IVF v srpnu 2014
Jdete některá v srpnu na IVF ?
@ivetule79
jo, ja viem, ze by som si nemala stazovat, ze ste tu holky na tom niektore horsie, ze cakate hrozne dlho a presli ste si peklom... ☹ akurat to na mna zase vsetko spadlo, jak som sa tesila z toho, ze sa to pohlo, a teraz sa to zase vsetko zasekalo...
@opicka_kiki a ja to taky chápu, tu radost a pak zas ledova sprcha.......a člověk se zase zvedne a snaží se dál....
@opicka_kiki vydrž, já vím je to na palici, ale nic jiného nezbývá. Ono to vše nakonec dobře dopadne a nic to neurychlí, ani stres ani pohoda. Takže je to lepší bez stresu 🙂 Mě bolí břicho jako svina, dneska jsem se doplazila k Dr a prej je to k těm hormonům před KETem, no nevím, nemůžu se a ni narovnat a v noci jsem nespala. Ale jednoho dne bude dobře a všechno co bylo před mimi zaponeme, slibuju 🙂
☹ ☹ ☹ ☹ ☹
@opicka_kiki ahoj kiki, chápu Tě, taky počítám, přemýšlím a vymýšlím. Minulý týden jsem byla obdobně naladěná jako Ty teď. Taky jsem přemýšlela, že to teď vdám a odložím...ale zase není na co čekat, mladší nebudu...u Tebe to tak asi mělo být, tělo si alespoň 2 měsíce odpočine. Kiki, musíme VYDRŽET!!!!!
@markulenka
@delfi75
ahoj holky, moc dakujem za podporu... je dobre vediet, ze v tom clovek nie je sam. mam pocit, ze sa v tom strasne placam a nemyslim na nic ine... stve ma to, ze som uz bola psychicky naladena na ten leden, potom som sa ale zacala tesit, ze budem stimulovat uz v listopadu... a teraz sa zase neviem zmierit s tym lednom. akoby si zo mna niekto utahoval... no, asi mi nic ine nezostava. este raz dakujem a aj vy sa drzte!
@opicka_kiki Ber to tak, že to osud napsal na leden 😉 já zase čekám a čekám na ms...
@opicka_kiki ahoj, presne vim ci si prochazis, byla jsem natesena na prvni stimulaci na listopad. Po roce a půl bezvýsledného snažení to už vypadalo, že se na to konecne nejak konstruktivně vrhneme, ale vlitla do toho přítelovi operace. Takže cekame az do brezna/dubna. A jak jsem byla furt v pohode tak me to cekani kazdym dnem nici vic a vic. V praci toho mam ted mraky, takze to me drzi nad vodou, ze se pres den nestiham moc nudit, ale kazdy vecer usinat a pak se zase probouzet s tim, ze jeste vydrzet 4,5 mesice a pak snad je opravdu tezke... Navic cele tohle tema drzet v sobe a s nikym o tom nemluvi je tezke, ale po zkusenosti co jsem se sverila jedne kamaradce a jeji reakci uz to dal nerozsiruju, opravdu kdo nezazil, nechape. Drzim palce aby ti vysel ten leden...
@bendys
@delfi75
@markulenka
@
donia
Tak zase vsetko inak. Vcera vecer som volala s MUDr ohladom toho mesacneho odkladu. Vec sa ma tak, ze ziadost na poistovnu uz bola odoslana a to schvalenie ma platnost iba tri mesiace. Keby sme to IVF posunuli, tak sa tesne nevojdeme do tej 3-mesacnej platnosti schvalenia ☹ eeee, co k tomu dodat... Ked sa dari, tak sa dari ☹ mam sa prist ukazat hned, jak budem mat v rukach vysledky z imuna - takze 5.11. Dnes som to oznamila kolegovi. Bude sa mi snazit vyjst v ustrety, ale nic mi nemoze naisto slubit. Je tam prilis mnoho otaznikov v tejto chvili... Takze do toho pojdem s velkou neistotou a budem dufat a riesit veci za pochodu ☹
@donia
ahoj, kedy ides do gennetu?
@bendys
ahoj, no je to na palicu, co si budeme hovorit... pozna to tu kazda z nas...
v lete sme to odkladali kvoli dovolenkam v CARe, teraz to zase komplikuju vianoce... u vas zase ta operacia.
pri prvom ivf som o tom tiez hovorila, teraz si to uz nechavam pre seba - iba jednej kolegyni sa zdoverujem, u nej mam istotu, ze si to nevykeca a vo vsetkom ma podporuje... inak je to ako pises, kto nezazil, nepochopi.
takisto si vycitam, ze som ten typ cloveka, ktory sa vsetkym prisposobuje, len aby ostatni boli spokojni... co keby sa teraz niekto prisposobil mne? poznam ludi, ktori by moju situaciu riesili asi tak, ze by sa na cely prosinec hodili na marodku a neriesili fakt, ze kolega chce mat tiez vianoce, ze to v praci sam nebude stihat atd...
