IVF v srpnu 2014
Jdete některá v srpnu na IVF ?
@lenaaf
s tym imunom by to tiez zaujimalo... nam pred prvym IVF v sanuse imuno nerobili, vraj netreba... viem, ze sa dlho caka na vysledky, ale aj objednacia doba je dlha? to sa mi teda nepaci ☹ nevies, ci sa da niekde urobit imuno aj bez doporucenia MUDr? termin v Gennete mame az za mesiac, do tej doby by sme uz mohli absolvovat to imuno a cakat na vysledky...
@donia @opicka_kiki
24.6.14 jsme se rozhodli pro IVF, dostali jsme žádanku (pokud chcete i s partnerem - musí být uveden na žádance) a ještě ten den jsme se objednali na imunologické vyš. do IMMUNIE. Měli jsme štěstí - objednali nás na 1.7.14 (odeberou Vám krev, partner odevzdá sperma a vyplníte dotazník s jakými nemocemi se léčíte, jaké berete léky, jestli jste měli nějakou operaci v minulosti ..) 25.7.14 jsme si šli pro výsledky, kde proběhlo zhodnocení výsledků. Takže jsme to zvládli hodně rychle.
Jinak to doporučení jsme mít museli, protože mi hned do tel. říkala, ať ho nezapomeneme vzít. Ale už si bohužel nevzpomínám, jestli tam bylo přesně vypsané, na co se při vyš. zaměřit nebo jestli tam bylo napsáno jen, že dr. doporučuje imun. vyš. před ivf. Možná by pak stačilo mít třeba doporučení od tvé gynekoložky. Jedině se na to třeba zeptat sestřiček v caru.
@lenaaf diky za rychle vysvetleni, nam tam v Gennetu uvedla jak pises, ze zada o imuno vysetreni pred IVF, ale zatim jsme se nemeli objednavat, protoze jsme zkouseli nejprve IUI.
Akorat moc nechapu proc to jeste komplikuji imunem, kdyz krev, sperma a to co pises ze chteji do dotazniku resi i v CARech. Tak asi nejake podrobnejsi vysetreni, nebo se zameruji na jine rozbory krve a sperma.
@lenaaf
dakujem za vysvetlenie... zajtra tam este zavolam a opytam sa sestry, ci by nam tu ziadanku mohli napisat...
@donia Naprosto v pohodě. Možná se mi to zdálo, ale řekla bych, že jsem měla i neustále dobrou náladu těma hormonama. Co jsem tak četla, nebyla jsem jediná. Spíš jsem se bála OHSS, ale MUDr. Langerová mě uklidnila, že to u mě nehrozí. Měla jsem 10 folikulů, takže tak nějak optimální. Dr. určitě zvolí vhodnou dávku hormonů a poradí. Hlavně hodně pít při té stimulaci.
@donia
ahojky, mozem ta tiez ukludnit... hormonalnu stimulaciu som znasala absolutne bez problemov, stale som bola plna energie a dobre nalady (neviem, ci to bolo tym, ze som sa tesila na ivf...), plet som mala lepsiu ako obvykle a nepribrala som ani kilo... a este som uzivala prednison a tym (teda aspon si myslim, ze to bolo tym prednisonom) mi zmizol ekzem na rukach hned asi druhy alebo treti den po prvej davke... kazda zena je ina, mozes na tie hormony reagovat inak, tiez som sa hrozne bala pred stimulaciou, ale bolo to uplne zbytocne...
@opicka_kiki tak druha pozitivni zkusenost, to je fajn 😉
@opicka_kiki tak to mas pravdu, no ja uz pocitam dny do terminu nez tam pojedeme, jsem zvedava co nam reknou.
@donia
no ja uz chcem byt tiez zase v tom kolotoci 😀
@donia ano,
@opicka_kiki má pravdu, stimulace byla v pohodě a opravdu je dobré už při ní hodně pít, jíst mléčné výrobky, bílkoviny a hlavně pak i po punkci. Já měla 30 vajíček, strašili mě hyperstimulákem, ale naštěstí vše v pohodě. 😉
Ahoj holky,
Můžu se k vám přidat? Jsem po 2IVF v srpnu. Jak zvládáte to čekání na výsledek ?
@delfi75
Delfi, ty mi urco poradis... ta pauza 3 cykly medzi IVFkami - za prvy cyklus uz mozem pocitat tuto MS? Druha v rijnu a tretia v listopadu a v prosinci uz by som mohla zase stimulovat? je to tak?
@patty50 ano, jsem po IVF. Mám pozitivní testy, tehu potvrzené z krve. Ale mám nízké hodnoty hcg, takže teď cekam na utz, jestli je všechno v pořádku, jestli tam mimi bude, jestli bude srdíčko.. A tohle čekání je horší než čekání na dvě čárky, to ti můžu říct.
Jinak některé holky sice mají ducha už 7.den, já ho taky měla. Ale některé ho mají až třeba 10.-11.den.

@lenaaf Ahoj, prosim te, docetla jsem se, ze chodite do Gennetu na Letne a shodou okolnosti take k dr. Langerove jako my. Jste o neco dale, tak bych se chtela zeptat jak probiha to imuno. Odesilaji na nej pred IVF, nam o tom zatim jen rikala, i kdyz konktakty a tak uz nam dala, kdyz bude potreba. Pry jsou dlouhe obj. doby? A co a jak dlouho tam pak s tebou delaji? A kdy jsou vysledky?
Mame kontakt na Immunia na Praze8, to bude asi to same nebo?