icon

KET, IVF 2018 - Kdo se chystá?

koudelka82
15. lis 2017

Ahoj holky, koho čeká příští rok KET ? Mě až v únoru. Do te doby se asi zblázním 🙂

jeanne_g
20. únor 2018

@evawest To je teda pech ☹ No ale třeba je to nějaké řízení osudu a až spravíte auto, bude ten pravý okamžik. Přeju hodně štěstí 🙂

kikika87
20. únor 2018

@maagda Tak běžně No, ale jak se snažíme čím dál tím déle, tak už začneš myslet na takové ty černé scénáře,že. Ono prostě už pak na to nejde nemyslet. Když všichni okolo tebe mají první,druhý děti a ty furt jak zoufalec čekáš na ty dvě čárky...

kikika87
20. únor 2018

@jeanne_g A je ti dobre ? Mas nejake priznaky, něco z čeho se obávás, že by to nemuselo vyjít ?

jeanne_g
20. únor 2018

@kikika87 Myslím, že se cítím jako minule, a to se embryo chytlo. Ale bohužel potrat na konci 6tt. Spíš kvůli tomu pgs se bojím, že moc šancí není. Myslela jsem si, že budu smířená, ale stejně mě to dneska nějak sebralo. Takové nálady byly i minule a u mě je to taky běžné i před menstruací. Už jsem z toho procesu nějaká unavená, je to 3. IVF a připadám si jako beznadějný případ...

macek332
20. únor 2018

@janaspo, keď s liekmi iba začínaš, tak je možné, že možeš mať nejaké nežiadúce účinky. Ja ho beriem už rok (čo sa snažím otehotnieť). Vždy s ním začínam 1.DC a beriem ho 1-1-1. Mala som obdobie, kedy som sa cítila akoby "zavodnená", ale inak si myslím, že celkovo tú hormonálnu liečbu znášam docela dobre. Ale ja som teda na umelých hormónoch non stop. Keď nestimulujem na KET, tak beriem iné hormóny. Keby ten stav pokračoval, tak to určite povedz svojej lekárke. Aby som to zhrnula, ja nepociťujem žiadne nežiadúce účinky pri užívaní Estrimaxu.

kikika87
20. únor 2018

@jeanne_g Chápu tvé obavy. Tomu se prostě člověk neubrání. Taky jedeme v sobotu na hory, třeba přijdu na jiné myšlenky. Takže nemáš žádné spinení nic ? Tak to bud v pohode, určitě to klapne !

jeanne_g
20. únor 2018

@kikika87 My jedeme taky na hory, ve čtvrtek 🙂 Kdy budeš testovat? Při prvním neúspěšném transferu, jsem dostala ms 12. den po ket, když jsem se vrátila z krve. Takže tak 😀

kikika87
20. únor 2018

@jeanne_g Z Caru mi napsali,že mám testovat 1.3. Ale tou dobou už to podle mě dávno budu mít 🤣 a Ty?

jeanne_g
20. únor 2018

@kikika87 No já už to zkouším, mívala jsem duchy 8. a minule 10. den, ale zatím nic, ono je brzo. Tak aspoň vím, že už není Ovitrelle.

kikika87
20. únor 2018

@jeanne_g Mě už se rozjíždí MS...přesně jak jsem si myslela. Se zblázním fakt, týden od ET a já už mám MS. To bylo rychlejší než jsem čekala...

linusha
20. únor 2018

@jeanne_g co mám říkat já když ty bys byla beznadějný pripad?

maagda
20. únor 2018

@kikika87 jo to znam. Okolo ma strasne moc lidi ted deti. Jen v rodine se behem roku narodilo a narodi 5 deti. Takze mazec . A vsichni okolo naseho terminu. Takze kazdy jen pise, kazdy se raduje a my jen tise zavidime.

linusha
20. únor 2018

@maagda myslím že to tady zná každá z nás 🤔

maagda
20. únor 2018

@linusha jj.

jeanne_g
20. únor 2018

@kikika87 To mi prijde dost brzo na MS.😲
@linusha Ja vím, ze to tak není, a ani u tebe. Prostě se mnou cvičí dneska hormony😰

eleven11
20. únor 2018

jeanne_g kikika87 Dievčatá, vy ste moje barličky... ste 7. deň od vkladu, však? Nevzdávajte sa, prosím. Ja som bola včera na pohotovosti. Vrieskala som od bolestí. Boleli ma kríže a vystrelivalo to no nôh. Už som liezla po štyroch. Asi som prechladla pri KET. V sále bolo zima a zákrok trval 20 minút, lebo sa mi dr. nedostal do maternice. Dostala som injekciu, dnes je mi už dobre. Nemala som možnosť ani sledovať nejaké príznaky. Už neviem, či je dobre, ak nešpiním alebo je naopak dobré, ak špiním ako dôkaz uhniezdenia. Som 4. deň po KET. Držte sa!!!

