Kdo se chystá na IVF v červenci a srpnu 2018?
Ahoj holky.Kdo se chystáte toto leto na IVF přidejte se, rada bych s někým sdilela aktuální pocity,přípravy a pod 🙂
@vendulam teď v tom mám zmatek, myslela jsem, že jdeme na ivf,ale spermie se budou zavádět touhle metodou.. někde jsem zase četla, že je ivf a tohle..no musím si líp přečíst ty pokyny z caru.. já nám třeba zase velký strach z rakoviny po ivf..je tam větší riziko nějakého nálezu..ale i přes tohle všechno je miminko pro nás nejvíc takže chceme zkusit všechno.. říkám si, že hormony jsou dneska všude a pokud mám být nemocná tak s tím stejně nic neudělám..
@mandarinka90 Já v tom mám taky zmatek, vždycky jen nastuduji, co se dozvím u doktora, nejsem ten typ, co by se moc zajímal dopředu a všechno chtěl znát a vidět..ani u prvního dítěte jsem nechodila na žádné předporodní kurzy ani nechtěla vidět porodní sál jako moje kamarádky...o té rakovině jsem se také dočetla, bohužel nikdo z lékařů nic takového nikdy nezmínil, tak jsem z toho taky překvapená..pořád uvažuji o ICSI, říkám si, že v téhle fázi beztak nic přirozeného na vzniku nového života už moc není..a že mnohem, mnohem větším rizikem je pro dítě samotné těhotenství a hlavně porod.Navíc už by se mi to asi znovu nechtělo podstupovat...
ahoj holky, mám špatnou zprávu. V sobotu večer jsem začla krvácet, jeli jsme do nemocnice, doktorka plodové vejce viděla a že musím ležet a dnes na kontrolu do Caru. Ráno jsem byla na kontrole v caru a nevypadá to dobře. Plodové vejce tam je, ale je trochu mázlé. Krvácím furt, ale už né tak hrozně jako v sobotu večer a v noci. Dali mi nějakou injekci, plus beru spoustu léků co předtím, musím ležet a ve středu k docentovi a pak se uvidí. Nevypadá to dobře a asi o to příjdem.
@sweet81 To je mi opravdu moc moc líto, me to ukazal tehu tes hned za 10 hodin byl slabsi nevim jak vysoke hcg jsi mela predtim js uz urcite pres 1000 a za pul dne byl test o polovnu slabsi..a to ho jeste na ultrazvuku videli ze tam je...ale ja vedela ze kdyz klsa hcg tak z je to proste v cudu...dalsi den na to uz byl castecne zborceny vacek, a dasi uz tam nebylo nic...me hcg klesalo opravdu rychle ale zalezi z jake hodnoty ze...drz se!!!! budu ti drzet palce aby se to nejak vybojovalo...
@sweet81 to mě moc mrzí ☹️
@sweet81 jsi statecna ze to vsechno takto chces podstoupit...ja tak silna nejsem hone me ty zkusenosti psychicky dostaly kyretaze totalne...a dost se to na me podepsalo...obdivuji silnejsi holky, ktere ten boj nevzdavaji...myslim ze ve stredu uz budes vedet verdikt...jinak v cesku do kyretaze nuti kazdou je to esxtrem v anglii do 12 tydne to nechavaji tak druhy extrem...to rozhodnuti je vzdy tezke..u obou variant se muze neco pokazit...ja tohle nesnasel tu tihu rozhodnuti a dodnes si rikam kdyby v riti byly ryby ze to u me tak nemuselo koncit....my zeny to prostev tomto mame oprvdu tezke a vyzaduje to velikanskou psychickou odolnost...kdo nezazil nepochopi...myslim na tebe.
@nilako
@mandarinka90 díky holky.
@europa00 silná nejsem vůbec😔 máme dva mrazáčky, jestli by se to nepovedlo, tak do dalšího IVF určitě nejdem. Bohužel, já mám adenomyozu a u ní je větší procento potratů. Chtěla bych jít na Ket co nejdřív to půjde.
