icon

KET, IVF 2018 - Kdo se chystá?

koudelka82
15. lis 2017

Ahoj holky, koho čeká příští rok KET ? Mě až v únoru. Do te doby se asi zblázním 🙂

krausule
21. lis 2017

@absintka19 juuu tak to je krásné "skóre.."..😀držím palečky ať to teď máte taky tak!
@daphney minule jsem pichala Fraxiparin,brala estrimax na sliznici a utrogestan..a prednison..teď?Zatím nic..akorát sprej na ruku 😁zas nějaká novinka..připadám si kolikrát jako pokusný králik 😁

koudelka82
autor
21. lis 2017

@jezz1e
@daphney my měli 2 emryjka a zamrazili je automaticky do dvou pejet, cena byla stejná za jedno i za dvě (5000,-) . Pokud by bylo víc, tak každá další pejeta by stala 1000,- . Nevím, jak by to bylo, kdyby jich bylo víc, jestli by mrazili dvě do jedné, ale myslím, ze je blbost, když ví, ze chceme vkládat jedno, tak kdyby tam byly dvě, tak musí rozmrazit celou pejetu a pak zase zamrazit ... ale nevím

koudelka82
autor
21. lis 2017

@daphney me zase poslali, ze mám v jedné pejete 1xB a ve druhé 1xB, takže expandovana blastocysta, ale zbytek nevím (to jejich značení), někde značí čísla, někde písmena ještě za tim... člověk aby se v tom pak vyznal 😀

koudelka82
autor
21. lis 2017

@absintka19 to jste měli štěstí a ještě 6 v zásobě .. krasne ❤

daphney
21. lis 2017

holky v tom aby se prase vyznalo 😀 mám k tomu i obrázky jak které embryo vypadalo, ale tomu už nerozumím vůbec

maagda
21. lis 2017

Ahoj tak se přidávám taky. v červnu proběhlo 1.IVF jedno vložili a 2 máme v mrazáčku. Vyšlo nám to na poprvé, byli jsme šťastní. Nakonec v 15tt jsem musela podstoupit přerušení protože miminko mělo vážnou VV neslučitelnou se životem. Komplikace byly od začátku protože jsem měla hematom a bojovali jsme statečně a brouček se držel. Nakonec jsem ve 14 tt začala krvácet a lékaři nedošli proč. Nakonec jsem jela na 1 velký ultrazvuk a tam došli na VV a to krvácení bylo s miminka tak už nám nic jiného nezbylo. Máme půl roku počkat takže máme za sebou 2 měsíce od potratu takže by nám to mělo vycházet na březen. No uvidíme co nám řeknou v CARU chceme se objednat na únor. Nechci druhý pokus podstupovat v březnu, protože to jsme měla termín porodu, tak raději o měsíc dřív.

koudelka82
autor
21. lis 2017

@maagda to je strašne! Moc me to mrzi, je to fakt hrozne, co se muže všechno přihodit. Já půjdu nejspíš taky v únoru.

nita1984
21. lis 2017

Tak objednáno. 12. 1. 2018 jdeme na konzultaci do Iscare. Ráda bych podstoupila všech 6 IUI hrazenych pojišťovnou a pak případně 2. cyklus IVF. Kéž by nebyl potřeba

krausule
21. lis 2017

@daphney 😁😁😁😁nestuduuuuuj,vítězné tam určo je!😀

dendinka
21. lis 2017

My chodíme do UNICY, máme ještě 2 mrazáčky, obě jsou hatchujici blastocysty, nikdy jsme nic jiného neměli. Máme prý málo obvyklý krásný vývoj, už třetí den kompaktovaná morula. Jenže je nám to na nic, když u mě se jim nelíbí. Sliznici mám krásnou i správnou strukturu.
Při 1.IVF jsme měli 9 zralých oplodněných vajíček, 5 přežilo prodlouženou kultivaci, jedno vložili,ty 4 jsme si nechali mrazit po dvou. ET neúspěšný, 1. KET neúspěšný, 2. KET se jedno chytlo, v 7.tt jsem potratila.
2.IVF oplodnilo se 8 vajíček, PK přežilo 6, jedno se vložilo, 5 jsme mrazili tentokrát po jednom. 2.ET neúspěšný.
3. KET zkusili jsme zase nechat dát dvě- úspěšný-13.den po KET odpoledne ze mě vypadl hematom jak dlaň, 14.den ještě test silný, 15. zeslabnul, jelo se dvakrát na krev hcg klesalo, označeno za biochemické, ale já si myslím, že to ten hematom vzal sebou.
4. KET úspěšný, opět potrat v 7.tt, už bylo i srdíčko

Genetika v pořádku, autoimunita proti zóně pellucida v pořádku, hematologie-něco drobného se tam po prvním potratu našlo, ale nemělo by to být tak vážné, aby to způsobovalo potraty, od 2.IVF ředím krev. Na imunologii čekáme, jak si car vyřídí smlouvy.

