icon

Kdo se chystá na IVF v červenci a srpnu 2018?

veverka55
12. čer 2018

Ahoj holky.Kdo se chystáte toto leto na IVF přidejte se, rada bych s někým sdilela aktuální pocity,přípravy a pod 🙂

veverka55
autor
22. srp 2018

@babikadaska no prý se ty vajecniky více sklidni když na delší dobu před tou stimulaci mas ty tlumici leky. Ale moc sama nevim ☹ vzala jsem to proste jsko fakt ☹

evunkas
23. srp 2018

@babikadaska pokud to mas tak jak pises,tak bych zatim na neschopenku nechodila...uvidis,jak to budes zvladat...

evunkas
23. srp 2018

Holky,tamk zitra to bude tyden po Ket,ale zatim nepocituji zadne zmeny...zacinam se bat nejhorsiho....byt vim,ze pozitivni pristup je taky dulezity ...pokusim se vydrzet netestovat do terminu,at zivim nadeji....

babikadaska
23. srp 2018

@evunkas muzu te uklidnit. Ja cekam dvojcatka a prvni priznaky jsem zacala pocitovat v 6tt !! Dovtedy jenom unava,napnuta prsa,bolave podbrisko - bud to mohla byt prichozi menatruace, nebo progesteron,nebo tehotenstvi.... ne vsechny holky pocitujou priznaky po transferu. Jsem v jine dlouholete diskuzi a tam se nazyvame takove nazyvame "bezpriznakove" ... 🙂 vkladali ti kolik embryi ?mnela si prodlouzenou kultivaci ?
Holky pripominam se,ze jsem slovenka,omluvte muj pravopis. Ucim se.

babikadaska
23. srp 2018

@veverka55 jo tak asi musis verit doktorum. Ja js se fakt nestretla s dlouhym protokolem,ani v mem okoli,nemam zadne vedomosti o tom.

evunkas
23. srp 2018

@babikadaska ahoj,no ono me ani moc bricho neboli,prsa taky moc ne,jen pred dvema dny jsem mela silenou nevysvetlitelnou zimnice a je pravda,ze loni,kdyz jsem otehotnela prirozene bylo neco podobneho...prodlouzenou kultivaci jsem mela i pgd embrya mame,tak uvidime...manzel mi vzdycky vynada,ze na tom ted nic nevymyslim,takze to nema smysl resit...ma pravdu,ale vysvetli to me hlavicce😉

babikadaska
23. srp 2018

@evunkas ja mela v hlave take totalni chaos zmatek a silene obavy. Neznam holku,ktera by to prozivala v klidu. Super,ze mate pgd,sance je teda vysoka 🙂 uz jsi predtim mela ivf?

veeev
23. srp 2018

@babikadaska Moc moc gratuluju. Jsem 3. den po ET dvou embyjek a strasne bych si prala dvojcatka. Co dvojcatka,ja bych byla rada i za jedno. Ale ta nevedomost je silena. Po 2x to nevyslo, tak doufam, ze do tretice 😊

veeev
23. srp 2018

@evunkas Ja take nepocituji zadne zmeny. Jen me porad boli bricho, vajecniky. Ale to prikladam jeste bolesti po odberu. Prsa mam zase natekla a bolestiva,ale to mam vzdycky po Utrogestanu. Takze musime jen doufat ☺

mandarinka90
23. srp 2018

Holky tak já se přidávám k vám,embryjko vloženo a teď 14 dnu čekání 🤔 transfer mi dělal pan doktor, který mi všechno popisoval a ukazoval na obrazovce tak to bylo takové fajn,ale co vám budu po vložení mi ukápla slza dojetí 😊 máme tři na zamrazeni a dvě jsou slabší,ale prý pokud vydrží do zítřka tak je taky zamrazi..jsem moc ráda i za ty tři..takze teď ležím a zítra už jdu do práce.. akorát jsem trošku nervózní z toho,že jak tu píšete, že cítíte břicho, vaječníky,prsa... já nic.. opravdu mě od odběru nic nebolí, tak jen čekám kdy se to prolomí 🙄 tak držím vsem palečky ať nám to dobře dopadne 😊

