icon

KET, IVF 2018 - Kdo se chystá?

koudelka82
15. lis 2017

Ahoj holky, koho čeká příští rok KET ? Mě až v únoru. Do te doby se asi zblázním 🙂

jeanne_g
24. únor 2018

@eleven11 Opravdu mas ještě šanci, test může ještě překvapit. Držím palce. Nas čeká 4. ivf.

linusha
24. únor 2018

@jeanne_g no manžel nakonec částečně změnil názor že ještě jedno ivf zkusíme ale ne hned ani já na to teď nemám sílu. Pan Dr když mi říkal výsledek krve mi nabídl ať přijdeme se pobavit o tom co a jak dál i s mužem. Takže k němu půjdeme, nabídl nám tzv. Test PANDA kterej se plně hradí tak jej vyzkoušíme. A doporučil další ivf do půl roku od tohoto. Ale uvidíme po konzultaci. Anyní chci zkusit se vydat směrem na východ pomocí čínské medicíny.

eleven11
24. únor 2018

@fiedlermonika aha, ďakujem pekne za info. No mne sa tvoria protilátky proti spermiám, ale toto so mnou lekári nerozoberali. 😕

eleven11
24. únor 2018

@jeanne_g si zlatá, ďakujem. Mám pocit, že mi každú chvíľu príde ms. 😕.

fiedlermonika
24. únor 2018

@eleven11 no tak to by meli pokud vis ze mas protilatky na spermie tak by se melo resit u me se to resilo az po samovolnem potratu a zjistilo se ze ja mam naopak imunodeficit

fiedlermonika
24. únor 2018

@linusha muzu se zeptat co je to test panda?

jeanne_g
25. únor 2018

@fiedlermonika Ahoj, imunodeficit taky vadí? A co ti na to dali?

dendinka
25. únor 2018

@jeanne_g mně v imunitě chybí MBL a tělo si to kompenzuje tím, že jsem měla zvýšené NKT buňky, dostávám na to injekce imunoglobulinů

linusha
25. únor 2018

@fiedlermonika je to predektivni genetické testování. Je to rozšířené gen. Testování. Genetiku před ivf máme hotovou. A dr. Nám jej nabídl z důvodu toho že mi máme jen drobný problém na obou stranách, mohlo by se prý zadarit i normálně ale zatím selhává i medicína. Toto testování může odhalit i proč ivf nevychází.Co jsem koukala tak jsem toto testování jsem jinde zatím nenašla. Ono je to asi tim že naše centrum spolupracuje s genetickým centrem.

eleven11
25. únor 2018

@fiedlermonika @jeanne_g @dendinka Ahojte Dievčatá.Len pre info. Som 9. deň po KET - jedna čiarka, žiadny duch. Brucho nič, prsia nič,necítim proste nič a ani nešpiním. Nie som negatívna, ale poznám svoje telo, necítim sa tehotne. O tri dni čakám ms. Testujem rovnakým testom 10 mg ranný moč. Vzhľadom na to, že 5 dní pred kET som brala len tretinovú dávku Progesterónu /lekár neprehľadne vyplnil protokol/ som nemusela mať dostatočne prekrvenú maternicu na uhniezdenie a do toho mi pri zákroku prechladli kríže, tretí deň po KET obrovské pichavé bolesti v krížoch a v nohách, vrieskala som od bolesti, liezla po zemi.. skončila som na pohotovosti... , tak si nemyslím, že to vyšlo. Pokúsim sa ísť v ďalšom cykle na ďalší KET. 2 blastocysty, ktore mi vkladali boli vraj A kvality. Ak by sa bolo chytilo aspoň jedno, vykúkal by na citlivom teste aspoň jemný duch. Samozrejme lieky a všetko dodržím až do príchodu ms.

handulkak
25. únor 2018

@eleven11 a kam do CAR chodíš?

eleven11
25. únor 2018

@handulkak chodím do BA. Nemôžem sa na nich inak sťažovať, pretože sú milí. Mám strašne ťažko priechodný krčok maternice, čo je jedným z dôvodov neplodnosti, druhým sú protilátky voči spermiám Už pri IUI bol priblém dostať sa do maternice. Teraz pri KET trval zákrok kvôli problémovému krčku 25 minút aj s čakaním na lôžku. Bola som posledná, tak ma ponechali v sále. Prikryli ma plachtou, ale cítila som chlad zospodu. Som aj trochu citlivá na zimu. No a podľa pána dr. je toto 3x1. Podľa mňa to sú pluská, nie násibenie. 😕

jeanne_g
25. únor 2018

@eleven11 Jasny pluska 😠 No co ted nadelas. Ale vyjít to furt mohlo, ja mela minule ducha až 10. den a 14. den dálnice. No a kdyžtak priste už budete vědět. Pokud mate mrazacky, tak aspoň nemusíte do dalšího ivf. Ale v tom car to teda pěkně po...li😠😣

handulkak
25. únor 2018

@eleven11 no a jak si je tedy brala, 1-1-1-1?

