icon

KET, IVF 2018 - Kdo se chystá?

koudelka82
15. lis 2017

Ahoj holky, koho čeká příští rok KET ? Mě až v únoru. Do te doby se asi zblázním 🙂

kikika87
23. kvě 2018

Holky měla jste některá dlouhý protokol a strikali si do nosu ? Měla bych začít v červenci naše 2. IVF s tímto plánem.. vůbec jsem to neznala.

evawest
23. kvě 2018

@kikika87 Ja jsem to mela v papirech z kliniky jako jednu moznost a nadavala jsem, proc mi hned dali injekce, kdyz jsem si mohla strikat. 😄

kikika87
23. kvě 2018

@evawest Injekce nastanou hned po stříkani do nosu 😁

lenatko91
23. kvě 2018

Ahojte, přidám se k vám, jestli můžu ☺ čeká nás první IVF, minulé pondělí jsme byli na první konzultaci, doktor řekl, že můžeme začít hned se stimulací, tak jsme souhlasili. MS měla dojít každým dnem, no dodneška nic.. Už jsem pořádně nervózní, asi PMS. 😁 na klinice mi řekli ať si udělám test a ozvu se v pátek.. No fajn. Flaška červeného padla za poslední tři dny a stejně nic. 😑 takže kdoví, kdy se dočkáme. Ale chci se zeptat, jak se pohybují ceny těch léků? Metody jsou jasné, na to je ceník.. Ale trochu mě děsí ty částky co všude čtu.. Viděla jsem jen snad jeden příspěvek s cenou kolem 13000 a lékama co hradí z většiny pojišťovna..

apple_tree
23. kvě 2018

@lenatko91 Ahoj, ja mam v dubnu za sebou prvni ivf, mela jsem kratky protokol a za leky jsem platila celkem 2,5 tisice, takze v cele te sume, co jsme tam jinak nechali, to byla zanedbatelna castka. Jinak kdyz jsem mela zacit stimulaci, tak jsem mela 5 dni zpozdeni a to mi jinak ms chodi skoro na hodinu presne :D

lussinka88
23. kvě 2018

@lenatko91 me vysly leky (stimulace) asi na 300 🙈 dostala jsem levnejsi variantu gonalu (ktery je predrazeny). Zalezi s cim CAR rad pracuje... platili jsme zalohu 16tis - IVF nas vyslo cca na tech 13tis plus leky a zvlast jsme doplaceli mrazeni. Plus pak rozmrazeni a zavadeni.

polkasmolka
23. kvě 2018

@rosalline ahoj, ja som bola v reprofite v brne. tam ma stimulovali Menopur 300 jednotiek denne. Podarilo sa im odobrat 4 vajicka z toho len 2 sa podarilo oplodnit. Cim teba stimulovali, ze si mala 17 vajicok? A to jedno co bolo OK, podarilo sa ti aj babo?

rosalline
23. kvě 2018

@polkasmolka menopur 300, pak cetrotide, decapeptyl, ovitrelle... a nyní jsem v 22 tt. Na první šťastný pokus.

lenatko91
24. kvě 2018

@apple_tree to není taková hrůza, já se psychicky připravuju na variantu kolem 4 tisíc 😀 ale uvidíme, co mi dají. Už aby to bylo. A jak jsi dopadla?

lenatko91
24. kvě 2018

@lussinka88 tak to je paráda! Podle mě když se budou řešit léky, tak by mi měli vyjít vstříc když jim řeknu, že nechci nic extra drahého, ne? Navíc podle mě zas takový rozdíl v účinnosti tam snad nebude.. Já počítám 11000 za PICSI, a uvažuju jak s kultivací.. V ceníku mají zvlášť prodlouženou a zvlášť nadstandardní.. Zajímalo by mě, jaký je v tom rozdíl 😏 do mražení se mi moc nechce..

polkasmolka
24. kvě 2018

@rosalline
Gratulujem. Mozem sa opytat to jedno vajicko co bolo OK ti vkladali v akej podobe? myslim bola to hatchujuci blastocysta alebo .... Pisala si ze si v mojom veku takze mas 42 a co tvoj partner? kolko ma rokov? Moj maznel ma 47 takze sa bojim, ze nie len moj vek je vysoky ale aj jeho.

