IVF v srpnu 2014
Jdete některá v srpnu na IVF ?
Holky, dnes som bola na gyn. prehliadke v gennete. Vsetko vyzera dobre, pred tyzdnom mi naberali krv na hormony, AMH vyslo super, takze buduci mesiac zacinam dlhy protokol!!! To je rychlost! Este teda musia dobre dopadnut vysledky imunologickeho vysetrenia, tie budeme mat 5.11. Dnes odoslana ziadost na poistovnu... Som z toho uplne mimo. Necakala som, ze to pojde tak rychlo, ale vraj nie je dovod to odkladat. Psychicky som uz bola nachystana na leden, listopad ma teda poriadne zaskocil, v dobrom samozrejme... Skoro som od stastia plakala :D
@lenaaf
Velka gratulace!!! 🙂
@opicka_kiki tak to budu držet pěsti! Mě z Gennetu ve středu po ultrazvuku předali do péče mé obvodní gynekoložky, ale ještě k nim půjdu min. na krev a NT screening v listopadu. Hned mi dala dr. zprávu, ať se objednám, že jestli budu chtít jít u nich, mám to jako jejich pacientka hrazené. Je vidět, že se opravdu starají. Na imunologii jsem byla včera na kontrolním odběru krve (měla jsem přijít v 8tt), tak jsem zvědavá, jestli už budu moct vysadit prednison, jelikož mívám k večeru takové lehčí zimnice a dr. říkala, že to s těhotenstvím nejspíš nesouvisí, ale je možné, že to způsobuje ten Prednison.
@lenaaf
Ahoj, ty cakas mimi z gennetu? 😊 to je super!!! Jj, prislo mi, ze oproti sanusu su tam viac peclivy, ale to je iba moj subjektivny nazor... Ako si to mala s neschopenkou, prosim? Od kedy si bola doma? A teraz si stale na marodke alebo chodis do prace? Budes doma na rizikovom?
@opicka_kiki no vidis, jak se to krasne pohnulo. nakonec se tam budem potkavat 😀 my mame taky stimulovat v listopadu
@opicka_kiki jj, po výsledcích HCG jsi psala, že jim dělám dobrou reklamu 🙂 Tak neschopenku běžně dávají od transferu a jinak je to na domluvě. Já si jí chtěla vzít od OPU, ale byl to poslední pracovní den v měsíci, tak jsem si vzala dovolenou a s dr. jsem se domluvila, že mi jí vystaví od pondělí ještě před transferem, nebyl problém. V PN jsem a budu asi až do konce. Až otěhotníš a vše bude vypadat v pořádku, odešlou tě i s neschopenkou k tvému gyndaři 🙂
@lenaaf
Jj, ja uz viem, trochu sa tu stracam v prispevkoch, prepac 🙂
Ja by som po predchadzajucej skusenosti urco chcela neschopenku od OPU, dost ma to bolelo... No uvidime jak to bude teraz pri dlhom protokole... Asi to bude vychadzat okolo vianoc, takze tam stejne bude volno... Tak ti moc drzim palce, aby si mala bezproblemove tehotenstvo a cele si si to uzivala... V piatok tam bol MUDr Langerovej dakovat jeden par. Prisli s mimcom a vsetkym tam rozdavali kytky :D
@donia
Jo, vobec som to necakala, ved len pred tyzdnom som tam bola prvykrat :D tak mi potom pisni, ked tam pojdes, ak tam budem aj ja v rovnaky den, mozme si dat kafe a pokecat. Tam vonku pred gennetom je super stylovy bufac, vsimla si si ho? Vola sa 'zaletna' :D
@opicka_kiki chápu, proto jsem se připomněla 😉 Jeee taky jsem na to myslela, že bychom MUDr. Langerové přinesli puget, tak takhle je to asi nejlepší, ukázat se tam pak s mimčem a s květinou. 🙂
@lenaaf
Jj, rozhodne az potom, ked sa mimi narodi 🙂 to si mala vidiet, aky rozruch tam urobili, vsetky sestricky sa okolo nich zbehli 🙂
Muselo to být hezké 🙂 A to šli nejdřív za sestřičkama a pak k dr?
@lenaaf
MUDr mala niekoho u seba, takze najprv sestry, potom tam za nimi prisla aj MUDr asi na 15 minut a potom tam este asi dalsich 20 minut kecali zase so sestrami. Kazda, ktora isla okolo, sa zastavila a 'tutuli mutuli' :D ja som tam cakala na moju MUDr asi hodinu, mala sklz, a celu tu dobu tam niekto obdivoval to mimi. Az som sa divila, jak bolo hodne, vobec neplakalo...
@opicka_kiki pomáhají plnit sny 😵 Musí to být pro ně taky zážitek 🙂
@opicka_kiki tak to je moc hezke s tou kytkou 😉
o bufaci venku nevim, kde presne? To je dobry napad, kdyz by tam clovek mel cekat, tak at vime kam jit 😀
posledne pri IUI jsme meli 2 hodiny mezicas, tak jsme jeli az do McDonaldu na Letne na snidani.
