IVF v srpnu 2014
Jdete některá v srpnu na IVF ?
Ahoj holky, tak jestli se můžu taky s váma podělit o zážitky 😉
Minulou středu jsem byla na opu, ze 13ti odebraných do pondělka nakonec zůstal jen jeden bojovníček, zato prý ukázkový, takže v pondělí, po 5ti denní kultivaci, jsme zavedli a teď čekám a čekám a nervózní jsem jako sáňky v létě - což znáte samy, jak to tady čtu 🙂
Samotné opu se dalo zvládnout, byla jsem upozorněna, že musím předem i pak hodně pít, takže bolesti sice byly, ale daly se přežít, uvedení do narkózy bylo pro mne horší - hledání žil a rozpíchané obě ruce včetně zápěstí a hřbetů 😒 - holt stejně jako při odběrech krve... docela jsem se bála narkózy, čím více se hledala žíla, tím více jsem si přála ať už ji konečně najdou a já to celé můžu zaspat ☹
Aktuálně jsem tedy 3 den po transferu a samozřejmě hledám na sobě příznaky jak můžu - jen nevím, co bych mohla připisovat vážně tomu vysněnému "povedlo se" a co je důsledek léků. Nicméně, od včera vypadám opět jako náctiletý puboš - poďobaná v obličeji od akné, vlasy se mi mastí přímo neuvěřitelně - tak si říkám - klidně budu vypadat jako čarodějnice celých 9 měsíců, jen kdyby to vyšlo 😀
@opicka_kiki je to o nervy, rozumím ti. Mě bolí prsa a takhle mě vždy bolí prsa před ms.......takže tak no ☹
No a včera jsme koukali na krimi zpravy, byla tam mrcha co hodila spálit své miminko do kamen ☹ 😠 Já se úplně rozbrečela, spíše rozeřvala a nešlo to přestat...........
@ferginka
twl... no to mi ani nehovor... "matka roku"... ☹
Priatel vcera prisiel z prace o deviatej vecer, mal blbu naladu jak bol unaveny, samozrejme som to hned od neho "chytla", takze som potom bulila cely vecer. Kozy ma bolia strasne! Ksicht cely podobany... nalada v p*deli - PMS jak vysity.
Vlastne som teraz premyslala, ze by som bola docela rada, keby som mohla vratit ten stav pri stimulacii, to mi bolo hej - dobra nalada, plna energie, krasna plet, pripadala som si stihla a krasna a cela natesena na IVF. Teraz tu sedim jak kopa nestastia a chcem to vratit cele na zaciatok, pretoze mam pocit, ze sa to niekde uprostred cele pokazilo a ze to nedopadne. Testovat rozhodne nehodlam skor nez v druhej polovici buduceho tyzdna, vidim to tak na stvrtok. Na druhej strane, cim skor by som si urobila test, tym by som mala viac casu zrovnat sa s neuspechom do mojho nastupu do prace. Mam des z toho, jak sa vratim do kanclu a nebudem schopna nic robit, pretoze budem cele dni mysliet len na to jedine...
@boobli
No vitaj v klube cakateliek!!! ako vidis, kazdy den tu mame inu naladu, hormony pracuju 😀 moc drzim palce, aby ti to vyslo!
to s tymi zilami mas hodne blbe, ja mam teda na oboch rukach docela slusne zily, na pravej uplne ukazkovu. ked som si na sale lahla a isli mi pichnut narkozu, tak ma anesteziolog pochvalil: "pani vi, jak se slusi chodit na sal" 😀 a anesteziu som si uzivala, zobudila som sa na pokoji a pripadala som si jak po "jiiiizde" - ti doktori vedia, jak umiesat spravnu davku drog 😀 😀 😀
@ferginka
jo este jedna vec - uz asi rok som mala na oboch laktoch takovy divny ekzem, z nicoho nic sa objavil, najprv na jednej ruke, potom na druhej. v lekarni mi povedali, aby som si to mastila obyc kremom na premastenie pokozky a ked to neprejde mam si nechat predpisat u koznej doktorky mast s kortikoidami. Samozrejme som sa na to vyprdla... Zacala stimulacia na IVF, asi dva dni po tom, co som zacala uzivat prednison - lakte uplne ukazkove, jak miminko, ani znamka po ekzeme 😀
@opicka_kiki jj, to jsem si taky říkala. Při stimulace pěkná pleť, plná optimismu a natěšená a teď?? ☹ ☹
Já právě testnu v sobotu, když tam nic nebude, moje depka může pokračovat a hodlám pak testovat každý den 😀. A když se stane zázrak, aspoň budu mít lepší náladu 😉
@ferginka
budem ti moc drzat palce, hned rano potom napis, jak to dopadlo 😀
@opicka_kiki asi budeme požadovat hormony dále na ekzém a beďary 😀
@opicka_kiki napíšu 😉
@ferginka
no za seba mozem povedat, ze stimulacia bola velmi pozitivne obdobie mojho zivota 😀 😀 takze povzbudenie pre vsetky holky, ktore to caka a ktore sa toho boja 😀
@opicka_kiki - díky. jj, hormony a taky počasí - včera nic moc, depka, dneska ráno sluníčko a hned mi bylo líp, teď se u nás začalo zatahovat a nálada klesá...
