icon

IVF v srpnu 2014

luho2012
30. črc 2014

Jdete některá v srpnu na IVF ?

78marcela
6. říj 2014

Ženy já vám závidím. Už bych chtěla taky na transfer. Ale dnes jsem psala doktorovi do centra a a kdybych se měla řídit tím, co mi napsal, tak bych šla na transfer asi někdy v květnu za tři roky. Jsem naštvaná. Asi měl moc práce nebo co.
Napsala jsem mu, co teď, jaký další postup. Prý cekejte na ms, proběhne jedna, za čtyři týdny druhá a po ní začneme stimulaci na KET. Tak jsem mu napsala, že mám cykly jednou za tři roky, jestli mi tedy napíše na vyvolání norethisteron. Prý ne, že nejdřív agolutin na vyvolání, injekce a tu další ms pak prý začneme plánovat na norethisteron. A prý že nebudu brát nic na sliznici. Že bude KET v nativu. Tak jsem na to nic už nenapsala. Ale kdyby se podíval do moji karty, tak by viděl že na vyvolávací injekci nereagují. A je jasné že když nemám cyklus, tak mi bez léků sliznice prostě neroste.. Tak jsem trochu z te odpovědi naštvaná. Prostě chci do vánoc a musím si to nějak ohlídat.

opicka_kiki
6. říj 2014

@zdenka35
Cooo? Uz? No to sa mas... Zavidim :D a moc ti prajem, aby to dopadlo vyborne ❤

delfi75
6. říj 2014

@78marcela Marci ,chjo...to je teda,ale nemyslím, že by se nepodíval, kdo píše. ..

opicka_kiki
6. říj 2014

Holky, tady se to zase rozjizdi na plne obratky 🙂 to je super, vsetkym vam moc drzim palecky!!!!! U mna to vyzera na ten leden... V prosinci to asi nedam, MS mi vychadza na vianoce.

delfi75
6. říj 2014

@opicka_kiki děkujeme,pokud to nevyjde, v lednu do toho půjdeme naposledy ....

78marcela
6. říj 2014

@delfi75 no nevím. Kdyby si to prostudoval, tak by viděl že u mě nějaké čekání na ms prostě nejde a zrovna tak ne KET bez léků. Nevím co teď dělat, jsem z toho rozčarována. Asi to udělám tak že si klidně na tu injekci půjdu, rovnou si tam vezmu recept na norethisteron. Když se bude ptát tak řeknu že ms přišla a hotovo. Prostě bude jedna a je to. Napočítám to na tu dobu aby to bylo jako po dvou, tu lhůtu dodržím aby se deloha vzpamatovala a je to. A na transfer si půjdu od 15-20.12. Aspoň budu mít krásné vánoce a budu se těšit že to vyjde a budu doma v klidu, budou prázdniny takže žádná práce a hotovo.

78marcela
6. říj 2014

@delfi75 musí to vyjít, když mě to nevyjde v prosinci, tak půjdeme v lednu spolu. Ale věřím že už to nebude potřeba.

78marcela
6. říj 2014

Holky po revizi, chodily jste předtím do práce nebo jste byly doma? Já přemýšlím jestli za to třeba nemohla práce a jestli nezůstat pak raději doma.

opicka_kiki
6. říj 2014

@78marcela
Teda Marci, ty to mas cele naplanovane!

opicka_kiki
6. říj 2014

Zienky zlate, neviete nahodou, jak je to pri dlhom protokole? Kedy sa zacina stimulovat, ako dlho... Asi budem mat pri druhom ivf dlhy protokol...

