Kdo se chystá na IVF v červenci a srpnu 2018?
Ahoj holky.Kdo se chystáte toto leto na IVF přidejte se, rada bych s někým sdilela aktuální pocity,přípravy a pod 🙂
@sweet81 To me moooc mrziiiii..presne toto jsem si prozila..jen me do te kyretaze narvali..dodnes lituji....drz se!!! je to tezke a kdo nezazil nepochopi...dej telu alespon ty 3 mesice a to minimalne..ikdyz na to ani 3 mesice nestaci po tom co n ivf do lidi cpou za sracky telo se z toho lize az nekolik let..takze asi az se budes citit dostatecne silna na dalsi pokus..❤️❤️❤️❤️❤️
@sweet81 to me moc mrzi ☹ drz se!!! kdyz to reknu blbe... je lepsi ze to odeslo ted samo, nez aby to doslo do 10tt a pak si musela na revizi. takhle si s tim telo samo poradi. par dni ted bude narocnych ☹ ale cas to spravi. udelejte si volno, jedte na dovcu na vylet, neco co te hodi do pohody a pak to zkuste zas. ja sla do KET po 4mesicich.
@mandarinka90 Ahoj, zdravím, tak už to mám dnes za sebou, podařilo se odebrat 11 vajíček, což nevím, zda je málo či hodně, zítra si mám volat, jak to vypadá..zaplatili jsme si prodlouženou 5denní kultivaci a nakonec jsem se nechala uvrtat i do ICSI, vyplázli jsme 14 500,- a nazdar...nezbývá než věřit a doufat!
@hribek děkuju si hodná😘 Jj, tím se i uklidňují, že kdyby to bylo později, bylo by i srdíčko, tak bych to dávala hůř. I tak je to pro mě těžký, o to víc,že necítím od manžela oporu a to mi je líto ještě víc.
Na jednu stranu se mi ulevilo, že to mám za sebou, protože ta nejistota byla hrozná, už se mi ani nechce brečet, jsem že všeho unavená. Máme dva mrazáčky a jestli to nevýjde, tak do dalšího IVF nejdem, už nechci, zdraví mám jedno...
sveet81 moc mě to mrzí, přeji ti ať se příští sněhuláček už nepustí 🍀🍀🍀
Hribek a co u tebe nového, kdy jdeš na kontrolu? Držím pěstičky ať je vše v pořádku 🍀🍀🍀
Tak u nás opět nic, začínám špinit jsem 10 den po et.
Prosím nevíte jaké jsou podpůrné bylinky na ovulaci, chtěla bych to ještě zkoušet v přirozeném cyklu. Když se mi povede nějaký folík vyprodukovat a oplodní se tak bych chtěla zkusit zavést 3 den.
Holky, začínám své 1.IVF. budu si pichat menopur, mate mi hlavu to redeni prasku..měl to nekdo také? A nechodí od vás nekdo do Gennetu?
Prekvapilo mě, co všechno uz během stimulace nesmím jako pohybove aktivity a plavání. Jak jste to resili v tech vedrech vy?
Lze jít druhý den po OPU do prace?
A nějaké rady a tipy, ktere byste rádi věděli než jste do toho šli?
Budeme mít asi ISCI, prodlouzenou kultivaci a snad bude, co mrazit..
Holky já se tady s vami loucím..po vsech uvazeních a to predevsim rozumoych jsem se rozhodla nepodstoupit ani ten nativ....potraty a reseni tehu mi vzali 2 roky zivota....fyzicke i psychicke zdravi...myslim ze kdyby mi to nevyslo povedome bych to vycitala priteli ze me do toho navezl i kdyz jsem mela pochybnosti atd...a vedlo by to max k rozpadu vztahu...muzu dekovat bohu ze ja mam jedno krasne zdrave dite..a on z predesleho vzthu taky...zacnu se vie soustredit na dite ktre mam a na sebe nez na vzdusnezamky, ktere jsou tak riskantni...vsem tady pedu at se vam plni vsechny vase sny..a ne jen ty co se miminek tykaji..proste byt stastny to je smysl zivota...mejte se krasne
@sweet81 u me to manzel taky neprozival podle mych predstav... ale kdyz sem pak o tom mluvil s kamaradem, tak mi rikal .. podivej se na to z jeho strany, nevi jak se k tomu ma postavit, jestli se te ptat jak se citis nebo jestli neco nepotrebujes, nebo jestli o tom nemluvit... oni to chlapi maji jinak a neni to tak ze by to neprozivali nebo se malo zajimali jen proste nevi jak se k tomu postavit...ja taky jestli to ted nevyjde uz do dalsiho nejdu. je mi letos 36, jednu 7letou uz mame, tak holt si budem uzivat to co je nam doprano...je to napor jak zdravotni tak financni a s nejistym vysledkem....