@opicka_kiki ja te uplne chapu s tim prizpusobovani, jsem v tom stejna jako ty. Ale popravdě v otazce dítěte/ivf jsem si už jasně stanovila priority. Pravda je, že kdybychom ivf podstoupili ted v listopadu jak se puvodne planovalo, tak by to nebylo idealni kvuli praci, jelikož ted mame opravdu ten nejvetsi zahul. A i kdybych zustala doma tak bych uplne v klidu nezvladla byt...Takže ten připadny brezen by mel byt pro nas lepsi. Ale to cekani je proste sileny...
S tou zadosti, nejde jen o "formalitu"? kdyz tato propadne tak se zašle prostě nová a budeš mít další 3 měsíce na to to podstoupit? Určitě tím nepřijdeš přece o pokus, ne?. Nebyla bys pak sama i vic v klidu, kdyby to bylo až po těch Vanocích???
@opicka_kiki :( já Ti rozumím, já když zatoužila prvně po miminku před 5 lety, tak mi zjistili hodgkinův lymfom, takže díky Bohu, že se nepovedlo 🙂 Teď následkem léčby musím podstupovat umělé. Věřím, že vše má svůj čas a až tělo uzná za vhodné, tak to udrží 🙂 Jen musíme vydržet. Hlavně, že jsme zdravé :*
@bendys
Takisto sa moze stat, ze v breznu si budes hovorit, ze zase neni uplne idealna doba... Nikdy nevies, co bude... :/ to je hrozne blbe...
Asi by som to mala nechat tak a dufat, ze sa veci vyriesia same...
S tou ziadostou netusim ako to je, doktorka vcera v telefone znela zak, ze je dolezite, aby sme to stihli... Opytam sa na to toho 5.11. ked tam pojdem na konzultaciu...
@markulenka
Ja som hrozne nedockava :D
Len aby nam to zdravie vydrzalo aj po tolkych hormonalnych stimulaciach... Niekde som citala, ze zeny po ivf by mali automaticky pravidelne chodit na mamograficke vysetrenie... Neviem, kolko je na tom pravdy...
@opicka_kiki to vis ze nikdy nebude idealni doba 🙂. Spis se tim ted uklidnuju a rikam si duvody proc je to lepsi, že se nam to posunulo, jinak by mi asi hrablo 🙂
Treba s tou žadosti tady jeste poradi zkušenější holky, kterým se to stalo taky 🙂 Ja doufam, ze to bude jen papirovani a ze se budes nakonec moc sama rozhodnout kdy pokus absolvovat.
:D to já taky...zkusím se na to poptat, až pojedu na kontrolu, ale myslím si, že to riziko není tak velké. Určitě ne jako u kouření 🙂...já mám "dobré" ,že už budu hlídaná do konce života a navíc, že ta moje ( bejvalá) nemoc není geneticky přenosná
@opicka_kiki s tou pojistovnou mas pravdu ty 3 mesice, take uz jsem to nekde slysela. Nevim jak je to kdyz to v terminu nevycerpas, ale urcite by byla skoda to prosvihnout. Uplne te chapu, ze clovek citi nejakou "povinnost" vuci kolegum v praci a tak, ale zase oni by meli byt natolik soudni a pochopit, ze pro tebe je to moc moc dulezite a treba vyuzit kazde prilezitosti. Prace, kolegove, dovolene atd. to vzdy bude, ale poridit si miminko, kor kdyz musime takhle rizene, na to moc moznosti neni, takze je potreba se jich poradne chopit.
Ja mela stresove vypeti posledni tydny / mesice, mozna i proto i IUI nedopadlo a skoncilo revizi, kdo vi, to uz mi nikdo nerekne, ale take jsem se snazila furt na nekoho a neco brat ohled. Pak jsem si rekla, ze priorita je pro me jasna - mit miminko a byt v klidu - a tak jsem dala vypoved. A po 8,5 letech kdy jsem pro firmu delala mozne i nemozne mi rekli uplne v klidu, ze druhy den uz nemusim chodit. Takze kdyz jde pak na lamani chleba, nikdo to dobre moc nevidi, vis? Takze bud asi trosku sobecka a mysli v tomhle hlavne na sebe. Verim, ze to ostatni pochopi, ze to neni nejaky tvuj vrtoch a naschval, ale je to proste potreba udelat tak a tak.