78marcela
6. říj 2014

@opicka_kiki moje manažerské schopnosti se projevují i tady, vid... No uvidíme, v srpnu jsem taky plánovala a ms si přišla se zpožděním, že jsme měli i po dovolené. Plánovat se může, ona si to ta příroda udělá stejně jak chce, ale u mě je vážně potřeba tomu trochu pomoct planovanim. Už nemám čas čekat tři roky jestli přijde ms. A po revizi to bude tak jak řekli, tak co. A lépe je jít před svátky a byt v klidu doma než jít v lednu kdy budou děcka po vánocích jak z divokých vajec a já z nich na prášky.

zdenka35
6. říj 2014

@opicka_kiki Já budu mít poprvé dlouhý protokol pokud se ted nepovede KET tak u 3 IVF a také by mě to zajímalo 😉

ivetule79
6. říj 2014

@78marcela
No me to navazovalo, tak jsem sla do prace 4 dny po revizi....ale zase jsem se moc po revizi nesetrila, ted jsem cely vikend makala s manzelem na zahrade, nemuzu zkratka sedet hledet a premyslet, mam docela zmeny nalad, tak jsem obcas zakrvacela, zaspinila, ale nemohla jsem si pomoct.

catchulinecka
6. říj 2014

@opicka_kiki
@zdenka35 ahojte děvčátka, tak moje druhé IVF teď bylo dlouhým protokolem...no upřímně, jsem ráda, že to mám za sebou! ale samozřejmě to není nic, co by se nedalo zvládnout...jen holt mnohem více píchání injekcí. Já jsem teda píchala Diphereline - jsou to normální injekce, žádné pero, pak přišla po cca 8 dnech MS, stále jsem píchala a pak se k těmto injekcím přidal Gonal v peru a pak už klasika, ultrazvuk, punkce a et. Můj doktor říkal, že tento protokol je "držák" tak nevím no 😀 každopádně mně bylo ke konci a hlavně po punkci blbě, měla jsem náběh i na hyp.syndrom, ale tak et proběhl a je i dost zamraženo, takže tak 🙂 Přeju Vám, ať dobře zvládáte a hlavně ať je dobrý výsledek!!!

78marcela
6. říj 2014

@ivetule79 já to blbě napsala, teď jsem si to přečetla a fakt jsem blbá. Myslela jsem, jestli jste chodily do práce před tím, jako když jste byly těhotné. normálně jste pracovaly nebo byly na neschopence? Přemýšlím jestli za ten potrat může třeba práce a jestli při dalším tehu nezůstat raději doma.

opicka_kiki
6. říj 2014

@catchulinecka
Ahoj, diky moc za popis, jak to prebieha... Ja som mala pri kratkom protokole na jednom vajecniku folikuly mensie ako na druhom, vraj sa to obcas stava pri kratkom protokole... Dlhy je ohladom tohto vraj lepsi. Ale pri dlhom su vraj tie davky hormonov celkovo vyssie, takze vacsia zataz na telo. Brali mi teraz krv na AMH, podla vysledkov sa potom mudr rozhodne... Mne je jedno, aky bude protokol, hlavne, aby vajicka boli kvalitne... 🙂

78marcela
6. říj 2014

@catchulinecka ahoj, jsem ráda že o tobě slyším. Kdy jsi byla na KET a kolik máš mrazacku? Kdy budeš testovat?

opicka_kiki
6. říj 2014

@78marcela
Ja planujem kazdy den v praci, v osobnom zivote ma to uz potom nebavi :D

78marcela
6. říj 2014

@opicka_kiki no já právě taky chodila do práce. A je fakt že ty dva dny co mu přestalo bit srdíčko, byl děsný nával v práci, zahájení kurzů. No síla fakt. Teď už by to tak byt nemělo. Měla bych byt více v klidu ale nechci nic zkazit. Znovu si projít revizi už fakt nechci.

ivetule79
6. říj 2014

@78marcela ja jsem byla celou dobu doma, nechtela jsem nic podcenit a stejne jsem tak dopadla...vylozene jsem se ptala, zda jsrm to mohla nejak ovlivnit a dr mi rekl, ze v zadnem pripade....ptala jsem se, protoze behem svoho kratkeho tehotenstvi jsem byla ve stresu ani nevim proc....

opicka_kiki
6. říj 2014

@78marcela
Ja som bola rada za kazdy den doma, celkovo 3 tyzdne... Uz som potrebovala vypnut a nemysliet chvilu na pracu, ale na seba...

