icon

IVF v srpnu 2014

luho2012
30. črc 2014

Jdete některá v srpnu na IVF ?

boobli
3. zář 2014

@78marcela Díky moc 🙂

ferginka
3. zář 2014

@boobli taky držím pěsti 😉

cub
4. zář 2014

@boobli držím moc pěsti i já, ale ani špinění a krvácení nemusí znamenat špatný výsledek. Takže se drž a neztrácej z toho hlavu !!!!!

opicka_kiki
4. zář 2014

Zdar holky, diky vsetkym za podporu a slova utechy a za srdiecko... potrebovala som si to v hlave zrovnat... citim sa hrozne, akoby mi niekto vyrval z tela vsetky vnutornosti... robila som si styri testy, vsetky iba s jednou ciarkou, ziadny duch, nic... clearblue taky nic... MS sa mi rozjela na plne obratky. Zistovala som, kde sa robi vysetrenie DNA fragmentacie spermii - iba v Heliose v Brne a najnovsie aj v Gennete v Prahe. Nakolko Brno je hrozne z ruky a ani som necitala moc pozitivne ohlasy na Helios, volba padla na Gennet. buduci tyzden spermio a ten specialny test a 3.10. pohovor s MUDr. Vyplakala som si ten termin... sestra ma povodne chcela objednat az na leden... hrozne cakacie doby... nastastie im niekto zrusil ten termin v rijnu... Taky tam pouzivaju specialnu metodu na oplodnenie vajicka - IMSI (specialnym mikroskopom vyberu geneticky zdravu spermiu)... ked nam nepomozu oni, tak uz asi nikto...

ferginka
4. zář 2014

@opicka_kiki ahojky, jsem ráda, že si se ozvala 😉 Tohle byl první pokus, teď se přijde na to, kde byl problém a bude to dobré 😉 V dnešní době jde vyřešit všechno, lékaři jsou machři 🙂 Teď se dáš do kupy a bude dobře, hlavně to nevzdávat, výsledek bude stát za to 😉 Hlavně nám sem dej vědět, ju?

opicka_kiki
4. zář 2014

@ferginka
My pravdepodobne vieme kde je problem, mame morfologiu zlu, iba asi 0.5%. Zrejme kvoli tomu to s embryami bolo take mizerne. Asi spatna DNA v spermiach. Mno, teraz sa to bud potvrdi alebo vyvrati na tom teste. Ak to bude zle, budeme chciet to IMSI... Inak dopadne druhy pokus rovnako ako ten prvy. A ja nie som pokusny kralik 😊 Sanus ponuka ako dalsie riesenie darcovsky program... Ale ja chcem este skusit tie nove metody, ktore ma Gennet v ponuke.

lenaaf
4. zář 2014

@opicka_kiki Ahoj, děláš dobře. Také chodím do Gennetu a genetické vyšetření nám před ivf dělali.Také nás poslali na imuno. Genetická vyšetření v Gennetu - vyšetření karyotypu, mutací CFTR ,trombofilních mutací, konzultace klinickým genetikem rodin s pozitivní anamnézou, dále návrhy a provedení vyšetření embryí metodami PGD a PGS.

ferginka
4. zář 2014

@opicka_kiki jj, určitě dobré rozhodnutí 😉

opicka_kiki
4. zář 2014

@lenaaf
Ahojky, genetiku nam v Sanuse robili. To mame ok, ziadny problem nenasli. Toto je nieco ine, vysetruje sa DNA priamo v spermiach, v hlavickach tusim. Embryolog nam to doporucoval ked videl, ake mame spatne embrya. Vravel, ze sa to robi iba v Brne. Nastastie som to nasla aj v tom Gennete. Sestra do telefonu vravela, ze to je novinka, ze to robia asi mesiac. Teraz uz len dufam, ze mi v Sanuse budu chciet dat do ruky vysledky z tej genetiky, co nam tam robili, aby sme to nemuseli absolvovat znova...a ty si teda v Gennete spokojna? Mame termin u MUDr. Jarosovej. Strasne moc sa tesim!

lenaaf
4. zář 2014

@opicka_kiki Už jsem si o tom našla informace. Na jejich FB stránkách o této metodě měli informace v květnu. Já jsem tam moc spokojená. Nemám tedy s čím srovnávat, ale fakt se ti tam věnují a doporučí to nejlepší. Manžel má špatný spermiogram, já zvýšené NK buňky. My jsme byli včera na ET. Po prodloužené kultivaci 2 blastocysty prý té nejlepší kvality. Přeji ti, ať ti to rychle utíká a hlavně, ať se brzy dočkáš.

opicka_kiki
4. zář 2014

@lenaaf
tak ti drzim palce, 2 blastocysty, to budes mat pekne dvojcatka 🙂 ja som bola fakt zufala, ked mi kazdy den embryolog vravel, jak mame spatne embrya... myslim si, ze zmena kliniky nam pomoze. a ja uz som zase nadsena, ze sa nieco deje... este vcera som bola naprosto zufala a nebola som ani schopna vyhladavat na nete informacie a moznosti liecby a dalsie metody, pretoze mi vsetko pripadalo zbytocne a stratene...
idem mrknut na FB co tam maju za fotky 🙂

lenaaf
4. zář 2014

Děkuji, snad to vyjde. Nechali jsme si zavést jedno, druhé zamrazit. Nejprve jsme mysleli, že budeme mít jen jednoho bojovníčka, protože druhé bylo pomalejší, ale nakonec to dohnalo. Takže budeš také chodit na Letnou 🙂 tam je i MUDr. Jarošová. My chodíme k MUDr. Langerové.
Je dobré, když se pořád něco děje. Nám dlouho trvalo, než jsme se vůbec pro ivf rozhodli (2x IUI neúspěšně), ale pak už to šlo vše rychle.

