Kdo se chystá na IVF v červenci a srpnu 2018?
Ahoj holky.Kdo se chystáte toto leto na IVF přidejte se, rada bych s někým sdilela aktuální pocity,přípravy a pod 🙂
@kakaramelka A jinak my meli taky ICSI, ale MACS u nas nedelaji. Chteli jsme PICSI, ale rikala embryolozka,ze u nas to nema cenu. Mame malo spermii, tak ty nejlepsi vybiraji rucne. Misto toho mame asistovany hatching. To nam doporucila. Snad snad snad 😊
@veeev já měla při první 11odwbrano 9vajicek a 7 oplodněno do 5dne přežili 3 jedno mi dali bylo z toho biochemko, další měsíc jsem měla ket obou blastocyst a povedlo se ale taky pak biochemko... Pak změna car a metoda macs plus icsi, ale měla jsem jen 3foliky z toho 2Oocyty a oplodněno jen jedno... Tak nám ho dali už 3den...
@veeev taky držím moc palce... Jsem teprve 3dpo et...
@veeev a ještě se zeptám ten AH jde i u tridenniho??
@kakaramelka Jojo, mam AH u obou. Ja teda dnes transfer, tak jsem zvedava. Hniju doma na sedacce a docela bych neco delala, ale rikala jsem si, ze par dni bude klidovy rezim. Pri predchozich 2 IVF jsem pak sla hned do prace, ted jsem si vzala 2 tydny dovolenou, tak bude klid 😁
@kakaramelka A mate za sebou i imuno? Jestli nemuze byt problem tam. Nam se teda jeste ani nepodarilo otehotnet. Tak snad ted 😁
@veeev také jsem jedna z těch ktera nevidela dvě čárky ani jednou a ani na chvilku 🙂 u nas stále poradně ale na nic nepřišli, mame za sebou komplet včetně imuna i genetiky jedine co našli je na konci jara pozitivní protilátky proti zona pellucida kontrolní test v létě ale pak byl zas negativní.spermio ok, ovulaci má i prirozene a stejne porad nic 😬
@veverka55 To mi rekni. Kdyby se aspon vedelo proc. My mame to podobne. Na genetice ok,na imunu zjistili protilatky proti spermiim, ale to je preleceno (uz pred 2.IVF, ktere zase nevyslo). Tak ted doufam,ze jsou dve,maji provedy AH, tak snad. Ja mam tedyla vice problemu....mam polycysticke vajecniky, pritel horsi spermio. Ale s tim jsou schopny si poradit. Mame uz 2x IUI a ted 3. cerstve IVF. Zkusili jsme kde co,pres stravu, vitaminove doplnky, kontryhelove caje.....ale my se dockame. To vim 😉
@veeev necelé dva roky. No my jsme oba zdravi, jíme zdrave, sportujeme, nekourime, téměř nepijeme...také jsem zkoušela vše od čajů, vitaminu, hormonální jógy, bylinek... máme za sebou 3 IUI a teď nas čeká první ivf které se heozne táhne měli být na začátku léta ale kvůli tomu ze se mi občas udělala cysta mi dali dlouhý protokol a předním ještě 1 měsíc antikoncepci aby se vše uspalo a svá měsíce zas v háji 🙂 ale mám superovyho manžela a hodně mě podporuje, snaží se abych byla v pohode, brala to s humorem a pod. Někdy se mu to nedaří ale s nim je to mnohem snazší 🙂
@veverka55 My se snazili dva roky, nez jsme skoncili v CARu. A tam za rok a ctvrt stihli vsechno. Posledni pokus se malem taky protahl,protoze mi nasli cystu. Nastesti s MS sama praskla. A dlouhy protokol mit nemuzu kvuli PCOS. Ale jinak jsme taky zdravi, mladi, sportovci, vice nez dobre se stravujeme.... Neboj se niceho, vsechno ma svuj cas a dobre to dopadne. Verim tomu....A kdy tedy jdes na odbery? Jestli jsem dobre pochopila, ze teprve pujdes?
