IVF v listopadu 2014
Ahojte děvčata,v listopadu nás čeká první ivf ,přidá se někdo do diskuze?Máme krátky protokol jen se bojím těch injekcích.
Ahoj holky, tak už mám po OPU. Celkem 12 vajíček a zítra mám volat, kolik jich oplodnili. Jsem zvědavá 🙂 Teď mě fakt fest bolí břicho :(
@katerina37 Vítej a gratuluju. Je to hodně motivační!
@donia Občas beru Medrol (to je to stejný, co Prednison) a nikdy nic. Kolik mg bereš? Někdy mi ho nasadí v masivních dávkách v infusích, a to jsem pak unavená a bolí mě svaly, ale to je tak vše. Hodně lidí se kortikoidů bojí, ale v takových pidi dávkách, co se dávají před IVF, to je úplně v klidu.
@hanach111 držím pěsti, aby ty 1 byly sťastné 😉
@katerina37 tak gratuluji, moc hezky se to čte, že se někomu zadařilo
@ewicka ty jo, krásná úroda 🙂
@ewicka ja to beru poprve a minimum, tj. tech 5mg, ale nejak mi ten zacatek nesedl. Mam vyoperovany zlucnik, tak me taky napadlo, ze jak mi ted telo funguje (co se vylucovani tyce) jinak, tak to proste asi oboje dohromady. Netusim. Dnes i vcera uz mi bylo daleko lepe, tak snad uz to bude ok.
Urodicka pekna, tak jen at se pekne pospojuji. Nechali jste to oplodneni na prirode?
holky moc dekuju za gratulace, jste zlaté 🙂 kéž by to nějak šlo, abych vás mohla tehotensky nakazit 😀
Ewicko 12 vajíček to je super, to je bych rekla ideální počet. Já jsem měla jen 6 vajíček, oplodnili správně jen 2 /metodou PICSI / a ty vydrželi prodlouženou kultivaci 5 dnů, zavedli mě jednu hatchující blastocystu a hned se nám to povedlo.
Holky a už máte některá po ET? nebo zatím odběr vajíček ?
Jinak v pondělí jsem byla v Caru na kontrole a v krvi jsem mela HCG 756 a uz byla videt na utrazvuku taková mikrobublinka 🙂 jenom se modlím aby bylo vsechno v pořádku. Těhotenské hormony už se mnou slušně cloumají, prsa mám jak Dolly Buster a bolííí a taky mam poradne nafouklé břicho a porad zvetsené vaječníky. Ale neberte to tak, že bych si stěžovala, to urcite ne, jen uz jsem zapomněla jaké to je / mám 10-ti letého syna/ no a taky je mi o těch 10 let vic, že jo :D
@katerina37 Děkuju za podporu. Množství HCG je krásné. Nemám teda vlastní zkušenost, ale soudím jen podle toho, co jsem četla v jiných diskuzích. A když byla moje kamarádka těhotná, tak říkala, že se o to miminko pořád bojí (aby se dobře vyvíjelo, aby ho donosila atd.) a jiná kamarádka, která už má tři děti tak říkala, že teď už se bude bát pořád 🙂
@ewicka jj je to presne tak, pri prvnim tehu jsem byla docela v pohode, protože jsem vedela prd co se vsechno muze podelat, byla jsem mladá a vyslo to prirozene, takže jsem ivf a podobne veci neprozivala a vlastne vubec neznala. Ale bala jsem se i tak, ale ne tak jak ted, precejenom tohle je asi posledni sance mit druhe dite.
No a pak se strachujes cely zivot, ale deti jsou koření života a ten strach je prirozený.
Holky a budete po ET jist ananas? já teda nevím jestli to pomohlo, ale jedla jsem ho, prý pomáhá uhnízdění.
Jo a taky jsem jedla hned od opu, abych pripravila telo na miminko a aby se hezky zavrtalo specialni bylinky Růst hory Tchaj. Nevím jestli to znáte..
@katerina37 tak ja ti muzu s klidem rict, ze ananas urcite jist nebudu, ja ho totiz nerada 😀 Je to jedna z mala veci co fakt neee.
@katerina37
@donia Nafasovala jsem Utrogestan + už delší čas jím kyselinu listovou, tak to snad bude stačit 😎
no ja ananas taky nejak neprozivam, ale zkusila jsem to. No nektere holky chodi i na akupunkturu pred IVF , ale na to jsem nesla.
Utrogestan mam taky a v Caru mi naridili jist Femibion, kvuli tomu folatu kyseliny listove.
Holky je toho tolik, ze z toho jde hlava kolem.
Držte se 🙂
Tak holky hlásím se regulérně mezi stimulky - protože konečně jsem se dočkala a MRCHA dorazila. A předpokládám v pátek první UTZ.