opicka_kiki
4. zář 2014

@lenaaf
nam IUI vobec nedoporucovali, vraj nie je ziadna sanca, pretoze mame spatnu aj pohyblivost spermii - 0% pohyblivych, preto u nas ani PICSI neprichadzalo do uvahy...
jj Letna... povodne som sa chcela objednat k pani primarke, ale ked mi sestra oznamila tie objednavadzie doby (nielen k primarke, ku ktoremukolvek lekarovi...), tak mi potom bolo jedno, komu sa dostanem pod ruky 🙂, hlavne nech je to cim skor.... zaplat panboh ze im tam niekto vypadol v rijnu... hovorila som so sestrou hrozne dlho, vysvetlovala som jej nasu situaciu a prosila ju... som za ten termin fakt neskutocne vdacna.

opicka_kiki
4. zář 2014

@lenaaf
robili ti na zaciatku aj take vysetrenia ako su hysteroskopia a laparka? mna v Sanuse vobec nevysetrovali, iba mi urobili UTZ ci nahodou nemam cysty na vajecnikoch... a samozrejme mi robili hormonalny profil a tu genetiku. ale inak nic... hned ako zistili ze priatel ma spatne spermio, isli sme do ivf, bolo to hrozne rychle. do Gennetu mam priniest aj vysledky poslednej cytologie od mojej gynekologicky, v Sanuse nic take nepotrebovali.

delfi75
4. zář 2014

@opicka_kiki ahoj, jsem ráda, že jsi se ukázala 🙂 a že už jdete do dalšího boje...v říjnu tedy budeme spolubojovnice...respektive já po říjnové ms....Jinak já na Helios jsem slyšela dobré zprávy, ale pokud máte Prahu blíž, tak proč ne...

opicka_kiki
4. zář 2014

@delfi75
ahoj, mno, uprimne, neviem si predstavit, jak by som cestovala 2.5 hodiny do Brna pocas stimulacie a na vsetky vysetrenia a zakroky. Priatel pracuje v Prahe - to je od Pardubic hodina cesty vlakom, takze je aj lepsie, ze moze na spermio a pripadne dalsie vysetrenia odskocit z prace v ramci obednej pauzy 😀

ja som od pondelka dva dni spinila a vcera rano som sa zobudila a mala som zakrvacane cele pyzamo... takze tak... potrebovala som byt iba sama so sebou a so svojim zialom. Hrozne ma to vzalo. Nebola som schopna nicoho...

lenaaf
4. zář 2014

@opicka_kiki Na začátku jsem také musela mít výsledky poslední cytologie. Mě dělali 4D ultrazvuk, kde kontrolovali dělohu a vaječníky. Před IUI i před IVF. Pokud by se jim něco nezdálo, šla bych na hysteroskopii a nebo po prvním neúspěšném IVF.

opicka_kiki
4. zář 2014

@lenaaf
tak som zvedava, co ma caka... ja podstupim cokolvek bez mrknutia oka... na vianoce chcem byt tehotna 😀

delfi75
4. zář 2014

@opicka_kiki to chápu, v březnu jsem to měla také tak... člověk si pobrečí, v hlavě si to urovná ( i když to trvá delší dobu) a přemýšlí, kde co zlepšit, co ještě vymyslet....ale musíme bojovat!!! a na vánoce budeme spolu těhotné🙂 teda každá se svým partnerem 😀 ale souběžně...

cub
4. zář 2014

@78marcela Ahojky- jak se máš? Jak se cítíš ? 🙂

78marcela
4. zář 2014

@cub ahoj, dá se to...ale pořád mám bolesti v podbřišku, řekla bych tak půlku dne určitě, slabší, sem tam mě rejpne víc, jak ty, taky to máš?

ferginka
4. zář 2014

@opicka_kiki
@delfi75 holky moc moc vám to přeji a budu držet pěsti 😉

ferginka
4. zář 2014

@78marcela taky bříško cítím a občas mě tam píchá......a dnes na testu už pěkná silná čárka 😉

delfi75
4. zář 2014

@ferginka děkujeme!!!

delfi75
4. zář 2014

jinak jsem zvědavá, jka dlouho mi ten optimismus vydrží...

opicka_kiki
4. zář 2014

@ferginka
Diky, ty sa tiez drz, mamina 😊 si skvela reklama na oddelenie reprodukcnej mediciny FN Olomouc 😃

opicka_kiki
4. zář 2014

@delfi75
Jeste chvili snad joooo 😊

delfi75
4. zář 2014

@opicka_kiki musí a Tobě takéééééé, tedy nejdříve přijde a pak bude držet 😉

cub
4. zář 2014

@78marcela měla jsem to a mám to taky tak, i když teď spíš přes den cítím slabé pobolívání, které zase přejde. No a tak nějak pořád dokola 🙂

cub
4. zář 2014

@ferginka to je krásné, že se ti objevila krásná čárka - test bude pozitivní. Moc ti to přeji. Holky všechno nám dobře dopadne a vyjde !! 😀

Strana