icon

Kdo se chystá na IVF v červenci a srpnu 2018?

veverka55
12. čer 2018

Ahoj holky.Kdo se chystáte toto leto na IVF přidejte se, rada bych s někým sdilela aktuální pocity,přípravy a pod 🙂

utrikocku
5. zář 2018

@rybkaryb a měli jste metodu ISCI nebo klasiku? To mas pravdu, ze jen velmi málo se oplodnilo a vydrzelo.. muze to být špatně zvoleným stimulacnim protokolem, nebo fakt kvalita vajíček, pripadne vyssi věk...?

veverka55
autor
5. zář 2018

@rybkaryb a možnost ze by se za ty tři měsíce u vas podařilo prirozene je?

rybkaryb
5. zář 2018

@utrikocku neměli jsme žádnou zvláštní metodu oplodnění, měli jsme ukazkovej spermiogram. Je mi 30, ani málo a ani snad ještě hodně... myslím ze stimulace bude příště jiná a uvidíme.

@veverka55 možnost je, teoreticky nic nebrání, ale samo od sebe se ještě nepodařilo. Mám malá ložiska endometriozy a pcos (ale ovulaci mám).

veeev
5. zář 2018

@rybkaryb Nemusi byt nic s vajickama. U nas taky nevi, cim to. Nejspis nechci prijmout spermie. Ale na imunu jsme protilatky proti spermiim prelecili a dle genetiky mame vse ok a jsme kompatibilni. Bohuzel me davali kazde IVF stejnou stimulaci, akorat navysovali davky. A probihalo to:

1.IVF - 9 vajicek,6 oplodneno, zavedeno jedine,ktere zbylo a to 4. den morulu - NIC
2. IVF - 10 vajicek, 7 oplodneno, zavedeno jedine,ktere zbylo a to 5. fen blastocysta - NIC
3. IVF - 5 vajicek, 4 oplodneny, zavedeny 2 embrya treti den (osmibunecna), do 5. dne zbyla dve neprezila -NIC....a to jsem do nas tenhle pokus ladovala vitaminama, bylinkama, vitaminem C (to me doporucila na genetice)

Uz pujdeme do jineho caru. Taky si myslim, ze je nekde problem, ale tady mi rikaji, ze nic jineho vysetrit nejde a ze to je ok.

Pritel ma horsi spermiogram a ja PCOS (ja 32 let,pritel 37 let). Rovnou nam dr. rekla, ze se nam asi prirozene nepovede 😕 Do jakeho caru chodis?

rybkaryb
5. zář 2018

@veeev ty brdo to je taky pěkný :( statistika jak vyšitá :( nechápu jak to zvládas já se hroutim po prvním ivf... měla jsi mezi tím ty tři měsíce pauzu? A jakou jsi měla stimulaci?
Já chodím do gennetu na letnou k dr.Jarosovy (vedoucí oddělení) ale všichni jsou tam super.
Chci si teď nechat udělat ještě další vyšetření, vím ze nemám zatím všechny, minimálně mám jen základní imunologii a pak nejspíš nemám to co tady čtu - kompatibilitu, protilátky na embryo, myslím ze ani na spermie (i když to možná jo) a já nevím co ještě dalšího existuje.
Už jsi se rozhodla do jaký caru teď půjdete? A muzu se zeptat jaký příznaky pcos mas ty? Klidně do sz jestli nechceš veřejne. Díky

