Kdo se chystá na IVF v červenci a srpnu 2018?
Ahoj holky.Kdo se chystáte toto leto na IVF přidejte se, rada bych s někým sdilela aktuální pocity,přípravy a pod 🙂
@rybkaryb Ja nemela odvahu se me doktorky ptat, protoze i z toho duvodu odchazim. Kdyz se na neco zeptam,tak se mi ani nepodiva do oci a nic poradne nevysvetli. Posledni dobou jsme navic s pritelem meli pocit,ze ji desne obtezujeme uz jen tim, ze dychame 😕 Tak snad to jinde bude lepsi. Jsem taky desna amaterska gynekolozka a o vsem se snazim si zjistit co nejvice informaci,pro a proti. Rikala jsem,ze za chvili budu moct nastpupit do nejakeho caru jako koordinatorka ivf a radit parum 😂
Ja celkove inklinuju ke zdravemu zivotnimu stylu,bylinkam, hodne veci si vyrabim sama,ujizdim na eko drogerii, nekterych bio veci. Nejsem takovy ten bio posuk, ale snazim se aspon neco 😁 Takze si myslim, ze tcm bude presne pro mne 😄
@veeev no tak když už jste na tom s vaší doktorkou takhle, tak je určitě lepší změnit centrum a najít někoho, komu budeš věřit a nebudeš se bát zeptat na sebemenší stupiditu 🙂
Jj taky vyrábím a bylinky a vůbec přírodní alternativy mam ráda, je to jeden z důvodů proč jsem šla napřed na tčm - nebyla jsem s tim ivf moc smířená, tam mi to nějak odblokovali 🙂 určitě se ti to bude líbit ;) kam se na to chystáš?
@rybkaryb My se právě snažili 2 roky a pořád to nešlo. A do Podolí jsme šli ze známosti, tak jsem myslela, že to bude jiné. A pak jsme se nějak smířili, že jiná cesta nebude. Ale teď už potřebuju trochu polevit. Především se dát trochu do kupy. A věřím, že tčm alespoň trochu pomůže. Zatím nevím, kam půjdu, ale určitě Praha. Do toho začnu chodit zase na jogu. Já budu tak vyklidněná, že to přijde samo 🙂
@veeev Přesně tak, musíme věřit, že si cestu najde 🙂
chodím na kliniku tčm na národní v praze. Vím, že tam je přímo jedna čínanka, ale chodím k Prouzovi (snad jsem to jméno nezkomolila) - je to takovej sympaták, trochu vtipnej, vyzařuje z něj... něco. Nějaka pozitivní energie. Akorát mluví docela rychle, někdy mam problém vstřebat všechno co říká. Ale všechno co řiká kreslí na papír, ten mi pak dá, tak si to vždycky můžu připomenout.
@veeev moc me mrzi,ze ti to nevyslo...verila jsem,ze nam vsem to tu vyjde...ale verim,ze nam to jednou vyjde a dockame se tady vsechny...
K tve poznamce o doktorce z Podoli se musim pripojit-taky jsem mela pocit,ze obtezuju,odpovedi na me dotazy na pul pusy,tak nejak nucene a idealne uz nas posilala domu.Doktorka se celou dobu tvarila,ze nemam moc sanci na uspech,coz moc nalade neprida...proste nic moc,ale verila jsem ji...ted zkusime neco jineho...asi zkusime vice klinik a pak se rozhodneme...musime to vybojovat
@evunkas Presne. Ze zacatku mi to prislo i vtipne. Clovek si na ni musi zvyknout. Rikala jsem si, ze co do empatie ji nebylo dano, to treba do odbornosti. Tim nechci schazovat jeji odbornost. Ale kdyz mi pulku veci nevysvetli??? Ptala jsem se ji, jestli mame dat PICSI, na to rekla jen, ze muzeme a je to na nasem rozhodnuti. A ja ji pritom rikala,jestli to vubec k necemu u nas je. Zopakovala to same. A pak k asistovanemu hatchingu rikala,ze u nas to nema cenu. A pak jsem se bavila po odberu s embryolozkou a ta mi rikala, ze PICSI u nas nema cenu a ze by rozhodne dala hatching. A to byl hatching levnejsi nez to PICSI. Takze asi tak. A to jsme tam byly pres protekci pres reditele. Ja vlastne nevidela nikdy Rezacovou se usmat. Docela mi je ji lito. Snad je spokojena......