@veeev imuno máme a.vse v pořádku
@veeev taky mám pcos a přítel špatně spermio horší morfologie a apoptoza... Takže jsem zvolili teď metodu macs
@kakaramelka To je jak kdybych cetla nas. Akorat tu apoptozu jsem si ted musela vygooglit. No snad vedi, co delaji. Ale je to boj. Kam chodis do CARu, jestli se muzu zeptat?
@kakaramelka Rikala mi geneticka, at se zkusim predavkovat vitaminem C, ze to muze mit vliv na udrzeni embrya. Tak jsem nakoupila Acerolu (tam je nejvic vitaminu C ze vseho) a zkousim dalsi pokus 😉
Ahoj,muzu se pridat?V patek jsem byla na Ket naseho jedineho embrya,ktere proslo pres pgd.Od te doby se pozoruju,jestli nebudu mit jakekoliv priznaky a nic...jsem magor,ale neda mi to....je to muj uplne prvni et nebo ket(z prvniho ivf nic neproslo),tak s tim nemam jakekoliv zkusenosti....navic mam pocit oproti vsem tady beru malo leku,mam jen uterogestan a kyselinu listovou...moc se bojim,ze to nedopadne
@evunkas tak držím moc palce,ať se zadaři 🍀 hlavně se moc nepozoruj,to mi říkala dr,že je to nejhorší co můžeš dělat..mě čeká transfer ve čtvrtek a právě chci jít hned do práce v pátek ,jestli mi bude dobře,abych se doma nepozorovala,to by mě stresovalo víc jak celá práce.. jinak já beru od odběru taky jen utrogestan a listovku už dlouho.. myslím,že po transferu nic víc brát taky nebudu,pokud se to má uchytit tak se uchytí 😊
@evunkas Presne jak pise @mandarinka90, tak ja taky beru jen listovku a utrogestan. Ja jsem byla na transferu vcera, akorat to je muj treti transfer a treti IVF 😕 Tak doufam, ze to konecne vyslo. Nepozorovat se je tezky, ja vim. Ale jakykoliv priznak nemusi nic znamenat. Naopak, ze ti nic neni muze znamenat, ze to vyslo. Je to hrozny. Moc moc nam preju //.
@veeev přesně tak,je to těžké,ale musíme to vydržet ☹️ tak snad se ti taky do třetice zadaři a všechny už najdeme konečně dvě čárky... já jsem na tom stejně jako ty,za celé ,, snažení,, jsem neviděla na testu ani ,,ducha,, 😲
@mandarinka90 Ono mozna lepsi nenachazet //, nez je najit a pak z toho nic. Takhle to beru. Prijit o mimco byt na prvopocatku by pro mne bylo nesnesitelne.
@veeev to máš pravdu, já byla vždy úplně šťastná a nechápala sem ze se to fakt podařilo když jsem // viděla o to Vzdy pak bylo větší zklamání...
@kakaramelka To verim. Kazda situace je blba...krome te vysnene ukoncene porodem 😁 Musime to tak brat....jednou to dopadne 🤗
@mandarinka90 diky moc,drzim palce..my mame ted dovcu,ale byla planovana dobre,bez ohledu na ket,po tydnu pujdu do prace...nelezim,ale tak nejak poflakuju,zajdem do kina...tak snad to bude ok

@kakaramelka Ahoj, ja ted cekam na transfer dvou embryjek....3 dennich (osmibunecnych). Akorat uz mame teda 3.IVF. Predtim jsme transferovali morulu a pak blastocystu. Bohuzel ani jedno nevyslo. Nejak se tem nasim embryjkam nedarilo celou dobu. Pri prvnim IVF 9 vajicek,oplodneno 6 a zustalo jen jedno. U druheho IVF 10 vajicek,oplodneno 7 a zustalo opet jen jedno. Ted mame dve 3denni, tak snad to daji. Dalsi dve bojuji jeste do pateho dne o preziti. Uvidime. Mame za sebou i imuno a genetiku. Ale ted tomj verim,ze tk vyjde. Tobe taky drzim moc moc palce 🤗