Přidávám dopsanou tabulku - ale má pořád své mouchy 😀 😀 . Když budete mít čas tak ji buď doplňte nebo mi napište co chybí a já to tam dopíšu (zatím je tam to co jsem tu vyčetla).
Potvrzené //
katerina37 - 1IVF, ET – 27.10, 1dítě
Stimulky
aanisekk - let, 1IVF, protokol, Litoměřice –
bien_1987 - let, IVF, protokol,
donia - let, 1IVF, protokol, Praha – Gennet, 2děti
ea09 -
etajenka - 35let, 2IVF, dlouhý protokol, Praha –
evcann - , 3IVF, OPU - 14.11, Praha
ewicka - 30let, IVF, dlouhý protokol, OPU – 12.11, Helios
falca1 - 29let, 3IVF, dlouhý protokol, Brno – CAR Obilní trh, 1dítě
hanach111 - let, 1IVF, krátký protokol, OPU -11.11, Brno - Reprofit
moni34 - let, 4IVF, protokol, ET – 10.11., Brno – 1dítě
nektarinka_k – 32let, krátký protokol, Opava
smekalice - let, 1IVF, protokol, Kroměříž –
snik - 23let, 2IVF, protokol, Písek –
vojjab - 40let, IVF, krátký protokol,
@katerina37 tak tě tu mezi námi vítam a přeji at vše dobře dopadne.a beru tě že jsi nám tady prolomila ledy a už se těšim kdo bude jako druhá.
@hanach111 ahoj 🙂 dekuju, jsi hodna. uz se taky tesim, az se v tabulce přemístíte nahoru do dvoučárkové zóny 😉 moc vám to vsem preju, když už clovek do toho jde a musi podstoupit tolik věcí... vždycky jsem si říkala, všechno vydržím, hlavně at to vyjde.
Dneska mají moje těhu hormony fakt sílu, chvilku jsem nevedela jestli omdlím nebo nejdriv hodim tyčku 😀
Tohle jsem u prvniho těhu rozhodně neměla.
Na ultrazvuk jdu ve stredu, tak se modlím aby bylo vsechno v pořádku.
Moni34 od kdy budes testovat ? 😉 já jsem si říkala, že to vydržím co nejdýl, abych si uchovala tu krasnou nadeji a pocit v sobe, ale pak jsem to nevydržela a udelala jsem si 7 den po ET prvni test. Sem si rikala, ze kdyz tam nic nebude, tak jakože v pohode, jeste je casu dost a když tam neco bude, budu stastna. Trosku takovy psychologicky postup 😀 😀 No a test jsem udelala, cucim na to a nic, tak jsem ho odložila, že tam nic není, pak jsem se podivala asi za 3 minuty a byl tam duch, slabá druhá čárka. Tak to uz jsem se rozbrečela štěstim a pak se ze me stal každodenní testovací maniak 😀
@hanach111 jj to je super, budu na tebe v nedeli myslet a drzet ti pesti 😉
Jsem při ET rikala doktorce, že mam strach, že ze mě vypadne jak slezu z kozy 😀 No a smála se, že ne, že ji tam vložili jako mezi 2 chleby, přímo do endometria a že vypadnout nemůže.
Holky to jsou takove myslenky , co by vas normalne nenapadly 😀 No ale jak jsem z ní slézala, tak jakoby trochu zatnete bricho, aby jste si sedly, že jo, no a to ze mě vyteklo trošku tekutiny a to sem si řekla, tak a je to v prde..., no naštěstí nebylo, takže kdyby náhodou, tak se toho nelekněte, to byl asi ten lubrikační gel na zrcadla nebo já nevím 😀
@hanach111 no gratuluju, 3 ze 4 to je super, budu držet všechno co mám, aby z nich byli krásní bojovníčci 😉
@katerina37 snad vydržím aspoň do toho 7 dne 😀 nejraději bych testovala hned, mám nervy jak špagáty 😒 jinak to co jsi popisovala po ET, jsem měla úplně stejně a mám to pořád, blbě se pohnu, nebo kýchnu a mám pocit, že je to v háji, no a tak to mám od rána do večera 😀 pěkně mě bolí břicho, mám pořád pocit, že teď už určitě přijde mrcha, no zatím nic, tak snad to vydrží 😒
doplňuji tabulku:
Potvrzené //
katerina37 - 1IVF, ET – 27.10, 1dítě
Stimulky
aanisekk - let, 1IVF, protokol, Litoměřice –
bien_1987 - let, IVF, protokol,
donia - let, 1IVF, protokol, Praha – Gennet, 2děti
ea09 -
etajenka - 35let, 2IVF, dlouhý protokol, Praha –
evcann - , 3IVF, OPU - 14.11, Praha
ewicka - 30let, IVF, dlouhý protokol, OPU – 12.11, Helios
falca1 - 29let, 3IVF, dlouhý protokol, Brno – CAR Obilní trh, 1dítě
hanach111 - let, 1IVF, krátký protokol, OPU -11.11, Brno - Reprofit
moni34 - 39 let, 4IVF, dar. vajíčka, ET – 10.11., Brno – Reprofit, 1dítě
nektarinka_k – 32let, krátký protokol, Opava
smekalice - let, 1IVF, protokol, Kroměříž –
snik - 23let, 2IVF, protokol, Písek –
vojjab - 40let, IVF, krátký protokol,
@moni34 @katerina37 Holky a jaký máte nebo jste měly režim po ET. Jste doma nebo chodíte do práce? ET budu mít pravděpodobně 17.11. a 18.11 máme v práce seminář, na který bych strašně ráda šla, ale zase nevím, jestli je to ok.