@veeev jo,v tomhle se naprosto shodujeme.V podstate nic nevysvetli,kdybych si vse nevyhledala,pulku veci bych nevedela.Uz si delam srandu,ze jsem gynekolog a genetik amater...😉ona se skutecne ani neusmeje,maximalne jsem videla krecovity naznak usmevu....je strasne,ze ani v ramci protekce,nebyla schopne sve chovani zmenit musime doufat,ze v jinem Caru to bude lepsi a konecne uspejeme🙂
@evunkas přesne tak jsme se vždy v Podoli cítila ja.Jako když tam nekoho neustále obtezuji. Vždy jsem se bala na něco zeptat a také mi tam vadilo to nemocniční prostředí. Teď v novém caru se citim psychicky mnohem lepe, krasne prostredi, všichni moc mili, prostředí krasne, a asi i takova pitomost, ale libi se mi ze delaji v Gennetu ultrazvuky v leze na lehatku a ne na kresle, je to prkotina ale i to je pro mě takové ulehcujici, vždy si s téma roztszenyma nohama na kresle nebo koze připadám jak výkladní skříň...😃 a hlavně mi cely utrazvuk ukážou na té velké televizi, popisou. Teď byla moje doktorka na dovolene tak jsem prostridala dva jiné doktory a oba taky super, nevim ani koho bych si z těch trech vybrala nejradši. Psychika je opravdu hodně důležitá, já osobne jsem od přestupu do noveho centra více v klidu i když si teda občas také zaplasim. A také si pripadam už jak gynekolog amatér, ještě před dvěma lety jsem věděla akorát vajicko- spermie a teď vím možná víc než bych chtěla vědět 😀 nejvic mi asi pomaha i to, ze si tu můžeme napsat pocity, zkušenosti...pro každou z nas je to nové a je fsjn se občas moct ujistit ze když mě něco bolí, ze je to normální ze vas to bolelo také a podobne. Mám úžasného manžela, který mě ve vsem podporuje ale je fajn sdílet pocity s vami, dodává mi to sílu, protože vím ze v tom nejsem jedina.
@mandarinka90 kdy jdeš na krev??? Napiš nám pak hodnotu... Držím palce...
@veeev Jestli můžu, tak přidám i své doporučení na CAR v Praze. Já chodila do pronatalu k doktorce Melicharove a chodila k ní i moje kamarádka a te se povedlo na první pokus. Nam tedy ne a to jsem měla krátký protokol. Jelikož se to vůbec nepovedlo tak druhý pokus IVF měl být pres dlouhý protokol. Byli jsme tam relativně spokojeni. A další známí chodili do gennetu, 3 pokusy a nic, prý tovarna. A pak zkusili IVF cube a tam se to povedlo. Strašně chválí doktorku Visnovou, když už tam, tak bych trvala na ni. Já jsem tam poslala taky dotazník, slečna na recepci moc příjemná nebyla, ale hlavně se mi ani neozvali za x mesicu ? Asi zapomněli, nebo nevím. Takže tam je to prý jen o te Mudr. Visnove.
Věřím, že vám to vyjde a klidně i přirozeně. Přeji hodně síly🍀 změna centra určitě pomůže a jsi mladá, takže není co vzdávat.
@kakaramelka byla jsem dneska, ráno jsem si dělala digitální a vyšel přesně 4-5tyden..no ale HCG mám nižší něco malinko přes 200..na ultrazvuku samozřejmě ještě nic vidět nebylo,ani váček... takže buď se pozdis uchytlo nebo je to mimoděložní 🙄 v úterý jedu znovu a rozhodne se, každopádně mám koupenou zásobu testů a snad budou sílit a ne slábnout..a to jsem myslela,že dneska už bude jasno 😣
@mandarinka90 myslim na Tebe. Ja vůbec nevím, jak má být hcg vysoke. Myslela jsem, ze se musí hlavně zdvojnasobovat každých x dni. Byli doktorib tou hodnotou znepokojeni nebo z toho mas ty špatný pocit?
