IVF v listopadu 2014
Ahojte děvčata,v listopadu nás čeká první ivf ,přidá se někdo do diskuze?Máme krátky protokol jen se bojím těch injekcích.
@donia od 21DC píchám jednu injekci denně DIPHERELINE a teď od pátku ještě k tomu 225jednotek Gonalu - tak jsem zvědavá co na to ten můj 1vaječník - mám strach aby mě zase nepřestimulovali 😠 . Jinak při 1IVF jsem si píchala injekce taky sama a při 2IVF mi je píchala sousedka, teď jsem si říkala že ji nebudu otravovat 😀 že se zkusím zase překonat
Mám radost teď jsem četla mail že 2 embrya mame zamražené mám takovou radost.a přitom doktor říkal že jedno je na odpis a jak to dohnalo super.
Všem čtyřem drobečkům se daří dobře a skvěle se vyvíjejí. Zítra v 11 si tedy pojedu pro dva favority 🙂
Holky, ještě mám další dotaz. Berete nebo braly jste v předchozích cyklech Utrogestan pravidelně? Mně je po něm zle od žaludku a bolí mě silně v podbřišku. Užívala jsem ho při IUI a dokonce jednou i omdlela, jak moc mi bylo po něm zle. Takže při prvních dvou IUI jsem Utroš flákala a při třetím po pár dnech vysadila úplně. Teď si to ale netroufám, i když vím, že by se mi ulevilo.
@hnedoocka83 Gratuluju k drobečkům. Jsou to všecko siláci 🙂 Ten utrogestan beru ode dne OPU. Zavádím dva ráno a dva večer. Mám ho brát až do krevního testu. Pokud se potvrdí těhotenství, má se brát do 12tt a pokud ne, tak vysadit. Slyšela jsem, že ty vedlejší účinky jsou mírnější právě když se zavádí, nepolyká. Jak ho bereš?
ahoj holky, ráda bych se k vám přidala 🙂 o víkendu asi začneme píchat 2. kolo ivf. V prvním kole v červnu bohužel nebylo co transferovat, jediné embryjko, které se krásně vyvíjelo, vyřadila pdg. Tak doufám, že tentokrát to bude mnohem lepší 🙂
@ewicka Také zavádím 2 ráno a 2 večer. Doktor říkal, že jsem na něj přecitlivělá, ale že nic lepšího ještě nikdo nevymyslel a tak to mám vydržet. Tak já tedy vydržím 🙂 A děkuji za gratulaci k našim drobkům 🙂
Holky, stalo se vám, že by vás přepadl spín kvůli penězům za IVF. Já se tím užírám dnes a jsem rozlobená, že všem feťákům, alkoholikům, gamblerům apod. platí ambulantní či ústavní pěči a léčbu stát (potažmo pojišťovny) v plné výši a přitom si za svou závislost mohou sami a my, kteří jsme si neplodnost nezpůsobily, si musíme připlácet takovou hromadu peněz. No ruku na srdce, o žadný malý peníz se nejedná. Pro CAR to je neskutečný byznys. Já jsem s Pronatalem spokojená, mají skvělý personál, péči, objednací lhůty, avšak připadá mi, že všechny ty jejich úsměvy mám hodně draze předplacené. Zítra snad už vydáme poslední peníze a konec. Zaplatíme 2.500,-Kč za kultivaci, 500,-Kč poplatek a 100,-Kč za to, že tam hodinku po transferu budu ležet. Snad mě nepřekvapí s nějakou další částkou.
@hnedoocka83 tak to my tam vynaložili snad poslední peníze dnes no a trochu se mi protočily panenky:( máme 9 mrazáčků, takže rovnou + 10tis.... to je paráda...zas si říkám že díky nim už by to příště nemuselo stát tolik, když by se nezadařilo...
@hnedoocka83 já na to často myslím. že je to nefér, že bychom neměly doplácet nic. Jenže počet nás takhle "postižených" strašně narůstá. Podle mě by to stát neutáhl. Časem ivf budou muset zlevnit, jinak populace vymře 🙂 já všechna centra považuju za továrny na peníze, ale zase na druhou stranu, pokud lidem pomáhají k miminkům - díky bohu za ně 🙂
@hanach111 gratuluju ke dvoum sněhuláčkům 🙂
@aanisekk držím ti pesti, at se hezky miminko zavrtává 🙂
@hnedoocka 83 tak na zítra držím pesti 🙂 jinak utroš jsem vždy zavádela a v pohode, ale po pregnylu mi bylo jednou hodne soufl, to sem myslela ze me položí. Ono tě to v podstate hodí z ničeho nic do stavu tehotné ve 2 mesíci a to se mnou docela delalo divy :( No a jinak co se týká těch penez za IVF, já to beru tak, že se nedá nic jiného delat a ze jsem vdecná alespon za tuto sanci. I když samozrejme to nespravedlivé je a vzdycky bude, ale svet uz je takový. Při opu se mnou byla na pokoji paní, co byla asi na 6tém IVF a ríkala, že minule platila za vsechno komplet 100 tisíc a stejne to nevyslo. No a to uz byla 6 krát. Sice párkrát neco doplácela pojistovna , ale i tak je to mazec. Na jednu stranu me jí bylo líto a na druhou stranu jsem ji obdivovala za vydrž, hlavne psychickou. Rikala, že dokud jí to doktori nezakážou bude to zkouset dál a dál.