@kolapav novyho zatim nic, jdu pristi ctvrtek. jsem zvedava, ale zatim se citim ok. nepripoustim ze se neco deje, abych pak nebyla zklamana ... dneska mi rikala sestricka co mi pichala injekci, tak jak to dopadlo? tak rikam ze pozitivni test a za tyden uz na utz a ona rika no snad to vyjde, vypadate spokojene 🙂
to me mrzi ze to nevyslo ☹ zkus nejaky ty bylinky a treba to pujde i v tom prirozenym cyklu.. moc drzim palce!
@europa00 treba to vyjde i bez pomoci, spousta holek otehotnela prave po tom co si rekla ze se na to vykaslou 🙂 tak snad i u tebe. a kdyby ne tak uzivej deti co mate ted s partnerem. jestli nam to ted nevyjde, tak to taky tak udelam. mame jednu krasnou sikovnou dceru tak si ji budem uzivat dokud to pujde....
@vendulam jee super,ja si myslim,ze dost..me rikala dr taky at pocitam kdyz moc tak s deseti..tak budu na tebe myslet,at se jich vyviji v pohode co nejvic 😊a ten odber byl v pohode? Narkoza atak?
@utrikocku ahoj, taky jsem se bála, že ty injekce nezvládnu, ale nakonec to bylo v pohodě. Ke konci mě docela bolelo břicho, byla jsem na víkend pryč a celý jsme ho prochodili a žádná tragedie. Do bazénu jsem nelezla,ale v CARu mi řekli, že během stimulace do čisté vody můžu. V neděli jsem byla na opu a ještě teď mě poboliva břicho...první dva dny mi bylo fakt špatně. Odebrali 10 foliku, tak nevím, jestli to mohl být OHSS. Zítra ráno budu volat a jestli to embryjka zvladly, tak jdu zítra na ET. Tak držím palce nám všem, ať to vyjde!🍀🍀🍀
@mia171717 ahoj,to vis, ze Ti budu drzet mega moc palce!! Snad se mi to také povede a 10 vajicek je úplně super! A čím jsi stimulovala? Ja se pichani nebojím, jen toho prvniho redeni menopuru. A vodu teda zkusím, risknu to... nebo mě napadlo si vzít menstruacni kalisek, neměl by pustit vodu.. toho stavu po opu se trochu bojím, ale nechci mit problemy v praci. Po ET si bereš neschopenku?
@utrikocku děkuji moc...měla jsem právě menopur, byla jsem se toho redeni injekcí. Dělá to bublinky, ale píchni si to klidně s nima- nevadí to...aspoň máš jistotu, že si píchnes vše. Pak jsem k tomu pichala cetrotide a nakonec ovitrele. Jestli máš doma bazén, tak bych se nebala vůbec... jde o to, abys nechytla něco na koupališti, ale tak to záleží jak jsi náchylná...po opu to fakt nebyla žádná sláva.. dojdi si k obvodacce, řekni ji o co jde a ona ti napíše neschopenku a nemusís v práci nic říkat. Ani po ET do práce chodit nebudu... užívám si prázdniny...kdy začínáš stimulovat?
@mia171717 já se právě bojím problemu v praci,uz ted jsem si musela vzít 3 dny neschopenku a vymyslela jsem si nemoc... a teď se zase do prace vracim a trnu kdy bude opu, co v praci řeknu, pak ET...blbe se mi v praci rusi již naplanovane a to si neplanuji sama...ale uz teď pri neschopence byli takovi podezrivavi a trochu naštvaní. Zaroven je to prace, o kterou stojím a nejsem tam dlouho. Ale bojím se, že kdyby tehu nevyšlo, tak si tou neschopenkou udělám akorát zle...Tak vůbec nevím, jak se zachovat. Teď zrovna doufam, ze mi opu vyjde tak, abych toho nemusela v praci moc rusit.. Ale i ta neschopenka je ve hře pri nejhorším. Nechci si to tím stresem zkazit, bohužel tyto věci ohledně prace bych řešila každý měsíc :-/
Pichat si začínám zitra 200 jednotek. Kolik dní jsi stimulovala? Taky jsi měla menopur 1200 a mělo se to redit 2 injekcemi vodního roztoku? Sestra si vůbec nebyla jistá a říkala jednou strikackou, v pribalaku pisou oběma a ja ani nevím, jestli se tam dve vejdou...