Jinak ja mam jit do Gennetu 2 dny pred MS, aby me videla. Vzhledem k tomu, ze druha porevizni se mi rozjela zrovna dnes, tak dalsi vychazi za 28 dni, takze nejak 10.11. bych tam mela jet. Dr. mi bude 29.10. volat kvuli vysledkum z imuna, tak uvidim na ktery den presne se s ni dohodnu.
@bendys
Jj, esteze sa stale najde nieco, co nam to cakanie odovodni / ospravedlni 🙂... Kto si pocka, ten sa docka :D
@donia
Tak to urcite chcelo silu / velke odhodlanie / to spravne nas*anie sa (alebo vsetko dokopy) dat vypoved po tak dlhej dobe... Ja som aktualne 4,5 roku na jednej pozicii a niekedy mam pocit, ze uz som tam celu vecnost :D
Este k tomu schvaleniu od poistovne - neviem, kolko prace to znamena pre CAR, ale vcera MUDr fakt znela, akoze je to dost problem :/ vyzistim, dam vediet...
Keby si sa tam nahodou ocitla 5.11., tak mi sem pisni 🙂
@opicka_kiki jo, tos vystihla presne, chtelo to to spravne nasr... 😀 Mela jsem to v hlave hodne dlouho, ale nejsem typ co jen tak odchazi, v minule praci jsem byla 10 let a sla jsem jen proto, ze jsme se stehovali uplne do jineho okresu. Jinak bych tam asi jeste byla, prace me bavila. Tahle byla hodne podobna, v oboru, ale kdyz to s lidmi nestimuje, tak to se neda nic delat. Byt nekde min. 8 hodin a stale vsichni nasr... a pak doma mit vseho plnou hlavu, to uz fakt neslo. No a ta posledni kapka byla ta revize, uz jsem si rikala, ze nemam co ztratit, ze nic horsiho v tu chvili se mi stat nemohlo. A bylo to jasne.
@opicka_kiki Jo a kdybych se chystala do Gennetu ve stejny termin, tak samo, ze dam vedet. Ja vzdy nekolik dni pred MS spinim, to uz mam pravidlo od te doby co se snazime o mimi, tak treba me bude chtit videt jeste pred tim, coz by mozna vychazelo. V kolik hodin tam mas termin?
@opicka_kiki ahoj, tak já mám dnes taky z práce dost. Potřebovala jsem zrušit jen jeden den 2 hodiny a ta reakce mě opět překvapila....takže PN to jistí...jinak je pravda, že platnost je 3 měsíce, ale nevím, jestli to není limit na přebrání léků. To si zjisti...a hrabe mi taky, ms má spoždění...
@donia
mna moja praca tiez bavi, ale je dost narazova - su mesiace, kedy je pohoda, clovek sa nepretrhne. ale su aj mesiace, ked za cely den nemam cas ist ani na kafe a hrozne stresujem, vlastne vsetci stresuju a z vedenia su hrozne tlaky... ale skoncit tam nechcem, doma by som mala vycitky svedomia ze si valam sunky na gauci a inam by ma asi nezamestnali, zena v plodnom veku a vaznom vztahu, ktorej ku stastiu chyba uz len dieta... ved vieme, ako to chodi...
termin mam o 16:45 (stredy maju dlhe dni, vcera mi doktorka volala 18:50)
@delfi75
ahoooj! to je teda ochota od kolegov, vid? takze PN... ja mam este 10 dni dovolenky, setrila som si ju na vianoce... vyberiem si ju namiesto marodky... ale keby sm bola dost drza, tak si zoberiem v listopadu dva tydne dovolenky a potom by som zavolala, ze od 1. prosinca zostavam doma na PN... a ja dobrak prisposobujem svoje ivf kolegovi a jeho zene a ich skolke a milionom dalsich veci... pritom dolezita som len ja a moja psychicka pohoda... pfffff... ako dlho uz ti MS meska? budes to riesit s mudr alebo budes este cakat?
@opicka_kiki i u nás je to tak, když se jedná na rovinu, tak e to špatně. Kolegyně by mi hodiny vzaly, ale to tak nejde, zástupkyně dělá rozvrhy...ms 3 dny, budu čekat. Měla jsem ji jako hodinky, do doby, kdy jsem vstoupila do CARu a podstoupila IVF.Partner mi dnes říká, nejsi těhotná? no a já, panenka marie už jedna byla...omlouvám se věřícím...
@delfi75
😀 😀 😀 to som sa zasmiala...
ja mam cykly 27-31... raz to bolo dokonca 39!!! to som uz testovala jak o zivot 😀
@opicka_kiki já právě 30 přesně i na hodinu 😀 takže uvidíme...čekám a čekám a počítám dny.

@ea09
☹ chmurne myslienky tu dnes zavladli... mrzi ma to ☹