@vendulam tak jsem se dívala do papírů z caru a v kalkulaci máme injekci icsi 10tis příplatek.. proto se mi to pletlo co je co...a o té rakovině je to psané přímo v pokynech, něco v tom smyslu, že je nadále nutná gynekologicko onkologicka prevence,ale přimo Dr se o tom taky nezmínila... já už jen týden do začátku ms, takže proto jsem se včera večer do toho začetla 🤗
@mandarinka90 U mě nic takového nikde uvedeno není, asi se to liší podle jednotlivých center, ale trochu mě to zaráží v tom, že moje mamka prodělala rakovinu prsu, což mám v papírech jistě uvedené a nikdo mě na zvýšené riziko ani nějakou další prevenci neupozornil..schválně se na to zkusím zeptat a budu doufat, že jsem si tou náloží hormonů nic nepohnojila..já si večer píchla Ovitrelle na vyvolání ovulace a budu se "těšit" na středeční odsátí vajíček a modlit se, aby to vše k něčemu bylo..ty čekáš na stimulaci poprvé?
@vendulam ja bych to brala s nadhledem,kamoska zna hodne holek co maji mimco z umeleho a vsechny jsou v poradku 🙂 takze bud hlavne v pohode..taky ji mame bohuzel v rodine,i kdyz ne v prime linii..a kdyz jsem brala antikoncepci taky jsem se bala trombozy atd ..proste vsude je neco 🙂ano jdu na prvni pokus,takze vubec nevim do ceho jdu 😁
@vendulam juuu a ty uz to mas zitra?tak drzim palecky 😊
@mandarinka90 Taky mám první IVF, stimulaci jsem přežila víceméně bez úhony, břicho mě bolelo snad jen první den, jinak vše OK. Zítra se trochu bojím té narkózy, ale prý je to banalita na 10 minut...a pak se jen modlit, aby se to i dál vyvíjelo takto "ideálně"..
@kolapav Vypadá to nadějně, držím palečky🙂
@mandarinka90 Jen pořád laboruji o tom ICSI, zda si ho dát či nikoliv, doktor mi dokonce říkal,že by podle mé diagnózy ani být nemuselo, ale jak chceme..říkám si, že kdyby bylo vajíček třeba 10, tak bych 2-3 nechala dát stranou, zda by se neoplodnila "přirozeně" a případný zbytek nechat pomocí ICSI pro úplnou jistotu..ale myslím, že bude záležet na hodně proměnných..
@kolapav holky proc jsou takovou dobu po et tak slabe carecky? porad mi to nejde do hlavy...kdyz pocnete prirozene tak embrio se cca 6 den zavrtava..od te chvile se zacne tvorit hcg nekdo ma za 3-4 dny po zavrtani uz ducha na testu to znamena cca 9 -10 dni po oplodneni...vetsina 11 den...takze kyz do vas zavedou 5 denni embrio nevim jak se tomu rika...tak se preci druhy den zavrta a tim padem za by prece za 4 dny po ET mel jít taky videt duch ne? ale asi je to jinac protoze tady z fotek vidimduchy tak cca 10 den po transferu a uplne slaboucké coz v prirozenem tehu uz byvaji dalnice....tak me to proste nejde do hlavy v cem je to jine....vi to nektera? dekji
Ahojky holky, jsem zaskočená, v šoku... hcg má hodnotu 288. Testovala jsem až včera, do té doby jsem absolutně neměla náladu "plácat" další těhotenské testy... 14.8. jsem objednaná na kontrolu. Sice vlna dalších stresů je před námi, ale doufám, že teďka už to nějak zvládneme a konečně se dočkáme ❤🍼🍀
@europa00 záleží jaké kvality bylo embryo a každé z nás se vylučuje hcg jinak. Já doufám že to není jen ryska ale že embryo potřebovalo delší čas na uhnízdění, čtvrtý den mělo jen 12 buněk a 5 v den transferu z něj byla velmi časná blastocysta no tak uvidím za dva dny jestli bude sílit.
@kolapav aha no ale to jsou prece ruzne kvality embii i u normalniho poceti ne? proste kdyby k tomu doslo abych se nestresovala ze treba jeste nic nepujde videt...zatim jsem mela jen prirozene tehu..a pak bohuzel s novym partnerem ranne potraty .-( ale jestli do tohu pujdeme tak do nativu..a tam vkladaji embio 3 den...tak to bude jeste vetsi napeti .-)