@bien_1987 tak me moc těsí, ahoj 🙂 držím pesti, at je druhý pokus úspěšný 🙂
no jinak holky kontrola a ultrazvuk dopadl moc dobre, miminko uz bylo krasne videt. Mám i fotecku 🙂 Jsem podle ultrazvuku v 5+5 TT, mimouš nebo spíš gestační váček má 8,8 mm :D doktorka rikala, ze uz tam vidi pohyb, ze by to znamenalo srdícko, ale je to jeste spatne videt, takze dalsí kontrola v 8 týdnu a to by uz melo být videt krasne 🙂 No a pak uz me prevedou k mojí gynekoložce a budu pak chodit jen tam.
Manzel byl nadsený a když zkoumal fotku, tak rikal, že to je celý on 😀 😀
@hanach111 to je super, že máš 2 mrazáčky 😉
@hnedoocka83 moc držím pěstičky 🙂
tak jsem včera psala doktorovi z CARu, čárka na testu byla zase silnější a večer se mi rozjela pěkně silná mrcha, tak mi napsal, ať si zajedu na krev, už jsem si byla jistá, že je to v háji, za hoďku jsem si volala na výsledek, klepaly se mi kolena a sestra na mě pěkně vyjela, dala mi takový kapky, že jsem se nezmohla ani na slovo, prý jak jsem si vůbec mohla dovolit udělat test dřív, že jsem dostala jasný pokyny a tak dále, ale nakonec mi řekla, že Hcg je pozitivní a odpovídá dnešnímu dni, a to i přes to, že mám pořádnou mrchu 🙂 12.den si mám udělat test a zavolat výsledek, tak jsem úplně mimo, vůbec to nechápu...
@hnedoocka83 o těch penězích vůbec nemluvím, je hrozný když vím, že na další cyklus, jsem samoplátce, už nebudu mít peníze a dneska mě vytočilo, že i za ty peníze je na mě takhle někdo nepříjemný...
@moni34 no tak na to nemám slov, ta sestra je uplne blbá, vždyt jí prece musí být jasné co prožíváš a né aby na tebe byla jeste hnusná. To je fakt humus jak se nekterí lidi chovají. Ale Moni vykasli se na ni, hlavne se soustred na miminko v brisku, hod se do klidu, udelej si radost, mrkni na nejaky film, co te rozesmeje, at je mimiškovi dobre. Hlavne odpočívej a uvidíš, že to dobre dopadne. A co ti rekli? Mas lezet nebo nejaky leky ti dali?
Drž se holka 😉
@moni34 Moc na tebe myslím a držím pěsti. Musí to být těžká a stresující situace, ale vy to oba dobře zvládnete, věřím tomu. Prcek je určitě bojovníček a jen tak to nevzdá 🙂
@hnedoocka83 kočko pojištovna proplácí vše jen to co nám doporučují v car tak to je nadstandart .ale máš pravdu .bylo by dobré kdydy prošel navrch Tmiho Okamury o porodnem .my jsme platily 14 500 komplet ale to nam tam určitě přičtou to dnešni zamraženi.
@katerina37 @hanach111 holky, děkuju. moc bych si to přála, ale to každá z nás při každém pokusu...
ahoj holky,podstoupila jsem ivf z kterého mám chlapečka. Zbyly mi ještě ampule a prášek menopuru a merionalu. Nemáte zájem?
@bien_1987 Taky tě tu vítám a přeji druhý úspěšný pokus.
Jinak holky, my už zaplatili 35 000,-, a to je teprv první pokus. Jestli bych v dnešní době mohla a chtěla rozjíždět firmu, jakou bych chtěla, tak jdu do reprodukčního centra. Za rok bych byla milionářka a kšefty se budou 100% jen zvětšovat.
ahoj holky,podstoupila jsem ivf z kterého mám chlapečka. Zbyly mi ještě ampule a prášek menopuru a merionalu. Nemáte zájem?
@donia tak co jak to dneska dopadlo, mě brali spoustu krve - pravděpodobně kvůli OPU, kontrolu mám ještě v pátek a opravdu na 99% v pondělí na odběr. Jo a zvýšil mi dr. gonal
Jak to máte holky s neschopenkou, nebo chodíte do práce ať už po OPU nebo po ET. Já jsem to v obou předešlých případech zvládala docela dobře, tak jsem si naplánovala jen po OPU 2dny dovolené a po ET tři a pak hurá do práce. To teda i z toho důvodu že když jsem teď nastoupila po mateřské abych zase nebbyla zalezlá doma 😀
@moni34 drž se, určitě to přejde a budeš v pořádku. Myslím na tebe a držím palce
Jinak pokusím se zítra doplnit tabulku, dneska už to prostě nedám 😀
@falca1 Ahoj, tak to pujdeme stejne, mam 6 folikulu (vzhledem k memu veku dle ocekavani) a pridala mi 2 dny Gonal. OPU mam v pondeli v 9 nastup.
Vcera mi bylo taaaak blbe, ze jsem ani nemohla napsat jak jsme dopadli. To mi snad takhle nikdy nebylo. Hned rano se mi motala hlava, vse se se mnou tocilo. Behem hodinove cesty do Prahy mi manzel musel 3x stavet, ale ani provetrani nepomohlo. Dr. mi pak namerila tlak 180/100 a ze jsem tedy rano musela mit vic, ze se nedivi, ze je mi tak blbe. Tak to musim do soboty (posledni injekce) pretrpet, snad nebudu muset lecbu prerusit, s vysokym tlakem se normalne lecim, takze tohle je komplikace.
Jeste ze jsem doma, nemusim do prace, takze budu lezet a doufat, ze bude lepe, nerada bych skoncila, kdyz jsme se na to dali.

@hanach111 😀 😀