veeev
23. srp 2018

@mandarinka90 Tak to bricho me bolelo po odberech vzdycky. Vetsinou to tak za 4 dny odeznelo, ted se me to drzi uz 6ty den. Ale citim pichani ve vajecnicich a obcas bolest bricha jako pred MS. A prsa me boli vzdy po Utrogestanu. 2x jsem si davala nadeji, ze to je priznak a nikdy nic. Takze ted to beru jako normalni vec. Ale reakci na ten Utros muze mit kazda jinou. Nebo vubec zadnou. Takze se neboj,ze neni zadny priznak nemusi nic znamenat. Taky se ale chytam jakehokoliv stebla 😁

evunkas
23. srp 2018

@babikadaska tohle je uz druhe ivf,ale prvni transfer.Pri prvnim ivf nam zbyla jen dve embrya a ani jedno neproslo pres pgd,ted proslo to jedno....minuly rok jsem otehotnela prirozene...ale musela jsem v 15.t. na preruseni kvuli vvv...byla jsem blba,to ze mame geneticky problem vime dlouho,ale muj gynekolog me presvedcil,ze to pres ivf nelze resit a musime to proste zkouset a pak to resit prostrednictvi vysetreni v ramci tehotenstvi,pak to vyslo,ale bohuzel v ramci odberu choriovych klku se zjistilo,ze by mimco bud neprezilo do konce tehotenstvi a nebo by se narodilo hodne postizene-melo by tzv. nebalancovanou translokaci chromozonu...Moc bych si prala,aby to ted vyslo,ale bojim se,ze to asi nebude...ale je pravda,ze ani loni me v ramci tehu nic nebylo...tak treba...🙂pokusim se vydrzet netestovat az do krve...

evunkas
23. srp 2018

@mandarinka90 super vysledek,budu drzet palce,aby to vyslo...🍀

rybkaryb
23. srp 2018

@mandarinka90 držím palce ať to vyjde 🙂

rybkaryb
24. srp 2018

Holky, jdu si k vám pro radu, nebo možná pokud má někdo podobnou zkušenost... ve středu proběh odběr, z 12folikulu 9vajicek, druhej den ráno volali ze se oplodnily tři a ze transfer vidí na pondělí (chtěli jsme PK) kdyby se něco dělo zavolání v sobotu ráno a přijedu odpoledne na transfer. No už dneska poslali sms ze transfer zejtra ráno. Podrobnosti neznám, nedovolala jsem se. Předpokládám ze jim zbylo jedno a to je na tom bledě tak rychle zavést... očividně nebudou zavádět ukazkovou buňku, má někdo zkušenost takovou? Čím tomu teď muzu ještě pomoct(kromě bejt v klidu, což mi moc nejde ale pracuju na tom). Díky. Jsem zralá na blazinec.

veverka55
autor
24. srp 2018

@rybkaryb teď už neudelas asi nic ☹ vím ze se to těžko říká ale opravdu nejvic by to chtělo zeď klid. Drzim na zítra moc palecky

mandarinka90
24. srp 2018

@evunkas
@rybkaryb děkuju holky,teď už je to jen buď a nebo..dnes mi volali, že zamrazily i zbylé dvě embrya,tak aspoň něco dopadlo dobře.
@rybkaryb myslím na tebe! snad to dobře dopadne 😘 a víš jistě, že vydrželo jen jedno? Zase když ti ho vloži hned,tak se může hned zavrtávat.. já si pořád říkala i před odběrem, že stačí jen to jedno přece..