@utrikocku chodim k roznickove a jsem s ni moc spokojena🙂 na jednu stranu se stimulace a narkozou bojím na druhou stranu se těším ze se neco treba uz konečně bude dít... s praci jsme na tom holky podobne,také uz nevim co vymyslet nechci v praci říkat pravdu a tak jsem se letos rozhodla ze si proste čast dovolene necham na toto a proste si vezmu na dny kdy to bude nutné dovolenou,,,,
@veverka55 tak to máme dost podobne. Akorat já nemám dost dovolené, jak jsem nastoupila podobne.. navíc se dovolená musí planovat dost dopredu a ja jsem ještě ani minuly měsíc nevedela, ze to bude uz v srpnu 🙂 u Roznickove jsem byla párkrát, je fajn.Ale UZ mě u ní parkrat bolel a taky jsem těžký pripad co se týče stimulace, dříve jsem na gonnal vůbec nereagovala.Tak se jen bojím, zda je paní doktorka Roznickova dost zkušená. Zpocatku mi vadilo, ze moc nevysvětluje. Jako rekne co ma, ale s dotazy je rychle hotová..
Jinak narkozy se moc nebojím, na jaře jsem byla na laparce a zvládla jsem ji dobre a toto bude kratke..těším se na ET, hlavně aby byl! Těším se az s námi odejde domů 😀
Ahojky, u nás dnes prvni konzultace v Reprogenesis.
Ultrazvuk a krev na vse mozne.
Jsem 15dc a male folikuly byly ale male.
Ted cekat co krev a 24.8 jdeme zase.
Zas ted to cekani 😞
Mudr rikala ze to vidi na IVF
Muzu se zeptat jak to bude pokracovat a pry zazadame vzp pojistovnu,to se ceka az to schvali? 😞
Mejte se
Ahoj holky.jen jeste co se týká diskuze ohledně spokojenosti v caru a s jednotlivými lekari_ z vlastní zkusenosti pokud se tam co chodíte necítíte dobre nebo ve svého lékaře nemáte důvěru,změňte ho.kazdemu sedí neco jineho.ja začínala původně v jiném caru,zvolila jsem ho protoze byl nejblíže me praci a rikala jsem si ze to bude snazší kdyz si treba budu moct odskočil jen misto oběda a nebudu muset řešit navstevu u doktora a pod.ale od zacatku jsem se tam necítila dobre,pokaždé jsem byla u jineho doktora, vzdy i kdyz jsem byla objednána tak jsem cekala treba hodinu a prisla jsem si tam jen jako cislo v seznamu, nikdo mi nikdy nic nevysvetlil, nikdo se poradně nikdy ani nedival do me karty, na prosbu o imunologicke a genetické vyšetření mi řekli ze to dělají az po neúspěšném ivf.porad jsem se utěšovala tim ze je to urcite vsude stejne az jsem potkala náhodou kamaradku ktera chodi do gennetu a je spokojena tak jsem se rozhodla to vyzkouset a byla to nejlepsi volba. V současném čáru se citim mnohem lepe,mam doktorkou ktera pokid není na dovolene tak jdu vzdy k ni,sedí mi, vse mi vzdy vysvětli a které věřím ( mimochodem schodou okolnosti delala pak transver me kamarádce a vyslo jim to na první pokus 🙂 ) kazdemu sedí neco jineho,zas některé holky z mého bývalého caru na nej nedali dopustit,ja tam byla nestastna.duvera ve vašeho doktora je důležitá a v tomto oboru obzvlast, protoze co si budeme povidat, na psychiku a dusi je tohle zahul největší ...preji nam vsem hodne štěstí v našem společném boji a jsem moc rada ze jsme se tu takhle sesli,je to fajn si popovídat s nekym,kdo je na tom stejne,mam sice doma obrovskou podporu ale jsou i tak veci které proste ani vase druha polovicka nepochopi...
@utrikocku No, abych řekla pravdu, tak já jsem před tímto ivf dala výpověď. Špatně se mi to kloubilo s práci, když jsem chodila pri stimulaci obden na utz, tak na mě koukali jak na blbce. Tak jsme to vyřešili takhle. Jsem si vědoma, že kvůli penězům to nebyl nejlepší tah, ale psychika je hodně důležitá. Pichala jsem si 300 jednotek - 4 ampule a k tomu 1,5 ampule ty vody na ředeni a veslo se to do jedný injekce.myslím, že to byl menopur 75.

@europa00 Ahoj, děkuju, že na mě myslíš. Ráno jsem byla u doktora a je konec. Mě to teda bylo jasný už od soboty od večera, že to nedopadne a když Dr v pondělí, viděla rozmázlé plodové vejce, tak to bylo uplně jasný. Dnes nebylo vidět už nic. Každopádně, dobrá zpráva je, že na 99,9% nebudu muset na kyretáž a vše se vyčistí samo. Příští týden kontrola a pak se uvidí co dal.