veeev
5. zář 2018

@rybkaryb To vis,ze parkrat uz jsem myslela,ze to nedam,probulela kolik kapesniku a kolik knedliku v krku jsem mela,kdyz potkavam mimina. Navic moje dve dobre kamaradky maji ted mimina, ta jedna z nich uz druhe. Budeme pry chovat spolu....to jo. Ale nemuzu s tim nic udelat,nemuzu to nijak zmenit, tak mi nezbyva, nez to prijmout. Ja deti jednoznacne chci a budu je mit,i kdybych je mela adoptovat. Ale musela jsem si to srovnat v hlave, ze pokud tomu podlehnu a budu vsechno podrizovat v zivote miminu, tak zakon schvalnosti je kurva (pardon za to slovo) a na just by to dite neprislo. A nechci cely zivot bulet a nadavat,proc zrovna ja. Je to desne tezky a kazdy den si to musim pripominat, ale da se to 😊 Myslim, ze zijeme dobre. Poridime si jen to,na co mame, nesnasime nespravedlnost,bojujeme proti jakekoliv lzi, kradezim, korupci apod., snazime se byt k lidem mili, milujeme s pritelem zvirata,snazime se nikomu neublizovat, vsem pomoct....clovek si kolikrat rika,co dela spatne. Ale holt musime vydrzet. S jednou holcinou, co jsem se s ni potkala na odberech jsme se shodli, ze nas tim zivot nekam posouva. A musim rict,ze od te doby, co behame po caru, tak s pritelem mame o dost hezci vztah 😍

Jinak po kazdem IVF, kdyz nejdes na KET, musis mit 3 mesice pauzu. Jinak to ani nejde,protoze to je kvuli pojistovne. Driv by ti to neschvalila. My byli teda v 8/2017, 3/2018 a ted v 8/2018. Asi je to i dobre, ze se to telo da trochu do kupy 😊

veeev
5. zář 2018

@rybkaryb Jinak ma mela vzdy Ovaleap (jratky protol). Nejdriv 150 jednotek,pak 175 a na posledni pokus 200 jednotek. A pak klasicky Cetrotide a Ovitrelle. Po prvnim neuspesnem IVF me poslali na imunologii. Tam zjistili, ze tvorim protilatky proti spermiim. Tak jsme to prelecili nejakyma lekama. Jinak to bylo ok. A po druhem neuspesnem pokusu nas poslali na genetiku a tam prave zjistili, ze je vse v pohode, ze jsme kompatibilni a dokonce, ze ma pritel genetickou zasobu spermii v poradku. To jsme se bali, protoze ma spatny spermio. Jinak nas na jine vysetreni uz pry poslat nemuzou. Ale myslim, ze to bude chtit prave zmenu caru a jiny pohled na vec,protoze jsem nasi situaci konzultovala po mailu s jednim primarem z caru v Brne a ten mi doporucil uplne jinou stimulaci a dlouhy protokol 😕 Tak uvidim. Kam pujdeme nemam vybrano. Zkusime si tak 2-3,kam pujdeme na konzultaci se pozeptat na par veci a podle pocitu se rozhodneme. Ale vybiram mezi Iscare, Unica,Gennet, IVF Cube. Ale ztim to neresim. Jedine co, tak si necham napsat lazne a pojedu se na mesic vyklidnit a uzit si to. Porad verim, ze se ten zazrak muze stat i prirozene 😉

veeev
5. zář 2018

@rybkaryb Jinak ja o PCOS vubec nevedela. Ani jsem nevedela, co to je. Az v caru mi na to prisly. Ale je pravda, ze mam problemy s pleti....akne. lecila jsem se ruzne na koznim, i antibiotika mi davali a nic. A zhorsilo se to prave po vysazeni antikoncepce. Jinak zadne priznaky. Co muzu povazovat ale taky za priznak je to, ze ldyz jsme se zacali snazit o mimco a ja zkusila ovulacni testy, tak nikdy jsem nemela jednoznacne pozitivni vysledek. Jen jakoby slabe duchy. Tak jsem tomu neprikladala dulezitost a rikala si, ze to je asi normalni. A prd,ja proste tu ovulaci asi ani nemela.

