít na další pokus určitě chci jiného doktora,. Uvidím co mi dnes zavolají ale mám hrozný strach😕😢. Žádnou zprávu nedávaly pouze doplňoval léky na stimulační protokol, ale nikde není psáno velikost folikulů ani počet😢. .. jinak u tebe třeba to bude ok, je možné že jsem cita a proto mě to tak bolí, budu držet palečky aby ty jsi byla ok👍

mateska11
19. čer 2020

@kocila já jsem měla opu v pondělí a od úterý jsem byla v práci, některé dny home office. Nejhůř mi bylo ve středu a čtvrtek, ale nic zas tak hrozného to nebylo.

kocila
19. čer 2020

@mateska11 díky za zprávu....možná varianta home-ofifce je dobrý nápad....

crejzy
19. čer 2020

@kocila teď ráno je mi lip než včera, tak doufám ze to tak půjde i dál. Záleží co máš za práci, určitě bych nesla dělat ve stoje 8-12h, to břicho při chůzi stále bolí.

kocila
19. čer 2020

@crejzy já sedím v kanclu, takže žádná zátěž, ale budu doma ( mám nadělané hodiny, tak na to prdím, protože mám předpoklad 15 folikulů)....držím palce, zda se vajíčka oplodnily..připlácíš si nějaké metody? ICSI, PK?

crejzy
19. čer 2020

@kocila já se přiznám že do tohohle jsem tolik neprokoukla a neznám ty názvy a postupy, věřím klinice. Vím jen, že prý z těch 19vajicek část oplodní tou jejich technikou a část prý nechají víc na přírodě ( ze tu spermii nevyberou oni ale proste nechají ať se vítězná spermie vybere sama, ale jak se tomu říká netuším). Jinak je dobře, že budeš raději doma..

kocila
19. čer 2020

@crejzy záleží. kvůli čemu podstupuješ IVF, poté se volí metody..třeba PK-je prodloužená kultivace, kdy se zavádí 5-ti denní embryo - to se doporučuje, protože u 3-denních se nepozná úplně kvalita... jako moje zkušenost je, že klinice věřit, ale také se sama zajímat, jak by to mělo probíhat a hlídat si dílčí mezníky (ale jsou ženy, které to vůbec nechtějí řešit - pokud se zadaří tak se nic neděje, ale pokud začne něco haprovat, tak by člověk měl zbystřit..., no ale s 19-ti vajíčky a pokud jsou zralé, kvalitní spermie, tak šance je veliká)

mateska11
19. čer 2020

Tak dneska jsem byla v CARu na krvi. Vysledek pozitivni 🙂 A 30.6. prvni ultrazvuk.

Strana