koudelka82
autor
21. lis 2017

@dendinka tak to je taky hrozne. To si člověk proste nevybere. Muže mít emryjka te nejlepší kvality a když se neuchyti, tak s tím neuděláme nic. Hysteroskopii Ti určitě taky dělali, ze ? Já na ni mám jít v lednu, kvůli opakovaným neúspěšnym transferu. Ale pokud ani tam nic nenajdou, tak mi nezbyde nic, nez věřit a doufat, ze to jednou vyjde. Jinak mám taky všechny výsledky Ok. Držím moc pěsti 🍀

maagda
21. lis 2017

@koudelka82 njn ☹ teď se dávám do pořádku ale už chci jít co nejdřív na další. Nemá cenu to oddalovat. Jedno miminko už tu pro nás bylo. Sice nemohlo být s náma na světě ale milovali jsme ho uplně stejně 🙂. Teď máme na hoře andílka a ten nám bude brášku nebo segru hlídat. 🙂 Snad se nám na podruhé znova zadaří a už si porodím zdravé miminko a ne jak teď podstoupit vyvolání porodu a miminko mrtvé ☹.

koudelka82
autor
21. lis 2017

@maagda to je jasný. Musí to být hrozne. To raději, ať to nevyjde vůbec, než taková naděje a pak sprcha 😢
Ja bych chtěla jít taky už nejlépe hned na KET, ale musím čekat do toho února 😕

dendinka
21. lis 2017

@koudelka82 nemám hysteroskopii, ani laparoskopii, u IVF je jedno jestli mám průchozí vejcovody, otěhotním, takové to škrábání sliznice, jako pokus když se holkám nechyta, mám vlastně jakoby díky revizi po prvním potratu za sebou

absintka19
21. lis 2017

@koudelka82 prave supr, manzel spernio na jednicku 🙂 jen ja neovulovala, mozna rak jednou rocne, telo nedokazalo tvorit hormony. Uz se na ket moc tesim. Snad taky vyjde tak uzasne ditko jak je nase Adelka.

maagda
21. lis 2017

@koudelka82 NJn někdy je život svině. Na druhou stranu jsem šťastná, že miminko bylo alespoň chvilku s námi. No já jsem ještě zvědavá co nám řeknou v Caru, jestli třeba nebudou dělat genetiku embriek, protože nám sice genetika s manželem vyšla dobře, ale není to 100%. 100% to mělo být až z genetiky plodu ale nemocnice se na to nějak vykašlala a neposlala tkáň miminka na genetiku i když jsme jim dali žádanku, poslali broučka jen na pitvu. Takže teď řeším zas toto a uvidím jestli to poženu na lékařskou komoru ☹. Sere se nám úplně všechno. ☹ ale pořád věřím v lepší zítřky a už se těším jak začne nový rok. Protože s novým rokem jsou i nové zkušenosti. Jinak Vám držím všechny pěsti, nech už se zadaří a vše je v pořádku 🙂

dendinka
21. lis 2017

@maagda toho půl roku ti řekli v CARu nebo v nemocnici, u nás v CARu stačí 3 měsíce

maagda
21. lis 2017

můj osobní gynekolog. Říkal 3-6 měsíců ale že v našem případě by počkal půl roku. Ležela jsem po nemocnicích už od 7tt s hematomem a zvracala jsem 20x za den tak doporučuje půl roku aby se tělo dalo do pořádku.

krausule
21. lis 2017

@dendinka a jak jsi spokojená?Já jdu do Unici do Brna v lednu na první konzultaci..

dendinka
21. lis 2017

@krausule taky chodím do Brna, až na nějaké drobnosti či nedorozumění jsme spokojení, podle konzultací s doktory mi přijde, že jim to není jedno

daphney
21. lis 2017

@maagda Vítej 🙂
Holky koukám, že soudy jsou vážně různé a život si někdy opravdu ošklivě pohrává... Zeptám se, plánujete někdo po ket nebo et neschopenku? Případně jakou děláte práci?

krausule
21. lis 2017

@daphney já jsem na neschopence od září..😁vlastně v podstatě od stimulace na opu ..až do teď do posledního mražáčku,protože pracuji v miniškolce a nechtěla jsem riskovat nemoc od dětí..jsou každou chvíli nemocné..

daphney
21. lis 2017

@krausule Tak to chápu, ale být doma je šílené ☹ po prvním ivf jsem také byla celé těhotenství na neschopence, měla jsem hematom a dost krvácela, takže nemocnice a ležet,ležet,ležet. Teď bych ráda chodila do práce, ale jako sestra v dětské ambulanci to není úplně ideální

dendinka
21. lis 2017

@daphney
@krausule
Mám neschopenku od utz před OPU v červnu, dělala jsem asistenta dítěti s ADHD, pak mi neprodloužili smlouvu, že jsem marodila a tak...

lejdy37
21. lis 2017

No můžu se zeptat také jsem již objednaná na 1 ivf moc tomu nerozumím když ta vajíčka budou dobrá tak se zamrazi na další cyklus

lejdy37
21. lis 2017

@dendinka v práci jsem dala výpověď již jsem psychicky nevydržela takže úřad práce

daphney
21. lis 2017

tak já to snad dám v práci, když to zdr.stav dovolí. Zítra jedu do gennetu na nějakou konzultaci ohledně stimulace před ket. Tedy vůbec netuším co mám čekat

daphney
21. lis 2017

@lejdy37
naprosto chápu, já jsem své první ivf absolvolala jako zdr.sestra na gyndě, takže těhule na každém rohu :-/

lejdy37
21. lis 2017

Ten ket to je transfer embria?

krausule
21. lis 2017

@lejdy37 ano 😃

Strana