Jo a máme 9 oplodněných pusinek 🙂
@moni34 jj taky, dokonce si pamatuju, jak jsem se po ET oblekala a ze sem nevedela jak mam drzet nohy u sebe a oblect si kalhotky 😀 Taky vim, že mě nekdo rikal, abych si nedřepla a mě jak na potvoru doma všechno padalo z ruk, tak já sem si ke všemu klekala abych to zvedla😀 No holky připadala jsem si jak magor 😀
ewicko 9 no to je nádhera !!! já jsem na neschopence, já jsem si právě řekla, že už nejsem nejmladší a že budu pekne doma v klidu. Ale já mám stresové zaměstnání. Taky jsem si rikala, že se musim tehotensky naladit, tak jsem si nasla v archivu CT porad 4 v tom a divala jsem se na obe serie. Ono taky záleží kolikabuněčné embryo ti budou zavádet. Mě dávali hatchující blastocystu a ta se zavrtá za 1-2 dny po ET, pokud má embryjko mín bunek tak musí delší cas zustat deloze bez zavrtání a jen tak tam plave a dorůstá právě do toho stadia hatchující blastocysty a pak se zavrtává. Takže je možné, že je třeba 8-mi buněčné embryo víc citlivé na všechno kolem než blastocysta, která se uz musí uhnízdit. Ale to jsou jenom takové moje úvahy, třeba je to uplně jedno 😉
@ewicka no nejdřív jsem si myslela, že budu polehávat a nic nebudu dělat, ale nevydržím to, v CARu mi řekli, že je to zbytečný, že mám dělat všechno jak jsem zvyklá, ten 1.den jsem si šla lehnout, jak jsme přijeli, protože jsem byla strašně unavená, ty nervy a cesta, ale pak už jsem trochu fungovala, nenosím nic těžkýho, neuklízím, jen vařím, dělám se synem školu a tak, prostě nic namáhavýho, ale neležím 😉 myslím, že na seminář klidně můžeš, cesta ti neublíží a jestli sedíš doma, nebo na semináři je fuk 😉 a gratuluji k těm krásným 9 bojovníčkům, ať se jim daří 🙂
@katerina37 před ET jsem celý odpoledne vymýšlela, co si obleču, abych se nemusela moc ohnout, nechtěla jsem si vzít rifle, abych je nemusela natahovat, vymýšlela jsem boty, abych je jen nazula , no jako cvok 😀 naštěstí se ozval těsně před ET rozum a oblíkla jsem se jako vždycky 😀
před chvílí mi napsali z RF, že nám zamrazili 5 HB po jednom, tak mám radost 🙂
Děvčata dnes 2 bny od opu a mam bolesti břicha je to normálni ani hned po opu to tak nebolelo.
@hanach111 taky jsem to tak mela, že to asi 2 dny od opu bylo horší, citila jsem víc vajecníky a podbrisek a chytala jsem nerva jestli se mi nedelají nejaké cysty. Nasadila jsem si Magne B6 / 3 tablety za den/, hodne jsem pila a jedla jsem bílkoviny, kureci maso, kefíry, bile jogurty a o hodne se to zlepsilo. Ale ty vajecniky byly citlive i pri ET, ze kdyz me zavadeli zrcadla tak sem trpela. Pak se to po uhnízdění mimca zase zhorsilo a ted je ten podbrisek porád citlivy a vajecniky mam porad zvetsene, ale to je pry normalni.
@katerina37 děkuji za info pravě mám strach abych třeba neměla pco ale bolest je to pěkná tak nasabim větši pitný režim a lehčí jídla.

@donia já ho beru ted 5 měsíc a v pohodě 🙂