icon

KET, IVF 2018 - Kdo se chystá?

koudelka82
15. lis 2017

Ahoj holky, koho čeká příští rok KET ? Mě až v únoru. Do te doby se asi zblázním 🙂

daphney
20. lis 2017

@linusha takže chápu to dobře, že proběhne nějaké genetické vyšetření embryek? Ty ceny jsou mazec. Ale když to jinak nejde, nedá se nic dělat. Já mám teď celkem obavu, jak embrya vydrží tak dlouho v mrazu. Přeci jen už tam jsou šestým rokem 😲

linusha
20. lis 2017

@daphney ano proběhne u nich genetické vyšetření zda nemají nějakou gen. vadu. Určitě přežijí. 🙂

daphney
20. lis 2017

@linusha a vy jste s manželem absolvovali nějaké genetické vyšetření?

linusha
20. lis 2017

@daphney ano máme za sebou 2x gen. konzultaci a před 1.IVF komplexní genetické vyšetření.

krausule
20. lis 2017

@daphney taky mám.před sebou posledního (nanuka)..a do jiného Car jsem se "preventivně" objednala už dnes..jdeme taky až 2.ledna...nějak tomu už nevěřím,že poslední vyjde..když předtím se 2x nazadařilo..😞

daphney
20. lis 2017

@linusha tak snad se konečně přijde na to, kde je problém. Kolik bylo vajíček?

@krausule Já mám tedy předběžně v plánu, pokud ket nevyjde, zapracovat na spermiogramu ať můžeme případně absolvovat nějaké iui. Přijde mi, že v gennetu tohle vůbec neřeší

krausule
20. lis 2017

@daphney to my už bohužel nemůžeme...😞spermiogram docela v poho..ale já neprůchozí oba vejcovody..bohužel..

linusha
20. lis 2017

@daphney odebraných 12, zralých 8-9 jedno bylo ve stadiu mezi zralým nezralým. Zítra se dozvíme zda dozrálo nebo ne a kolik se jich podařilo oplodnit.

daphney
20. lis 2017

@krausule to je pech ☹ na vyšetření průchodnosti se tedy musím také objednat, ale také až po ket. Ale měla jsem ho před lety a bylo to v pořádku, tak snad bude i zase

daphney
20. lis 2017

@linusha to je krásná úroda. Budete oplodnovat icsi nebo necháváte normálně?

linusha
20. lis 2017

@daphney vše picsi a macs 🙂 Normálně jsme měli první pokus, druhý byl ICSI a MACS a teď nám pan dr. doporučil toto. My totiž 1. a 2. IVF absolvovali na jiné klinice a pro 3. jsme se rozhodli pro změnu.

krausule
20. lis 2017

@daphney já ještě před tři lety otěhotněla "normálně"...bohužel to nedopadlo..těhotná jsem byla víckrát a bez Ivf...a teď "najednou diagnóza"..totál neprůchozí vejcovody...nechápu to..kde se tam najednou vzali ty srústy...

misickajerry
20. lis 2017

@daphney jj ono se to asi hodne lisi.. No jsem zvedava,mame posledniho mrazacka,tak doufam ze to klapne..jinak by byl cely maraton znovu

krausule
20. lis 2017

@misickajerry mám to úplně stejně..poslední "je na tahu"...😃

misickajerry
21. lis 2017

@krausule Budu drzet palce 😉 ja jdu za 3tydny domlouvat co a jak...tak snad kdyz bude stejny postup jak pri poslednim Ketu tak to klapne.. Doufaam🙏

daphney
21. lis 2017

@krausule
@misickajerry tak jsem na tom stejně. Máme také jen ty dva mrazáčky. Navíc jsem snad společně zamražené, takže ket půjde jen v případě obou najednou. Pokud jsen to pochopila dobře. Nebo je lze zmrazit opakovaně?
Těhotná jsem spontánně nebyla nikdy. Teď po porodu pět let snažení a nic. Takže samo to prostě asi nepůjde nikdy

daphney
21. lis 2017

@linusha MACS to netuším co je, musím zase pořádně našprtat co to vše znamená 🙂

daphney
21. lis 2017

Včera jsem se do toho bláznivého gennetu vůbec nedovolala, tak snad budu mít dnes více štěstí 🙏

koudelka82
autor
21. lis 2017

@daphney to mrazi po jedné pejetě. Někdy do jedné pejety můžou dat 1-2 emryjka. Ale je to na domluvě, si myslím. Pokud jste se tak nedomluvili, tak být měli mrazit po jednom .

daphney
21. lis 2017

@koudelka82
Tak už je to dlouho, ale tenkrát to nějak proběhlo bez našeho vědomí, nebo jsem tomu špatně rozuměla a po transferu už bylo hotovo. Takže prý jsou po dvou.

jezz1e
21. lis 2017

@koudelka82 myslim, ze standardne se naopak mrazi po dvou a za mrazeni po jednom se doplaci 😒

daphney
21. lis 2017

@koudelka82 našla jsem i nějaký protokol o kvalitě a máme dvě pětidenní. Bl 2g2, Bl4bb musím se kouknout co to vlastně znamená.

krausule
21. lis 2017

@jezz1e u nás v Car se pokaždé ptají,jinak mrazí po jednom..a pokuď si přeješ zamrazit dvě,tak to jenom řekneš.,nepřiplácí se nic...já měla 4..oplodnené..dva mě vložili hned (Et)..nechytlo se ani jedno..a dvě zmrazili po jednom..první Ket nevyšel a teď budou vkládat poslední..

krausule
21. lis 2017

@daphney to je kvalita embryjka..A -jsou jedničkové to znamená,že se krásně těch 5 dní dělili atď..B jsou dvojkové to znamená né už jedničková kvalita,ale pořád vhodné k vložení..atď 😀

daphney
21. lis 2017

@krausule tak to já musím nechat vložit obě najednou. Nikdo se nás na mražení neptal, jinak bych také nechala po jednom. Tak snad bude kvalita dostačující a alespoň jedno se chytne

absintka19
21. lis 2017

Je tu nekdo kdo pujde do Heliosu? Ja planuji kveten/cerven 2018 dle MS.

krausule
21. lis 2017

@daphney jasný..já měla obě jedničkové a nechytlo se..ani jedno..pak holky měli pry dvojkové kvality a otěhotněli..vdycky je to o shode náhod a okolností..záleží na kvalitě vajíčka,na vhodnom načasování..vhodné stimulaci před Ket..záleží na kvalitě sliznici..atď..je to prostě moc složité...mooooc faktoru se na tom podílí...my musíme akorát věřit a bojovat..😃

krausule
21. lis 2017

@absintka19 já jdu do Unici 😃

daphney
21. lis 2017

@krausule
snad některé věci lepší nevědět 😀 měla jsi nějakou stimulaci před ket? Já tedy zatín o ničem nevím. tenktír jsem měla po ET akorát utrogestat a prdnison, ale ten jsem brala dlouhodobě, teď zatím nic

absintka19
21. lis 2017

@krausule my meli z 1.stimulace 7 vajicek blastocyst, a chytlo se hned prvni 🙂 takze 6 jich jeste ceka

Strana