Omlouvam se za spam, nejak jsem se rozjela 😂😂

rybkaryb
5. zář 2018

@veeev dekuju za vyčerpávající odpověď 🙂 jsme na tom koukám v mnoha směrech stejně. Kamarádky s kteryma budu vozit si muzu najít nový tímhle tempem, taky se snažíme žít dobře, já jsem na sobě v poslední době trochu zapracovala abych nebyla takovej vztekloun ;) nevím co víc dělat. Stimulaci jsem měla gonalem ale taky takovou mírnou, kratkej protokol, dlouhej se prej při pcos nedává tak jsem zvědavá s jakým návrhem přijdou na druhej pokus a jakou stimulaci nakonec budeš mít ty.
Věřím ze to musí jit i přirozeně ale zároveň musí bejt něco špatně když jich tolik odpadne a nevydrží. Pokud se nebude dařit, půjdeme do darovaných vajíček, slysela jsem ze s nima mají větší úspěchy protože mají jistotu, ze jsou v pořádku... ale to až někdy...
Jsem si prave říkala jestli nemáš stejný projevy pcos jako já, a je to tak, taky mi na to přišli až v caru z krve, pak už se na mě jen podívala, okomentovala akné a potvrdila to na utz. A přesně akné jsem řešila na tisíc způsobu a nic s tím nehlo. Poslední dobou se mi dělají i fleky kolem rtu, jakoby pihy nebo co to je. Ovulacni testy nepoužívám přesně protože jsem nebyla schopna tu ovulaci chytit, sice se parkrat povedlo ale většinou jsem si říkala ze jsem asi nezvolili správnou hodinu. Merim bt a zda se ze probíhá, i to mám potvrzeny z utz... ale po ovulaci mám ovulacni testy skoro pozitivní téměř pořad (jak ovu testama někdo loví těhotenství tak já bych byla tehotna kazdej měsíc).

matys13
5. zář 2018

ten PCOS se zjištuje z krve? :O

veeev
5. zář 2018

@matys13 Jojo, zjistili mi to z krve.

veeev
5. zář 2018

@matys13 Ale přiznám se, že vůbec nevím jak to z té krve zjistí. Četla jsem, že by se to mělo ukázat i na utz, ale v životě mi o tom na gynekologii neřekla, tak nevím. A to jsem chodila pravidelně na prohlídky.

veeev
5. zář 2018

@rybkaryb Jenom pro info, co mi napsal ten primář z Brna:

Dobrý den, paní Věro,
nejrozumnější z celého dopisu mi připadá návrh na dlouhý protokol. Doporučuji Menopur 150 j a Diphereline 0,1. Důležité je během stimulace kontrolovat hladiny FSH, LH, E2 a současně provádět UTZ cca 5.,8., a 11. den stimulace. Příprava spermií technikou MACS a dále ICSI.
Pokud někdo uvažuje o transferu 3. den kultivace, pak nevěří kvalitě své laboratoře a já Vám radím, zkuste to v jiném IVF centru. Na kvalitě kultivace velmi záleží. Podobně nesmyslná mi připadá léčba testosteronem.

JÁ MU JEŠTĚ PSALA:
Dobrý den,
mohla bych se zeptat ještě na rozdíl Menopuru oproti Ovaleapu? Včetně toho Diphereline?
A pokud mám PCOS, tak se právě nedoporučuje dlouhý protokol kvůli OHSS, v čem tedy spočívá jeho výhoda i při PCOS? Je více vajíček nebo jsou kvalitnější?

Dobrý den, paní Věro,
Menopur je menopauzální preparát obsahující FSH a LH 1:1, Ovaleap je rekombinantní preparát obsahující FSH.
Při současných stimulačních protokolech spíš hrozí pokles LH, a proto preferuji preparáty LH obsahující. Jen u pacientek s vysokou hladinou LH lze akceptovat i preparáty s čistým FSH.
Při PCO a zvýšeném riziku OHSS se naopak doporučuje dlouhý protokol, při kterém je endogenní tvorba FSH více utlumena a stimulaci můžete lépe řídit. Podmínkou dobré stimulace a prevence OHSS je opakovaný odběr krve v průběhu stimulace na FSH, LH, E2 současně s UTZ folikulometrií.
Diphereline patří do skupiny agonistů hypofyzárních hormonů a jeho užití brání předčasnému vzestupu LH a atrezii vajíček.