kikika87
25. únor 2018

@jeanne_g Nám akorat brali krev snad. Jinak imunologie nic...
Taky se pokusím více zdravě žít a cvičit, uvidíme. S tou práci to bude ještě zajímavé, jsem zvědavá co najdu. Když se tak koukám na nabídku zaměstnání, polovina ani nevím co znamená. Změnu potřebuju jako sůl,ale moc si to neumím představit...tady hniju už 10 let. Tak hodně štěsticka a sil do dalšího pokusu...

kikika87
25. únor 2018

@eleven11 Ještě vydrz ! Třeba tam ty dvě čárky najdeš 😊

eleven11
25. únor 2018

@jeanne_g Ach jo. Do druhého KETU pôjdem rozuumnejšie. Naštastie ešte máme 6 mrazáčikov. 3xpo dva. Viem, že si nemám na čo sťažovať. Keď čítam, čím si mnohé ženy prešli a prechádzajú. Cítim spolu s každou.

eleven11
25. únor 2018

@handulkak Dovtedy a aj potom som brala 3x1 Estrimax. Ten zaznačil iný lekár. 5 dní pred Ketom zas do kolonky k Estrimaxu pripísal druhý doktor Progesterón a označenie 3+1. Komentár bol k tomu, naďalej budete užívať Estrimax a k tomu od dnes začnete brať Progesteron. Z označenia 3+1 som to vnímala tak, že 3 estrimaxy a 1 progesterón, keďže názvy liekov boli v jednej kolonke. A pritom to označenie je podľa lekára k progesterónu 3x1. V príbalovom letáku bolo max. 1 tabletu denne,tak som nepochybovala. Vždy sa treba na všetko radšej dvakrát opýtať.

eleven11
25. únor 2018

@kikika87 Si zlatá. Veď áno, nádej umiera posledná. Robíš dobre, že ideš preč z práce, kde si vyhorela, alebo ktoraá Ťa neposúva, kde sa necítiš byť šťastnou. Trošku si odpočinieš a poobzeráš sa, niečo určite nájdeš, držím palce.

dendinka
25. únor 2018

@eleven11 na to se vyprdni když se má chytit tak se chytí i bez jakéhokoli utrogestanu, kdyby to mělo takovou moc, tak jsme tady všechny těhotné

fiedlermonika
25. únor 2018

@eleven11 u nas hodinu pred zavedenim berou krev kde zkontroluji hladiny hormonu a pripadne upravi , takze od transferu beres treba leku vic nebo min podle te krve, aspon u nas v car to tak delaji pokazde, tim se zajisti optimalni hladiny pro embryjko

fiedlermonika
25. únor 2018

@dendinka jasne ze utrogestan esstrofem atd neni vsemocny, ale spravna hladina hormonu, teda pokud je zena je dost zasadni pro uchyceni a udrzeni, tedy u me to tak je jelikoz ja mam uplne obraceny pomer hormonu a nektere se me temer netvori tak to dohanime tema umelyma, ale je pravda ze nejdulezitejsi je embryjko pokud je zdrave a silne tak si poradi, myslim u jinak zdrave zeny

fiedlermonika
25. únor 2018

@jeanne_g no vadi v tom ze kdyz se to nevedelo ze mam imunodeficit a cpali do me prednison a intralipidove infuze na potlaceni imunity tak sem byla okamzite nemocna , nechapala sem z ceho az to dopadlo tak ze sem byla dva tydny na plicnim se zapalem plic, antibiotika nezabirala no peklo, to bylo asi mesic po samovolnem potratu.

luuucatko
25. únor 2018

@fiedlermonika to vůbec nevim, stale čekám co se bude dít, silne spinim a obcas malinko krve.. Jsem 8 den po ET, tak nejak cekam kdy se ms rozjede :(

eleven11
25. únor 2018

@fiedlermonika aha, to je dobrá metóda..

fiedlermonika
25. únor 2018

@eleven11 no ja myslela ze tyhle veci funguji ve vsech centrech pro me je to naprosty zaklad, no ale je pravda ze sem se rozhodovala jen mezi par a nakonec stejne rozhodlo to ze do Zlina sem to mela nejbliz a zdala se mi tam peci na dobre urovni

eleven11
25. únor 2018

@dendinka áno, to máš pravdu.. robila som si z toho ťažkú hlavu, pretože som zrovna nemala ovuláciu, týn pádom ani žlté teliesko.. keď je žena v natíve, tak sa telo vynájde. Inak, dievčatá, hrozne moc ďakujem za rady. Mohla som sa zaregistrovať aj na slovenskom fóre, ale ja Vašu českú mentalitu veľmi ľúbim 😊

eleven11
25. únor 2018

Môj manžel sa pýta, či by sa nedalo založiť diskusné fórum pre partnerov žien podstupujúcich IVF. Ževraj sú diskriminovaní, žeby si tiež rád vymieňal pocity, dojmy a rady s inými chlapmi, napríklad, ako sa prispôsobiť citovým vzburám ženy, kam újsť, aké praktiky používajú oni atď. Blázon 😊

fiedlermonika
25. únor 2018

@eleven11 no tak to neni spatny napad,

linusha
25. únor 2018

@eleven11 tak můj muž by na takovou diskuzi nechodil :D

Strana