kikika87
20. únor 2018

@maagda Oni se nas furt ptají a kdy budete mít dítě vy ? Sakra mám snad kristalovou kouli ? To mi moc nepomáhá.
@jeanne_g Volala jsem do pronatalu. Vzala To strašně hodná sestřička. Říkala,že to nemusí nic znamenat. Ze se může embryo zavrtavat, že může u toho prasknout nějaká zilka...zatím stále jen spinim, pár kapek tmavé krve. Rozhodně mám dal užívat léky a odpočívat. Na test z krve je prý taky strašně brzy. Mám zavolat kdyby cokoliv. Ale jako MS to být může taky...

kikika87
20. únor 2018

@eleven11 Ahojky,už jsem si říkala co je s tebou,že nepíšeš ! Chudatko, tak hlavně,že už je ti lépe! Já mám křeče od včera a od rána í spinim a čím dál silněji. Ach jo, nečekala jsem to takhle brzy. Taky se drž !!! A pravidelně piš,ať vím jak jsi na tom..

jeanne_g
20. únor 2018

@kikika87 No právě, může to byt uhnizdovani. Utrojestan většinou menstruaci pozdrzi.
@eleven11 To je mi líto, zes mela takové komplikace. Tak až už je dobře a drobkovi se u tebe líbí.

kikika87
20. únor 2018

@jeanne_g No právě....když jsem byla v prosinci na IUI tak jsem to pak dostala po utrosi až 34.den,břicho jako balon...a teď toto a toho beru jednou tolik. No už tu ležím,nohy na hoře a uvidíme co dál se bude dít.

rosalline
20. únor 2018

@jeanne_g ty už testuješ? 😃 ještě ani stíneček? Ano, pamatuji si na tvůj 10. den , to překvápko

rosalline
20. únor 2018

@eleven11 ahoj a co ti k tě tvým bolestem řekl doktor, že jsi prochladla? Co ti dal z injekci?

luuucatko
20. únor 2018

Ahoj holky, můžu se k vam pridat? Mame za sebou 3x IUI. Partner mene spermií a bohuzel se nezdařilo. Rozhodli jsme se pro IVF v Iscaru. 13.2. jsem mela OPU a 17.2. ET. Je mi 26 let a mela jsem jen 6 folikul, vzali mi 3 vajíčka, 2 oplodnena ISCI, udrželo se jedno pry kvalita 1, zavedena morulka. Tak ze sázíme na jednu kartu. :( Kdyz se nepovede tak vse znova. :( Od druhého dne po ET (dnes třetí den) mi vystřelují střídavě bolesti do pravé a leve strany podbřišku. Snad to není nic spatneho. Jste nektera ve stejném čekání jako ja? 🙂

pajina87
20. únor 2018

@luuucatko ahoj já sem měla ET 14.2 střídave bolesti jako ty mám taky od druhého dne ale není to nic hrozného dá se to vydržet.. dnes jsem projistotu volala na kliniku, pac od včerejška se cítím jak baloon a břicho boli trošičku více tak mi řekli že pokud se to do pátku výrazně zhorší tak se mám zastavit. Ziji v německu a ta péče tu je dobrá ale taková strašně ,,ísy pízy" a když to bude víc bolet můžu si vzít paracetamol 😂

pajina87
20. únor 2018

@pajina87 už blbnu ET byl 17.2 🙄 takže úplně stejně jako ty.

luuucatko
20. únor 2018

@pajina87 A neřekli z ceho by ty bolesti mohli byt? Jo jo da se to vydržet, ale vzdycky se uplne leknu. Vystřelí ze vteřiny na vteřinu a pak jako kdyz utne. Tak snad to nic nebude. Nebo bude, ale maximálně drobecek. 😀.. Tak to mame kousek od sebe 🙂 budu drzet palce!!! 😊

luuucatko
20. únor 2018

@pajina87 fakt uplne stejne? 😀.. A kolikadenni embryjko? 🙂

pajina87
20. únor 2018

@luuucatko řekli mi jen že to může být i z léku...přeci jen to tělo je momentálně jedna velká hormonální bouře.Tak jim musím věřit. Urcite to vsechno dobre dopadne 😊 hlavne zadne zbytecne stresy.

pajina87
20. únor 2018

@luuucatko já mam 2 embrya 3-denní...Na prodlouženou mi řekli že jsem ještě mladá a zdravá takže to není potřeba. Tak snad měli pravdu 😁 toto je mi je úplně první zkusenost s ICSI. Meli jsme zkusit i IUI ale na to měl manžel v ten den strašně špatný spermio, tak nám dali hned na Icsi.

maagda
21. únor 2018

@pajina87 mlada na kultivaci? Tam nejde o to jestli je clovek mlady ale o to ze vidi jestli se dal vyvyjeji nebo ne.

Strana