78marcela
6. říj 2014

@ivetule79 ja to taky tak řešila. A stále řeším, co jsem mohla nebo měla udělat jinak. Ironií je, že jsem byla od začátku ve stresu, když hcg pomalu rostlo, obden krev a kontroly, prostě na chvíli nebyl klid. A když bylo srdíčko poprvé i podruhé, a byla jsem už skoro v devátém týdnu, tak jsem si povolila a začala doufat a věřit. A v ten moment konec. Takže stres mu předtím celkem prospíval. 🙂
tak snad příště to bude lepší. Na sedmý pokus mám tři, tak jsem zvědavá. Přece to musí jednou dopadnout.

78marcela
6. říj 2014

@opicka_kiki a já mám za 14 dnů prázdniny a dovolenou. Už se nemuzu dočkat🙂

catchulinecka
6. říj 2014

@78marcela ahoj Marci, zdravím tě 🙂 je mi líto, co se stalo, ani jsem neměla sílu ti napsat, ale soucítila jsem s tebou...při tom jarním mimoděložním mi dělali taky revizi...je to fakt boj...ale jsem ráda, že ses zvedla a jdeš dál...Ještě prosím tě dnes k tvému příspěvku o komunikaci s doktorem. Jako mně to přijde nefér a neprofesionální. Klinika jako Reprofit by se měla chovat ke svým dlouholetým pacientům se zájmem a snahou řešit situaci. Schvaluju ti tvůj přístup, já bych se zachovala podobně, nenechala bych to tak. Tak ti přeju pevné nervy 🙂 a ať je to do Vánoc tam, kde to má být 😉
Jinak já jsem byla teď na 2 Ivf, zamraženo je jich 9 a ET byl minulý týden, testovat až za 14 dnů, ale holka nevím nevím, bojím se dalšího zklamání a těch nervů u testu doma, tak celkem přemýšlím,že půjdu až na krev a buď a nebo...

78marcela
6. říj 2014

@catchulinecka no já byla taky dnes z té odpovědi přešla mrazem. Tak si to ale stejně udělám podle svého. A buď a nebo. Spousta ženských otěhotněla měsíc po revizi. A vzhledem k tomu, že si myslím že mě ani nic jiného nepomůže než nějaký zásah v děloze, tak toho prostě musím využít. Navíc to bude dva měsíce a tři týdny, to už je docela dost.
Chápu že se bojís zklamání. Uvidíš jak to budeš cítit. Já se znám že budu testovat, ale ty uvidíš..Držím pěsti ať se tentokrát chytí tam kde má a ať už se hezky drží až do konce. A je fajn že máš tolik mrazacku. Super.

ivetule79
6. říj 2014

@78marcela presne, celou dobu jsem byla pesimista ve stredu, v noci jsem ani poradne nespala, jak se mi sviral zaludek a sotva jsem po dbou fajn utz zacala doufat a prestala to tak uskostlive tajit, tak konec....rikala jsem si, ze nas ten stres asi drzel, ale neni to proti tem lekarskym zakonitostem o spravne psychice??!

supermarket1976
7. říj 2014

@78marcela Já byla po revizi týden doma a jsem ráda, že jsem to tak udělala.

ea09
8. říj 2014

ahojky holky,v pondělí jsem byla na punkci a dnes pořád cítím břicho a když si lehnu na bok tak ty vaječníky uplně cítím jak se mě tam převalují měla jste taky nějaká takový pocit neví nevím ale bez neschopenky bych to asi nedala dík za info

delfi75
8. říj 2014

@ea09 ahoj,neboj, za chvíli budeš ok...

ea09
8. říj 2014

@delfi75 prosím tě ještě něco nekde jsem četla že když se jde na transfer tak by se před nim němělo jít vyčurat .to jsou ale blbé otázky že jo ?

Strana