Jako nejlepší prevencí OHSS je ale po odběru vajíček včasné podání Solumedrolu, které blokuje vznik ascitu a následný rozvoj OHSS. Je třeba důsledně rozlišovat hyperstimulaci (dozrání většího počtu vajíček) a OHSS, tedy ovariální hyperstimulační syndrom (ascites, hypovolemie, hypoproteinémie, selhání ledvina a jaterních funkcí, atd.).

Tak z toho jsem byla hodně špatná, protože v Podolí mi doktorka taky říkala, že při PCOS jednoznačně nedoporučuje dlouhý protokol. Ale odpověď toho primáře mi přijde, že má hlavu a patu. Moje doktorka vždy jen řekne, že to záleží na nás a dlouhý protokol ne. Hotovo, je s náma vyřízená. Takže i proto chci car změnit, byť změny děsně nesnáším.

veeev
5. zář 2018

@rybkaryb Já si právě nechci měřit bt, protože mi přijde, že nebude den, kdy bych na to nemyslela. Tak tomu nechávám volný průběh. Buď se stane zázrak nebo holt půjdeme do 4. IVF a pak si to kdyžtak budeme platit. Ještě chci zkusit tčm, třeba mi pomůžou jak s miminem, tak s akné. A taky si myslím, že by bylo vhodné se trochu pročistit po všech těch sajrajtech, co do mne za poslední rok napumpovali.

S těma kamarádkama je to šílené. Jedné se zadařilo do půl roku a to mezitím řešila nějaké zdravotní komplikace a je jí 40 (už jedno dítě z předchozího vztahu má). Druhé kamarádce se zadařilo po 3 měsících a druhé dítě udělali po tom, co si řekli že jo, na první sex.....na jeden jediný sex. Já to prostě nepochopím....my roky souložíme a nic a oni jednou a hotovo 😂

veeev
5. zář 2018

@rybkaryb Nám už před 3. IVF doktorka říkala o darovaných spermiích. Jako je to varianta, ale zatím to nechci zkoušet. Nikdo nám neřekl, že spolu dítě mít nemůžeme, partner tam nějaké mrchy hýbavé má, já vajíčka produkuju, tak to zatím budeme zkoušet dál. Ale pokud to nepůjdeme, tak do toho půjdeme. Vzhledem k ceně bychom nejdříve zkusili darované spermie, pokud by to nepomohlo, tak darované vajíčko. V Podolí stojí darované spermie 2.000 Kč a darované vajíčko 80.500. To je šílené....ale chápu, že to musí mít takhle zaplacené.

veeev
5. zář 2018

@rybkaryb Mrkni, přišla jsem na to nedávno a docela super napsané:

http://pcos.blog.cz/

mandarinka90
5. zář 2018

@matys13 děkuju, když ono nejde na to nemyslet 🙄 mě se to vždycky povedlo jen v práci..ale doma když jsem odpočívala a pustila si buď TV nebo jakýkoliv film..tak všude nějaká těhotná.. takže to nešlo nemyslet..a ty si teď v jakém stádiu? Promiň, nějak ztrácím přehled jak jsme která na tom 🙂

mandarinka90
5. zář 2018

@rybkaryb ☹️ tak posílám moc sil, ať se příště už povede..je to stejně nespravedlive a hlavně náročné fyzicky i psychicky 😣 tak si odpočin,naber novou energii a to by bylo aby nebylo...😘🍀

mandarinka90
5. zář 2018

@utrikocku děkuju 😊 dnes jsem 14ty den od transferu,vč dne transferu.. zítra mám termín ms.. měla jsem ET první embryo, krátký protokol, stimulace gonalem,ale vysokou dávku první 350 a v půlce zvýšení na 400