cicorecka
24. srp 2018

Ahoj holky. Čeká mě první stimulace před IVF. Krátký protokol. Máte už některá zkušenost? Je reálné začít stimulovat a o týden později jet na víkend na vodu? Co se týče bolestí, uchování léků, rizik apod.? Poradíte? 14.9. mám první den cyklu a 21.9. bych odjela na víkend pod stan.

rybkaryb
24. srp 2018

@mandarinka90 dekuju 🙂 nevím kolik jich vydrželo protože jsem se tam nedovolala to je jen můj předpoklad z toho ze transfer měl bejt v pondělí a případně kdyby něco zavolaji v sobotu ze je transfer dřív. A zavolali dokonce v pátek a transfer hned ráno (obvykle je dělají až odpoledne).
Třídenní se ale hned nezavrtava nebo jo? Myslela jsem ze to se tak prave ještě dva dny prevaluje...

rybkaryb
24. srp 2018

@cicorecka ahoj, moc reálné to bohužel nevidím, mě třeba řekli zadnej sport ani sex, hlavně ne ke konci stimulace, to už jsou vaječníky obaleny velkýma folikulama a při zátěži můžou zrotovat, což muže způsobit i břišní příhodu... co se tyče bolesti a pocitu to má asi každá jinak a záleží i na výši dávky... ale o týden později jak píšeš je už konec stimulace a i s nízkou dávkou jsem měla dost, břicho nafoukly, prsa bolavy, kroky jsem začínala cítit v břiše... nedohodli se asi dá překonat ale neriskovala bych to kvůli tomu co jsem psala...

rybkaryb
24. srp 2018

@cicorecka jo a léky se uchovávají v chladu

cicorecka
24. srp 2018

@rybkaryb Díky, já jsem si to myslela. Jen jsem nechtěla před partou vypadat jako simulant a před sebou, jako že jsem to vzdala. Tak jsem asi potřebovala slyšet nějaký utvrzení.

utrikocku
24. srp 2018

@cicorecka ano, @rybkaryb ma pravdu..

veeev
24. srp 2018

@rybkaryb Ahoj, ja jsem na tom podobne. 1. IVF bylo 9 vajicek,oplodneno 6 a do 5. dne vydrzelo jedno. 2. IVF bylo 10 vajicek,oplodneno 7 a do 4. dne vydrzelo jedno. Ted 3. IVF a bylo 5 vajicek, oplodneny 4. 2 se zavadela treti den a zbytek do pateho dne nevydrzel. Nikdo nevi,cim to je,mame za sebou vsechna vysetreni. Proste ted doufame a snazime se byt v klidu 😊

evawest
24. srp 2018

@rybkaryb Ja jsem ze 6 IVF mela jen jednou transfer v den 5, jinak vzdycky bud den 2 nebo 3. Naposledy jsem mela 23 vajicek, 18 bylo zralych a oplodnila se 3. Nic s tim nenadelame a musime akorat doufat, ze to jedno zbyle embryo je to ono miminko a ze to vyjde, ze se mu v deloze libi vic nez v petriho misce.

evunkas
25. srp 2018

@rybkaryb drzim palce,ale nevzdavala bych to,urcite to bude bojivnicek a ten pravy...a vyjde to...😃dej pak vedet,jak to dopadlo🍀

rybkaryb
25. srp 2018

@veeev
@evawest
@evunkas díky všem, už to mám za sebou, jak jsem předpokládala, dvě z těch tři se přestaly vyvíjet, třetí vložili ale není to zrovna top kvalita. Tak uvidíme, musim věřit ze zabojuje 🙂

mandarinka90
25. srp 2018

@rybkaryb myslela jsem na tebe ráno..tak hodně štěstícka a určitě to vybojuje 🙏🍀🍀

evunkas
25. srp 2018

@rybkaryb to urcite dopadne dobre...drzim palecky🍀

veeev
25. srp 2018

@rybkaryb Drzim palce. Ja bojuju s bolesti hlavy a nafouklym brichem. Silene.....nevejdu se ani do kalhot 😕

Strana