icon

Jací byli a jak se k Vám chovali v Repromedě Brno?

kay
19. bře 2008

Ahoj holky, v půlce dubna jsme objednáni s manželem na první konzultaci do Repromedy v Brně (jednou jsme tam byli už na SPMG, ale to s námi nic dalšího neřešili). Jsme objednaní k panu primáři. Chtěla jsem se zeptat, jestli máte některá s tímto CARem zkušenosti, popř. jaké, jestli vám pomohli, jak se k vám chovali atp.. Děkuju předem za odpovědi.

eviknufik
20. bře 2017

@be_ruska pak pis

eviknufik
20. bře 2017

@be_ruska tak jak jsi dopadla? Doufám, že výsledky ok.

kajka2701
20. bře 2017

@eviknufik a co to je ten intralipid?

eviknufik
20. bře 2017

@kajka2701 je to infuze, která se dává týden před KEt. viz: Výzkumy prokázaly, že časné těhotenské ztráty (spontánní potraty, zamlklá těhotenství) a selhání implantace (uhnízdění embrya), které se projevuje neplodností, nebo opakovaným selháním léčby asistovanou reprodukcí, mohou být způsobeny nadměrnou aktivitou NK buněk („Naturall Killer“). NK buňky jsou specifickou populací bílých krvinek, starající se o obranyschopnost organismu, jejich aktivní forma však může napadnout i embryo, uhnizďující se do děložní dutiny a oslabit ho natolik, že dojde k jeho zániku. Bylo prokázáno, že včasné podání Intralipidu dokáže zabránit aktivaci NK buněk. Bez této aktivace pak NK buňky nepředstavují pro embryo žádné nebezpečí.

Zkus se na to zeptat dr, zda to doporučí, myslím, že za to nic nedáš, Stojí to 1000. Pokud by to pomohlo, lepší 1000 než platit celé IVF.
Nevím, zda to pomohlo nebo ne, ja to měla 50:50. Nikdo Ti neřekne, jestli to má nebo nemá vliv, ale za zkoušku to stojí🙂

kajka2701
20. bře 2017

@eviknufik moc díky zeptám se. A ty jsi to minule neměla a teď ano? Dala bych si klidně vše jen aby se to povedlo. Ale to asi každá,že?😔 jinak ty jsis o to sama řekla? Asi to moc nenabízí,že?

be_ruska
20. bře 2017

@eviknufik taaakze výsledky kariotypu pořád neměla. Výsledky spg furt stejně špatný. Dělala mi utz tak co jsem pochopila tak 7 folikulu, ovulace proběhla. A mám se objednat až budu mít vysledky z endokrinologie na kterou jdu ve čtvrtek. Takže zase cekaaaaniiii😖😖 a jinak ještě manžel má jít na odběr příští tyden.

eviknufik
20. bře 2017

@kajka2701 ja to měla už několikrát, poslední vám transfery jo a jak jsem psala bylo to 50:50 (vyšlo: nevyšlo) ale zkusit se má vše.

eviknufik
20. bře 2017

@kajka2701 vam myšleno dva

eviknufik
20. bře 2017

@be_ruska jaj:(, ale už se rozuzlení blíží🙂

be_ruska
20. bře 2017

@eviknufik no ja doufam ale ještě tak měsíc si počkám no☹

eviknufik
20. bře 2017

@be_ruska neboj, to

eviknufik
20. bře 2017

Utece jak voda a budou // ;)

eviknufik
21. bře 2017

holky tak dnesni kontrola?????:rolling_eyes HCG 1700, utvar v deloze, coz by mohl být gestační váček, ale... utvar i na pravem vaječníku, což nemohli posoudit na 100% zda se jedna o prasklý folikul a nebo gestacní váček =>mimoděložní??? Ko dělal Kafka, přizvaná byla Tokareva i Hromadová. Vypadá to spíše na prasklý folikul a prosperující tehotenství v děloze, ale na 100% to potvrdí opakovaný odběr HCG ve ctvrtek. Tak na mne myslete, at je to ok. Jsem z toho taková rozladěná:(

kajka2701
21. bře 2017

@eviknufik to bude dobrý. Uvidíš. Já jdu taky ve čtvrek. Ode dneška jsem začala špinit. To je asi už fakt blbý co? Já věřím,že tvůj prcek to zvládne 🙂

eviknufik
21. bře 2017

@kajka2701 snad jo, to se tam mozna potkáme,jdu taky na krev. Špinění ještě nemusí nic znamenat, i když u mně to byl vždy konec:(