veverka55
autor
5. zář 2018

https://www.modrykonik.cz/snazime-se/dlouhy-stimulacni-protokol/ Tady také píší ze dlouhý protokol na polycystycke vaječníky ne tak to je vszne divne. No mě dali dlouhý protokol kvůli tomu ze trpím vcelku dost na klasické cysty, dostala jsem na 3 týdnu antikoncepci a pak zoladex a stejně se tam mrcha udělala u během toho a museli ji odsat. Teď mi tam mezi vajickama také straší asi jedna nova ( folikul větší než ostatní a hodně vyrostl o 8 mm za dva dny což jw prý cysta) někdy je to asi pěkná alchymie ☹ ale z logiky veci pokud dlouhý protikol umožňuje lepe regulovat stimulaci tak byl prave na ty pco měl být dobrý ne?

veeev
5. zář 2018

@veverka55 Je to šílená alchymie....tak snad ti doktoři vědí, co dělají.

europa00
5. zář 2018

@veeev ahoj moc me mrzi jak to mas, neumím si to predstavit...já jedno díte mam a dekuji za nej bohu, takze pro me dalsi neni jakoby pres mrtvoly..jsem pevne rozhodnuta pouze pro nativ...jestli jsem to pochopila spravne podstoupila jsi uz nekolikras vysocehormonalni stimulaci..mrzi me jaci jsou dokrori hovada a neupozorni te na strasne velike riziko rakoviny po tech davkach hormonu...ve finale se mozna mnohe zeny dockaji vytouzeneho ditete po xxx letech hormonu, ale za 15 let treba umrou na rakovinu...je to jeden veliky busines onologie a ivf ruka v ruce...zkus si polozit otazku kde mas tu hranici...jak moc si cenis sveho zdravi....nopak ja na adopci vidim neco extreme krasneho...a treba ti tim telo, vesmir chce rict, ze tvym osudem je zachranit nejakou nebohou malou dusi, ktere se vzdala vlastni matka a doprat ji tak plnohonotny zivot...treba je toto tva ceste, kterou si jeste neuvedomujes..ale pamatuj tvoje zdravi je to nejdulezitejsi na svete..a kdyz chces miminko tak tu pro nej chces i byt co nejdele...budu ti drzet palce aby ses rozhodla spravne a aby ti osud do cesty postavil ditko at uz vlastní nebo adoptovane.

rybkaryb
5. zář 2018

@matys13
@veeev pcos se zjištuje z hormonálního profilu, ted doufam, že to budu říkat správně, radši si to ověřte googlením, ale myslim že hormony LH a FSH mají být v určitém poměru (myslim, že 1:1), a když nejsou, tak je to problém - z týhle hodnoty to poznali mě. Na utz to má bejt vidět jako malý folikuly do řetízku. Muj gynekolog (mimo car) jednou kdysi na utz prohlásil, že to "skoro vypadá jako pcos ale neni", jenže jeho utz a utz v centru, kde i já poznam, že sliznice má 3 vrstvy, se nedá srovnávat 🙂 až v centru to teda viděli s jistotou i na utz.

veeev
5. zář 2018

@europa00 Rozhodne je mi jasne,ze co podstupujeme neni zadarmo. A zdravi to neprida. Nicmene soudit,ze po tom,co se dockam ditete za 15 let umru???? Tak to abychom se odstehovali mimo civilizaci,chovali si vlastni dobytek apod. Tim netvrdim, ze je ivf mene nebo vice skodlive. Ale v dnesnim svete je vse o zdravi. A kdyz vidim vsude ty extremne obezni lidi a bohuzel i deti....tezko clovek laik dokaze posoudit, co je horsi. Jasne, uz jsem si rekla,ze treba tu jsem pro nejake dite,ktere "zachranim". Ale vzhledem k memu veku se pokusim udelat cokoliv pro sve vlastni dite. O adopci se muze premyslet pozdeji. Nechci brat nikomu nazory,kazdy mame sve....dobre i spatne. Ale tezko tuhle situaci posuzovat, kdyz jeden sve vlastni dite ma a druhy ne.....bohuzel, ale tak to je.

rybkaryb
5. zář 2018

@veeev ten dopis vypadá dobře, a logicky, schválně se na to zejtra zeptam v centru toho mýho náhradního doktora, a pak i tý mojí až se k ní dostanu. Určitě budou nadšený, takových amatérských gynekoložek tam jistě mají každej den nejmín pět :D a ty jsi měla ohss nebo ne?
Já jsem měla teda gonal a nabízela mi levnější variantu ten menopur jestli si to nepletu, tak by to asi mělo bejt stejný. Ale nic k tomu, jen pak cetrotide.