Ja mam 29.10. konzultaci v Immunii uz s vysledky krve, tak mi ted den odpoledne bude volat Langerova, aby vedela zda mi neco nasli ci ne a pak mi rekne co dal. Predbezne mi rikala, ze bych prisla 2 dny pred ocekavanou ms v listopadu. Tak uvidim kdy dorazi ted v rijnu.
Ahoj, je to priamo u gennetu, medzi gennetom a muzeom. Takovy maly biely domecek, budka 🙂 ma taky retro nadych... Sedi sa vonku, ale myslim, ze par miest na sedenie je aj vnutri. Maju tam aj deky pre pripad chladneho pocasia 🙂 predavaju aj domace buchticky... Posobi to tam na mna nostalgicky 🙂 ja tam budem volat ked dostanem ms, aby som si dohodla termin na prvu injekciu...
@opicka_kiki tak v gennetu jsem byla jiz nekolikrat a nikdy jsem si toho nevsimla. Tak to se budu vic divat 🙂
To budes asi rychlejsi, ja ted cekam ms pristi tyden a az pred tou dalsi tam mam prijet.
Ja mam 1DC okolo 27.10. a 21. az 23. den toho cyklu injekce :D
@opicka_kiki takze jestli tomu dobre rozumim, tak si budes pichat nekdy tyden pred dalsim cyklem (kdyz beru, ze mas cyklus 28 dni). Joo, je to tak?
@donia
Jj, presne tak, prva injekcia je 21.-23. den predchadzajuceho cyklu, aby sa dalsi uplne vyradil a dalej to bude riadit MUDr. Viac zatial neviem, ale celkovo to trva cca 5 tyzdnov, takze OPU bude niekedy pred vianocami... Ak to teda cele nezhati spatny vysledok z imuna...
@opicka_kiki tak ja se chystam na IVF poprve, takze tomu poradne nerozumim, ale me ted do telefonu rikala, at prijdu 2 dny pred ms a pri posledni navsteve nam ukazovala schema jak by IVF vypadalo a tam zaskrtavala kontrolu u ni 2, 6 a 9 den cyklu a pak 11-14 den cyklu OPU. Tak to mame asi kazda nejak jinak..
@donia
Tak to u teba vyzera na kratky protokol, ten som mala pri prvom ivf... Teraz so zmenou centra idem do dlheho po porade s mudr. Snad budu kvalitne vajicka a v dobrom pocte. Akurat to asi bude mazec, tolko hormonov... A este k tomu pred vianocami, v praci bude zahul, vsetci okolo budu stresovat... Budem sa musiet hodit do pohody.
@opicka_kiki to jo, psychickou pohodu to urcite chce mit. Ja bylo zrovna v tom nejvetsim stresu jak jsem podstoupili IUI a myslim si, ze to take na neuspech mohlo mit vliv. To bohuzel nikdo nezjisti. Myslela jsem, ze stres ovlivni, ze se to neuchyti, ale i kdyz se uchytilo, bohuzel dlouho nevydrzelo. Tak snad ted IVF bude uspesne az do konce.
Kolik si nechas zavest?
@donia
Chceli by sme dve, ale pri prvom ivf z 10 vajec nebolo ani jedno super embryo... Mali sme jedno, ktore bolo pozadu vo vyvoji a malo fragmentacie, to mi zaviedli po 5-dennej kultivacii.
Velmi sa bojim, ze to aj teraz dopadne rovnako, moj chlap ma totiz velmi zle spermio, maly pocet spermii, velmi malo progresivne pohyblivych a 100% morfologicky spatnych... Takze som dost skepticka. Uvidime, ci sa na nas stastie usmeje...
@opicka_kiki Budu ti moc drzet palce 😉
Kamaradka leta resila pres CAR miminko, pak i vymenili CAR a prave taky skoncili v Gennetu. Shodou okolnosti i u stejne dr. jak ted ja. A jsou moc spokojeni. V predeslem CAR se nikdy nic neuchytilo a z Gennetu vzdy kazdy pokus. I kdyz ne vzdy dopadl dobre, tak uz to byl uspech, ze se to uchytilo. No a ted ma nakonec 2 deti, ale byl to letity boj. Takze verim, ze v Gennetu budes mit take stesti.
@donia tak vás holky čtu a je mi nějak smutno. Už bych tak chtěla ať se něco děje abych už měla zase miminko v bříšku nebo aspoň stimulace kdyby už byla. To čekání mě zničí.
@78marcela ja vim, to cekani je strasne dlouhe. Kor po tom co jsme prozily, vid? ☹ Me to take prijde nekonecne, proto o tom aspon pisu 😉 a mam pocit, ze se neco deje. Ale predstava, ze cekam za tyden ms a pak jeste dalsi a az v tom dalsim cyklu se bude neco dit, pak cekat dalsi 2 tydny jestli to vyslo. No, to me prijde taky za strasne dlouho.
@donia
Ja chodim k MUDr Jarosovej. Nenasla som na nete ziadne hodnotenie na nu, vsetci vychvaluju MUDr Langerovu. Ale zatial na mna posobi dobre, tak snad bude aj vysledok dobry 🙂

@supermarket1976 jj pak jsem se mrkla že tam máte praha 🙂