IVF v srpnu 2014
Jdete některá v srpnu na IVF ?
@lenaaf
3.rijna, uz sa moc tesim 🙂 do tej doby uz budu aj vysledky tej DNA fragmentacii, tak som zvedava... uz aby to bolo 🙂
@opicka_kiki také jsme měli špatný spermiogram asthenozoospermie a na imunu dokonce oligoteratozoospermie. Dr. na imunu říkala, že je vidět, že zřejmě vitamíny zabírají, když to takhle kolísá, ale bral je celou dobu, tak nevím, že mu to pak na tom imunu vyšlo ještě horší, i když v Gennetu nám říkali, že na imunu to zkoumají ještě podrobněji.
@lenaaf Ahoj, čtu, že partner má/měl špatný spermiogram a pomohly mu nějaké vitamíny ? Můžu se zeptat, jaké vitamíny bral? Můj partner má azospermii, čekáme do příští středy ne další výsledky spg, tak jestli se mám ptát, na nějaké vitamíny, jestli na to vůbec něco zabere ? A jestli se ještě můžu zeptat, ty jsi podstoupila IVF ( četla jsem zpětně, že to nedopadlo, to mě mrzí ☹ ), ale dále jsem nečetla, tak jestli se můžu zeptat.
@lenkasaf
ahoj, moj berie kys. listovu, selen, zinok... po troch mesiacoch uzivania sa nam zvysil pocet spermii, morfologia ale zostala uplne tragicka...
@lenaaf
nevies nahodou, ci v gennete posielaju vsetky pary na imunologicke vysetrenie do tej Immunii? rozmyslam, ze nas tam objednam, aj ked este nemam ziadanku... stejne je tam asi dlha cakacia doba na termin, takze do tej doby uz zrejme budem mat ziadanku v rukach... gynekologicka mi ju nechcela napisat... da sa tam ist aj ako samoplatca, ale stoji to dost penazi a vravim si, ze by som mala byt trpezlivejsia 😀
@opicka_kiki @lenaaf děkuji holky, tak já počkám do středy a podle výsledků se pak zeptám, co nám doporučí a určitě mu něco koupím na ty mršky ať jsou silné na případné IVF, které nás asi nemine ☹ a Tobě @lenaaf držímpalce ať vám to dopadne !!!
@opicka_kiki My teď před 1.IVF to imulogické mít museli, takže je to asi běžný postup v Gennetu, takže si myslím, že žádanku dostaneš. Tak objednat se můžeš, ale zase asi záleží, kdy se vrhnete do toho ivf, aby to bylo čerstvé.
@lenkasaf
neviem, ci si niekde pochytila info, ze spermie sa vyvijaju az 70 dni, takze preto sa doporucuje uzivat vyzivove doplnky az 3 mesiace - takze vo vzorku spermii sa odraza zivotosprava z predchadzajucich cca 3 mesiacov. takisto som citala nazor, ze lepsie, nez brat selen, zinek, E, atd, je brat nejaky komplexny multivitamin... nam ale embryologicka doporucovala hlavne tu listovku, selen, zinok...
@lenaaf
no chcem hned za tri mesiace, zaciatkom prosince... takze ak budeme mesiac cakat na termin, mesiac potom na vysledky, tak to mame asi tak akurat... a posielaju vzdy len do tej Immunii? alebo aj niekam inam? na Podoli tiez robia imuno vysetrenie...
@opicka_kiki Jo to vím, to už jsem se dočetla, sbírám informace teď spíše k tomu IVF a na co všechno se připravit. Na ty vitamíny se určitě zeptám co by bylo lepší, děkuji za upozornění. 🙂
Holky tak HCG 316 🙂
@opicka_kiki Nás poslala rovnou do té Imunnie, dávala nám vizitku, že se tam máme hned objednat a zrovna jsme asi měli nějaký dobrý termín, že se to stihlo celkem rychle.24.6.14 jsme se objednávali a 25.7. už jsme měli výsledky
Děvčátka, tak já dnes taky nemám moc dobré zprávy...šla jsem k té mojí doktorce na gyndu, že teda mě vezme na kontrolní utz. Embryjko našla, srdíčko bilo, ale řekla, že velikostně neodpovídá, má jenom 3mm...mělo by prý být větší, když už je to pět týdnů po KET. Takže prostě uvidíme, jedinou útěchou mi je, že minulý týden v CAr nešlo embryjko vůbec vidět jak bylo malinké, bylo tam vidět jenom tlukoucí srdíčko, ted už vidět bylo a změřit šlo. Ale blbé je, že velikostí neodpovídá, z toho mám veliký strach.