Já bt měřim už dlouho, ještě než jsme se začali snažit, jsem zvyklá na ten proces, takže mě to až tak divný nepřijde, to až pak když to sázim do appky :D ale poslední dobou to měření flákam.

Na tčm jsem byla v červnu, dostala jsem měsíční bylinou kůru (ta mi vehnala slzy do očí, ale co bych pro to neudělala, že...), k tomu akupunktura, v pondělí jdu po 2 měsíční pauze na další aku. Nemám z krve ověřeno, jestli to na pcos pomohlo nebo ne, ale zdá se, že spíš ne, nebo nijak výrazně. Na akné to nepomohlo, souvisí to s pcos. Pomohlo to ale na jiný věci, tak třeba se mu ještě podaří odblokovat i ty vaječníky. Tčm bych řekla že je hodně o přeprogramování myšlení, a já budu asi těžkej případ :D
Těch dětí na jedinej sex nebo omylem mám kolem sebe taky dost 🙂 při diskuzích na tohle téma s lidma co se jim takhle povedlo si připadam jak z toho vtipu o souložení do nesprávnýho otvoru :D sice chápu, že jejich rady jsou myšlený dobře, ale nemůžou to pochopit, že ne vždycky to je tak jednoduchý.

rybkaryb
5. zář 2018

@mandarinka90 děkuju, sice ted deprese ale za chvíli se oklepu a můžem jít znova...
držim palce at se ti to dobře vyvíjí 🙂 budu čekat na aktuality 🙂

matys13
5. zář 2018

@mandarinka90 já právě dělám ve fabrice na výrobu klíčů a zámků do aut, takže u pásu, a tam mám času na přemýšlení víc než doma.. tak jsem si zašla k obvodačce pro neschopenku.. Když už za to platím tolik peněz, tak at toho pak nelituju.. Momentálně jsem 6 po ivf a jsem strašně zvědavá a nedočkavá jestli to vyšlo nebo ne.. Momentálně se těhotně necítím.. Břicho mě pobolívalo jen 3 dny po tom IVF a pak nic.. Jen mě tedka už druhý den bolí žaludek.. na kotrolu jdu až 13. 9... z caru jsem dostala jen nějakej vaginální gel.. Ale vůbec to neutíká

matys13
5. zář 2018

@rybkaryb já že sem o tom četla až tady.. v caru mi to tom nikdo neříkal. .a co jsem četla ty příznaky tak by na to na mě i sedělo.. trochu. proto jsem se ptala :D ale krev mi brali, utz mi dělali, tak by to věděli kdybych to měla

matys13
5. zář 2018

@veeev určitě se ti to povede.. já věřím že budeš mít krásný mimi 😘

rybkaryb
5. zář 2018

@europa00
@veeev o rizicích jsem toho načetla poměrně hodně a hodně toho nadiskutovala s lidma, co se tím živí (ne jen v centru kde mi to chtějí prodat), až jsem si připadala jako hysterka. Jednoduchej závěr co z toho mam: clostylbegyt nad kterym se nikdo moc nezamejšlí je nebezpečnej, hormony co jsou používaný na ivf jsem byla ujištěná, že jsou na vysoký úrovni a nebezpečnější je oběd u mekáče. Jednoduše řečeno. Kdo chce vlastní dítě, holt se z toho nesmí po... když budu rozjímat nad tim, jestli na to umřu nebo ne, tak se tak jistě stane, protože si to přivolam.

Strana