agnes6
21. bře 2017

Ahooj holky 🙂 můžu se k Vám přidat? Ve stručnosti napíši můj příběh. Partner má azoospermii už několik let, takže od začátku jsem smířena s tím, že nás čeká umelko. Tak jsme navštívili Repromedu 🙂 já tam šla s tím, že jsem ok. Bohužel po všech testech jsem na tom i já mizerné. Mám nízké AMH min.rok 0,46 a čeká mě precasny přechod. Pro mě zdrcující zpráva ☹ po smíření s výsledky jsme se rozhodli pro darkyni, tak jak nám doporučili. U partnera jsme se rozhodli pro metodu TESE ( s úspěšnosti dle dr. Cca 20 % ☹, takže taky katastrofa) je to cca měsíc, co jí podstoupil. Dopadla úžasně a našli i progres.pohybl.spermijky 🙂 krása. Byli jsme konečně aspoň jednou nadšení. Mezitím už jsme měli vyplněný dotazník na dárkyni. Po tomto úspěchu nám dr. hromadová navrhla, jestli nechci zkusit vlastní stimulaci konskymi dávkami hormonů. Já si ale chtěla po roce zopakovat test AMH. S tim, že pokud hodnota hodně klesne, jdu do dárkyně. Hodnota nakonec byla 1,09, dle lékařů chyba v testování. Tudíž bylo pro nás rozhodnuto, dárkyně zrušena a začala jsem s vlastní stimulací (vysoké dávky Gonalu+ luveris+ clostylbegyt, pak i cetrotide). Včera jsem byla na odběru vajíček. Odebráno 12 folikulů z toho 4 vajíčka. Dnes volala embryolozka, že oplodnili 3 vajíčka. Budou jim dělat PGS. V dalsim cyklu bych měla mít KET. Jsme moc šťastní, že po těch "zlých" zprávách předtím máme 3 oplod. vajíčka. Teď mám zase pro změnu strach z toho, abychom měli alespoň jedno vhodné embryjko pro přenos. Byla jste některá na tom podobně?? Málo oplozených vajíček? Kolik embryjek to zvládlo a byly kvalitní? Nakonec z krátkého příběhu se stal dlouhý 😀 ale nějak to nešlo zestrucnit. Krásný večer holky 🌃

eviknufik
21. bře 2017

@agnes6 ahoj, já měla sice 21 vajec (3075 iu), z toho 10 zralých, oplodnenych 7, 4 blasty 5. Den a geneticky ok 2 na 100% a jedno s mozaikou do 30%. Takže je to podobný jak u tebe. Neboj, min. jedno bude určitě zdravé🙂

agnes6
21. bře 2017

@eviknufik aha, tak to ano. Tak snad alespoň to jednoo bude 🙂 díky. A jak to u tebe dopadlo? Kolikátý den cyklu vkládají embryo? Teď mám brát 10 dnů vaginalne utrogestan. A pak se hned dostaví menstruace nebo až ji mám mít? Včera jsem z toho byla tak rozhozena, že jsem Kafku moc nevnímala. Hlavní moje starost byla kolik bylo těch vajíček 😀

kajka2701
21. bře 2017

@agnes6 my jsme na tom podobně.. Vzali mi 8 folikulů,z toho 5 vajíček. 3 došli do stadia blastocysty a 2 vyšli dobře na pgs.

eviknufik
21. bře 2017

@agnes6 ahoj, nasledujici den po OPU se bere utrogestan 10 dni a pak se dostavi MS, ja se na to vybodla a dostavila se mi 5. den po OPu. Embryo se zavadi v nasledujícím cyklu cca 19 den, dle toho kdy más OVU. mezi 10-13 DC jdes na UTZ, kde zkontrolují folikul dominantní (Ja mela ovu až asi 16 den, takze mi zavadeli embryo 21.DC) Když budes mit folikul cca 18 mm, pichnes si ovitrell na vyvolání ovulace a za tri dny od pichnutí zavádís utrogesatn na připravu sliznice. 5.den zavadeni utrouse je embryotransfer.
No a jak to dopadlo? prispevky viz výše, ve ctvrtek další odber, aby se snad vyloučilo mimodělozní a ten utvar na vejcovodu bude nezaniklé zluté telísko🙂

agnes6
21. bře 2017

@eviknufik aha a stejný postup je i při KET? ...mě totiž po PGS embrya zmrazi a teprve potom bude KET. Folikuly budou teda sledovat i v dalším cyklu? už jsem si příspěvky četla. Budu Ti mooc držet pěsti, ať to klapne. Dej určitě ve čtvrtek vědět 🙂

agnes6
21. bře 2017

@kajka2701 tak já bych taky byla ráda, aby ty 2 embrya byly pěkne i po PGS. A už Vám jedno zavadeli? Nebo teprve budou?

eviknufik
21. bře 2017

@agnes6 embrya se nemrazi po pgs, jakmile dojdou embrya 5-6 den do stadia blastocysty, odeberou vzorek a zamrazí je. Mezitím je vyšetří, výsledky jsou cca do 14 dní, tudíš následující cyklus může probehnout ket, bo mezitím budes brát ten utrogestan 10 dní, pak menses a pak cca 19 den následujícího cyklu ket

agnes6
21. bře 2017

@eviknufik ahaa, jasný. Chápu 🙂 moc díky. To teda budu ještě doufat, že výsledky PGS dopadnou dobře 🙂

eviknufik
21. bře 2017

@agnes6 urcite🙂 kdy jsi byla na OPU? ty 3 embrya jsou již po 5 dnech kultivace?

aidule
21. bře 2017

@eviknufik Jejda, ta malá princeznička z toho dělá pěkně napínavou detektivku 👧💃😉! Na druhou stranu, život dnes není žádné peříčko, tak bude na "horory" holka hold připravená už od začátku...neboj, to bude o.k. Držím, co jde🙂!

eviknufik
21. bře 2017

@aidule díky, ozvu se ve čtvrte

aidule
21. bře 2017

@eviknufik Super!!!!!!!!!!

agnes6
22. bře 2017

@eviknufik byla jsem na OPU v pondělí. A právě ty 3 embrya ještě nejsou po 5 denní kultivaci. Budou mě v pondělí volat, jak na tom jsou.

eviknufik
22. bře 2017

@agnes6 tak ať to dobře dopadne, to znám, to byly pro mne nejvetsi nervy

Strana