@78marcela
Merceeeel, ty nam teda davas... ☹ vcera same spatne spravy... nechceme v spatnych pokracovat aj dnes...
dobre je, ze aspon trosku narastlo, asi to bude mrnousek malicky malinkaty... sanca tam je stale, nevesaj hlavu, moc na teba myslim a drzim vsetky styri palce 🙂
@lenaaf
gratulace velike, skvela sprava!!!!!!!! 😀 tak robis gennetu dobru reklamu a ja som moc rada, ze tam budem tiez chodit. Tesim sa s tebou, tehule!!! 🙂 kedy ides na UTZ?
@opicka_kiki ŕíkala dotorka, že důležité je, že to srdíčko tam je...ale nevím, proč nechce růst...snad to bude dobré, no uvidíme zase za 14 dnů, ale asi půjdu znovu ještě i za týden na utz do toho Brna, nevydržím 14 dnů...jsou to nervy, žádná radost, nebo jenom minimální.
Tak ja cekam mono mono dvojcatka, je to ralita, hned na patek mam 2 geneticke konzultace, vsude kde to reknu, tak se vsichni tvari, ze je to velky problem....studovala jsem net, je az 50% umrtnost.
@78marcela
dva tyzdne by som teda nevydrzala, ja by som nevydrzala ani do dalsieho dna... to je fakt na hlavu, je mi moc luto, ze sa takto trapis... preco to mas stale take komplikovane? jeden by z toho zosalel ☹
@ivetule79
OMG.... to je neskutocne ☹
@opicka_kiki taky mi to tak prijde...takova radost to byla a ted se nestacim divit a pripravuju se na nejhorsi....furt si rikam, proc ja. Tak malo se to vyskytuje....
@opicka_kiki na ultrazvuk jdu přesně za tři týdny 8.10., snad už bude vidět srdíčko.
@78marcela Marcelko, drž se! Co dodat. Věř, že jestli je embryjko zdravé, tak to dá. Kdyby v cajku nebylo, bude pro vás i pro něj lepší, když to nedá. Ty jsi už do toho dala všecko, teď je míček na jeho straně. Věř, že je chytřejší než my všechny dohromady a udělá to, co je správný. Kéž bych byla takhle chytrá před tejdnem, vím jak je těžký takhle uvažovat, když "se bojuje". Ale věř, že bude zase dobře. Drž se!
@opicka_kiki ahoj, nas take ceka 1 IVF, chodime do Gennetu a dostala jsem zadanku i do Immunie. Zalezi zda posilaji oba partnery, nebo jen tebe. My meli spg dobry, takze posilaji jen me. Tak jen abys vedela orientacne kvuli terminu. Volala jsem tam ted v pondeli a termin mam 29.10. s tim, ze to uz je konzultace, do te doby musi mit vysledky z krve. Takze nejpozdeji mesic pred terminem si k nim kdykoli 7-9 hod. mam zajet na krev.
@ivetule79 Bože to snad ani není možný! To mi připadá hodně pesimistický. Manžel si dvojčátka vyloženě přeje, tak mu to budu muset vysvětlit. Ivetko, důležitý je, jak se cejtíš ty? Jsi jinak zdravá a tak?
@78marcela budu držet pestičky, aby mimi rosto! Teď jsem hledala diskuze, jak by mělo embryjko růst a snad ti to alespoň trochu pomůže(kopíruji): "My jsme měli v 7+5tt 0,98 cm a v 8+5tt skoro 2 cm. Ale otěhotněla jsem přesně v půlce cyklu. Ty jsi mohla otěhotnět později. Stejně je vývoj hodně individuální, určitě to bude ok. Mě zase strašně pomalu stoupalo HCG, strašili mě, že to bude ZT a mám krásného zdravého chlapečka. Mimi to určitě dožene. Věř mu."
@78marcela A ještě si říkám, že normální gynekoložka nemusí vědět, jak to má přesně vypadat po ivf. Třeba nemá tolik zkušeností.
@opicka_kiki taky mám pocit, že mě z toho trefí šlak, je to horší než čekání na dvě čárky...utěšuji se, že to prostě je jenom od začátku pomalejší, že se to potom vyrovná a že to miminko dožene...utěšuje mě že je to pomalé od začátku, ale že to prostě pořád je a pořád se to nějak vyvíjí...snad se to udrží a vydrží, ten můj malý vikísek, strašně moc bych už to chtěla, takovou jsem měla radost ze srdíčka, nemůže se to přece jen tak ztratit, musí vydržet. do příštího pátku budou muka..

@opicka_kiki ten 13. den byl ze stejného balení druhý test a udělal mi právě tu slabou taky. Ale máš pravdu, hlavně, že už sílí! 🙂 Pak napíšu. A co ty? Do Gennetu se chystáte v tom říjnu?