@mandarinka90 ted jsem hodnotu hcg googlila a 14 dní od oplozeni je norma 5-428. Řekla bych, ze hodnotu mas hezkou.
@kikika87 Dekuji za doporuceni. O IVF Cube jsem hodne uvazovala kvuli vysokemu % uspesnosti. Ale stve me,ze nemaji na netu cenik. Ten bych si chtela nekdy vyzadat. Bohuzel nejde srovnavat,komu to vyslo kde napoprve nebo kolikate. Kazdy jsme jiny a komu to nekde vyslo napoprve,tak jiny by nemel sanci a naopak. Ale verim, ze u nas to ted bude o te zmene,psychika bude fungovat pozitivne, tak to urcite dobre dopadne 😁 Vek me taky uklidnuje, jestr je snad hodne casu 😉
@veeev Prý to tam je dražší co jsem slyšela a nevím proč nezveřejňuji ceník, takové zvláštní jendání tam mají. Já sem je nakonec vůbec nepotřebovala naštěstí. Stejně bych ještě druhý pokus podstoupila v pronatalu a až pak bych uvažovala nad změnou. Je jasne, ze to nejde srovnavat komu se povedlo a komu ne. Ale me by treba prislo hodne divne, že mam podstupit stejny protokol podruhe kdyz vim, ze poprvé na me vubec nezabral. Ale máš pravdu, že největší úspěch se skrývá v naší psychice 😉
@utrikocku Dr říkala, že je těhotenství 100% potvrzeno,jen že to HCG je nižší. Ale prý nejnižší co bylo a bylo nakonec zdravé mimco bylo kolem 50ti, říkala, že mám myslet pozitivně a v úterý se uvidí.. takže asi jsem spíš já z toho taková rozhozená.. kamarádka měla 300 a bylo to právě mimoděložní ..ale snad budeme mít bojovnícka...blbec jsem si teď koupila jinou značku testů, vypadají strašně chatrne,byly levné a jinou lékárnu jsem po cestě neměla..zkusila jsem teď a je tam slabší čárka..tak uvidíme, jestli teď bude sílit
@mandarinka90 drzim moc palecky! Holky jen takový blby dotaz, jak muže u umělého oplodneni dojít k mimodeloznimu těhotenství? Jak se vajíčko dostane jinam z té dělohy kam ho vloží? Vejcovod ho muže zvladnout nasat?
@veverka55 děkuju,na to se musím příště zeptat,ale myslím si, že prostě než se tam opravdu uchytí tak embryjo putuje a může se uchytit kdekoliv..ale to je jen můj názor 😁
@mandarinka90 @veverka55 já si myslela, ze to vůbec není u ivf možné, ale nedávno jsem četla, ze ano. Sama se chci na to zeptat a jestli třeba embryoglue tomu nezabrani? A bylo to 5 denni embryo ze?
@utrikocku ano měla jsem pěti denní.. teď jsem našla, že pokud je vejcovod moc blízko děloze, tak ho opravdu může vcucnout..ale holky teď jsem docela naštvaná 😀 s kámoškou jsme se shodly,že je stejně blbost,že jsem musela na ultrazvuk a krev už takto brzo.. normálně se objednává až 6-8, týden a ted budu akorát stresovat..i když mám myslet pozitivně..
@mandarinka90 ale je to tak! Bohužel jsme az moc sledované...Normalne bychom tam šli nejdříve v 8. Tydnu. Nekde objednavaji až 12-13t. Rovnou na screening... stejně je lepší do toho vletet a zjistit to až později. Bohužel se mi toto prani nikdy nesplni...Je to neustale sledovani se, kontrol a čekání..

@matys13 já jsem tomu napřed nemohla uvěřit, že to mam. Přece na mě nesedí většina příznaků, a hlavně mam ovulaci. Časem jsem zjistila, že neni třeba mít všechny příznaky a že je zřejmě víc druhů. Podstatný je, že to holt vyšlo z toho hormonálního profilu. Ten ti určitě dělali taky a bude to první věc, kterou kontrolujou, takže když nic neřikali, bude to ok. Ono by se to projevilo i u tý stimulace, že by ty folikuly rostly jinak, než očekávají.