@ferginka - taky jsem si říkala, že bych testla už v sobotu, ale koukám, jsem o dva dny pozdější, takže 10tý den po opu - to fakt asi nemá ještě význam ☹
@opicka_kiki - až na ty injekce, ty bych si klidně odpustila 😎 Jinak souhlasím, bez vedlejších příznaků, docela "euforické" období 😉
Díky holky, pro to mimčo snad člověk přežije všechno.. 🙂 Doktor říkal že se podařilo oplodnit 9 z 18 odebraných oocytů, což prý není moc ale ani málo.V pondělí mám jít na ET, tak snad bude co zavádět.Držím Vám pěsti 😉
Ahoj holky, moc vás zdravím z práce...vidím, že to máme všechny stejně, taky jsem byla jak v pubertě🙂 začala jsem cvičit tu mojžíšovku, no bolí mě trošku tělo 😀 už jsem nebyla zvyklá se nějak hýbat. Držím vše, co mám!! musíte ten srpen zlomit!!!!!!! 😉
@lavinka tak to je docela hezký počet, tak držím pěsti, at zabojují a at máte i do mražáčku.
@ferginka
@boobli mělo, já měla ducha už šestý den...až do desátého dne a akorát jsem z toho vystreslá a ještě doted...
ale nikdy se neudržím a vždycky prostě testuju už brzy. Držím pěsti, at najdete dušíky a at krásně sílí.
@delfi75
nazdar pracante, at ti to v praci rychle utece! a nam taky at to cekani rychle utece 😀
@ferginka Díky za povzbuzení, ale opravdu odešlo. Bylo to jasně vidět a dneska mi to i potvrdil doktor. Držím vám všem palce!
@lavinka
tak to mas teda cisla, pane jooo! drzim palce! 🙂 to mas velku sancu, ze budes mat krasne embrya - z deviatich urcite aspon niektore zabojuju 🙂
@supermarket1976 je mi to líto. Divné ale je že ti ta čárka sílí. Není možné že tam třeba to jedno ještě někde je?
@78marcela Kdepak, čárky vydrží, protože hladina hormonů je v těle a začne se odbourávat pomaličku a postupně. Dneska jsem byla i na ultrazvuku, takže je to jasné. Pevně doufám, že druhé embryo nesídlí někde mimoděložně. To si radši ještě testem ohlídám, ale tolik smůly už by snad na jednoho bylo moc 🙂. Nedá se nic dělat. Člověk předem netuší, kolik toho vlastně vydrží 🙂... Mám čas přemýšlet, jestli jít do šestého pokusu...
@ferginka K tomu testování...testovala jsem tentokrát od pátého dne. Devátý den jsem se poprvé zhroutila, že to nevyšlo. 11. den jsem našla ducha a zpětně ho viděla i na tom testu z devátého dne. Třináctý den už byl duch pěkně silný, jenže 14. den jsem začala krvácet. Takže jsem se zase zhroutila. 15. den mě sestra po telefonu uklidňovala, že to může být dobré i když krvácím a 16. jsem se po potratu zhroutila finálně. Nedokážu poradit, jestli je lepší testovat nebo netestovat. Na neúspěch jsem se takhle připravovala postupně a možná to tím pádem nebylo tak hrozné. Dny naděje s druhou čárkou na testu (tu jsem viděla úplně poprvé v životě) byly krásné a možná mi dají sílu v tom všem pokračovat. Na druhou stranu - jak vidět na mém případě - čárkou to nekončí a člověk nemá moc jistoty celé tři měsíce. Tak by možná bývalo lepší to takhle brát od začátku a tolik nezvyšovat důležitost těch prvních dvou tří týdnů. Dobře se to radí, blbě se to dělá. Vím moc dobře sama...
@supermarket1976 no já teda nevím. Já si tím taky prošla, teď mám taky pátý pokus. Při třetím pokusu jsem měla to samé. Pozitivní testy a hcg ale rostlo pomalu. Také jsem spinila a dotáhla jsem to na hcg nějakých 160. Ale když jsem se potom rozkrvacela úplně a odešlo to, tak se mi hcg snížilo hned, snad během dvou dnů o víc než půlku. Rozhodně mi čárka nesilila. A taky si myslím že takhle brzy po transferu doktor na utz nemůže nic vidět i kdyby tam něco bylo. No nevím. To spineni nebo ms je blbý ale ta sílící čárka mě mate. To je přece dobrý příznak.
@78marcela Mě sílila jen do 17tého dne. Dneska, 18. den už byla stejná jako včera.
@supermarket1976 tak bych přece jen zkusila testovat. Ono to neskáče furt nahoru. Když budou testy slabší, tak to odešlo. Když ne, tak znovu k doktorovi. Mě tehdy brali krev aby věděli že to je určitě pryč.

@lavinka
ahoj, jj, mala som to tiez (a spoustu holek tady taky)... bolelo ma brucho, skor spodok brucha, mala som zvacsene vajecniky, trvalo to asi 3 - 4 dni. Popoludni po OPU som ledva stala, ked som varila veceru, musela som si k sporaku vziat stolicku 😀 druhy den som uz chodila, ale v miernom predklone... potom uz to bolo lepsie. Pomaha na to len vela tekutin, tak 3 - 4 litre denne.