KET, IVF 2018 - Kdo se chystá?
Ahoj holky, koho čeká příští rok KET ? Mě až v únoru. Do te doby se asi zblázním 🙂
Ahoj holky ta dnes ultrazvuk před KETem a vše v pořádku. Dnes mám mít 1 Ovitrelle, od pátku utrogestan polykat 2-0-2 . A v pondělí KET ... Není to dlouhá doba dnes injekce a KET a v pondělí? Jak jste to měli vy? Tohle je můj první ket tak budu moc vděčná za každou radu a informaci 😉
@dendinka Já ji do žita nehazim, pořád věřím, že by se to třeba mohlo i povést. Tak dlouho si to přeju,takže naděje umírá poslední. Nicméně ten strach není malý. Víceméně už i krvácím, ne hodně. Ale o splnění se už rozhodně nejedná. A pak si říkám,můj první pokus,zbylo mi jedine vajíčko a už týden po ET přichází krev. A říkám si proč...v cem může být ta chyba. Ve mě,těžko říct. Prostě jsem asi bláhova,ale představovala jsem si to úplně jinak. A ne že pár dní po celém tom kolotoci dostanu MS.
Vím,že jsou na tom holky mnohem hůře a nemám si co stěžovat...jen to nechápu.
@handulkak Ahoj tak mudr,že je to Ok,že to nebudeme řešit.
Ahoj tak dnes sem byla v Caru a bude mě čekat další IVF s dlouhým protokolem.Taky mi mudr nasadila Norethisteron máte některá zkušenost?
@lucifervlkova tak to je dobre ne🙂
@kikika87 Určitě není chyba v tobě a tvé pocity chápu. Někomu to holt vyjde na poprvé a u někoho je cesta za štěstím delší. @dendinka No kdybych házela flintu do žita, vysadim léky a vyprdnu se na cely ivf 😃 O tom to není. Nikdy jsi neměla slabší chvilku? U nás lékaři tento transfer nedoporucili, šance jsou male kvůli mozaicismu embrya, takže se snazim udržet naděje na uzdě. Zadny bolesti nemam, ty jsem si svym pesimismem zatim neprivodila 😃😆 O tom, ze pozitivní test není jeste vyhra, něco vím, nas minuly pokus skončil na konci 6tt. Kazda to má asi jinak, ja se radši pripravuju na horší variantu, než abych se vznášela na ruzovem oblacku a pak spadla na hubu. Ale samozřejmě pořád doufám, ze to vyjde nakonec a přeju to tady všem 😊
@lucifervlkova Ahoj já ho měla už dvakrát po sobě teď ... v neděli jsem dobírala ....
@kikika87
@jeanne_g
Nemyslím to špatně, chtěla jsem vás podpořit, někdy to vypadá blbě a nakonec to dopadne dobře. Vím o několika holkách a jednu znám osobně, co vyloženě krvacely jak šlak až do 12-13 týdne a mají zdravé dítě. Prostě tohle je strašně nevyzpytatelny. Od několika holek jsem četla, že když se špiní, má se utrogestan prestat zavádět a začít polykat. Jak to máte vy? Já ho polykám vždy, já bych měla okamžitě dole jakoby mykózu, mám alergii i na lubrikanty. Někomu utrogestan ms podrží, někdo ji dostane i přes něj, co zkusit příště injekce agolutinu? U nás v CARu prvních 20 dní je dávají. Já bych je chtěla mít teď pořád když se podaří až do konce prvního trimestru.
@janaspo A k čemu je vlastně dobrý?Beru 1-1-1 ode dneška do 7.3.
@dendinka Jo, jasně, vždyť v pohodě 😊 S Utrogestanem mam problém spodem jak rikas a když polykam déle, tak zase po case zacpa a nadýmaní. kdybych otěhotněla, chci hned prejit na agolutin. Při první transferu, kdy nebylo vubec hcg, jsem dostala MS pres utrogestan v den odběru krve, tak 8. mi prijde brzo. Tak kez by to bylo uhnízdění.
@lucifervlkova Já brala 1-0-1 ... Nejdřív jsem ho měla na rozjetí MS ... měla jsem zpozdění a už jsem byla asi 50 DC. Teď mi ho dr. předepsala aby došlo k hormonální rovnováze a mohla začít přípravu na KET ... Já ho teď měla na 8 dní ...
@jeanne_g jj taky mi bývalo těžko občas jsem si dala Rennie, ale pořád lepší než bolavá pipka 😂. No já mám PCO, s tím i hormonální nerovnováhu, takže mi to asi rozhazuje metabolismus nebo co a i normálně mívám před ms zácpu a naopak při ms průjem. Takže mám doma v pohotovostním režimu lactulosu a čípky na zácpu, obojí vhodné i pro těhotné.
@janaspo Aha mi mudr říkala,že menzes nedojde až po vysazení tak nevím.Může se přes léky otěhotnět?
@lucifervlkova Ano. MS dojde po vysazení. Tak do 3-4 dnů. Jestli se může otěhotnět to netuším :(
@dendinka Však já vím. Jen mě to moje splnění už přijde dost silné. Utrogestan závidím 2-0-2 spodem a když jsem včera volala do caru tak Říkala, že mám prostě určitě dodržet lecbu, že můžu krvácet. Pokud se To nerozjede hodně, tak to ještě nemusí nic znamenat. Ale jako co si budeme povídat...táhne se to třetí den a stále se to zhoršuje. Spíš už nedoufam, radši být překvapená než úplně zklamana.
@jeanne_g S tou zácpou a nadymanim to mám stejně. Je dobře, že se ti to nehorsi. V sobotu jedeme na ty hory,původně jsem nechtěla nic dělat a jen tam odpočívat. Ale když jsem na tom takhle,tak prostě budu normálně sportovat. Co myslíš ? Já myslím,že pokud to tam má být tak nějaký běžky to stejně nezmění.
@kikika87 Jo, presne jak rikas.Ja byla už po ket na horach s tím, ze se nebudu omezovat. Pokud to má byt, tak to nějaké lyžování neohrozi a pokud to byt nemá, tak tomu ani ležení nepomůže. Je lepší si sportem vyčistit hlavu 😊
@dendinka On progesteron zpmaluje činnost strev a když se strevem přímo vstrebava, tak je to jeste výraznější. Doktorka mi doporučila Psyllium ráno na lacno a zapit vodou. Je to cista přírodní vlaknina. Taky nejim bílé pecivo, jen celozrnne
@janaspo děkuji za odpověď
@lucifervlkova myslím, že bys musela mít ovulaci a otěhotnět ještě před tím než ho začneš brát, měl by blokovat ovulaci třeba jako utrogestan když se nasadí před ní. Dostala jsem ms 5. den po vysazení, měla jsem ho na srovnání cyklu. Taky se používá když chce někdo jet třeba na dovolenou na oddálení ms.
@dendinka Děkuju
Holky, jsem 5. den po ET a boli me břicho jako pri ms. Je to normalni? Mela jste to tak?

@dendinka dekuju moc 😊