apple_tree
24. kvě 2018

@lenatko91 ET nevysel a ted cekam na vysledky ketu. Jinak jsem museli mit icsi, picsi a macs, k tomu prodlouzena kultivace a jeste jsme si priplatili za lepsi inkubator, takze i s mrazenim nas to stalo uz 50 tisic, takze leky jsou fakt to nejmensi. To by me zajimalo, co se u vas mysli tou nadstandardni kultivaci. Drzim palce, at vam to klapne.

lenatko91
24. kvě 2018

@apple_tree tak držím palce! Taky by mě zajímalo, jaký je v tom rozdíl, musím se zeptat až tam pojedu. Protože co mají na stránkách je takové nic neříkající.

lussinka88
24. kvě 2018

@lenatko91 u vas je nutne picsi? Ja mela 30vajicek - dala jsem na doporuceni caru dat 10icsi a zbytek klasicky ivf (je hrazeno pojistovnou). Embrya jsme zamrazili vitrifikaci (vzdy se bez prpblemu rozmrazili), zamrazeni je levnejsi nez jit do dalsiho pokusu ivf a vycerpavat si pokusy na pojistovnu. Pojistovna hradi jen jeden transfer najeden pokus ivf, takze se to mrazeni rozhodne vyplati - malo kdy se chytne na prvni pokus. Kdybys nemela nic na mrazeni tak dalsi pokus za 3mesice za plnou cenu.
Jinak staci prodlouzena kultivace... ta nadstandartni mozna bude to jak embrya sleduji kamerou jestli se spravne vyvijeji - ted nevim jak se to jmenuje, ale jsou to vyhozene penize - kor u prvniho pokusu. Pokud nemate zadny zavazny problem bude stacit icsi + PK.

lenatko91
27. kvě 2018

@lussinka88 manžel má horší spermiogram, sníženou pohyblivost, takže nám bylo doporučeno icsi/picsi v případě ivf. A picsi je přece jen větší jistota.. Takže kdybych chtěla nechat zavést 2 embrya, tak pojišťovna zaplatí jen jedno?

lussinka88
27. kvě 2018

@lenatko91 aha, domluv se spis s laborkou/dr co by ti doporucili... osobne nejsem zastance moc zasahu- az budes tehotna tak veskery zasah z IVF ti zvysuje riziko vrozenych vyvojovych vad. Ja jsem byla prekvapna kdyz mi to na genetice rikali 🙈.
Dle zakona mas narok na 3 cykly (stimulace) IVF. Muzes dostat jeden cyklus navic nezavedes-li vic jak jedno embryo v cerstvym transferu. Tzn. Ze 2embrya muzes zavest ze zmrazenych embryi (pokud nechces prijit o ten jeden pokus navic)

lenatko91
28. kvě 2018

@lussinka88 dnes jsem se ho ptala, byla jsem si na vyvolávačku. Řekl že se uvidí pak podle spermiogramu, ale icsi a prodloužená kultivace určitě. A aspoň mi řekli, jaké léky dostanu. Celkem to vychází skoro na 4000, takže to není taková hrůza..

mkplusmk
28. kvě 2018

@lenatko91 jen z mé zkušenosti počítej raději s větší částkou. Oni doktoři přesně při prvním IVF neví jak budeš na léky reagovat. Já na ně reagovala hodně špatně a furt mi navyšovali dávky a zaplatila jsem nakonec skoro 14 tisíc jen za injekce. Ale u mě to byl celkem extrém.

luuucatko
6. čer 2018

Ahoj zeny, chci se zeptat, mate zkusenost s vysokym procentem apoptotickych spermii? Apoptoza - mrtvymi spermiemi? Zkoušeli jste metodu MACS pri IVF? Nebo vam pomohl androlog?

lenatko91
6. čer 2018

@mkplusmk mě řekli, že budu léky spíš ještě vracet 😀 mám PCO, tak prej hrozí hyperstimulační syndrom. Tak uvidíme, jestli transfer bude teď nebo budem muset mrazit... Ale dost mě zarazilo, když mi řekli, že musíme mít kultivaci do blastocysty a PICSI/ICSI.. jako šli bychom do toho i tak, ale oni by měli podle mě spíš jen doporučit a ne nakazovat, ne?

mkplusmk
6. čer 2018

@lenatko91 já mám také PCOS. Hyspertimulační syndrom hrozí víc než u žen bez PCOS, protože se stává, že ze začátku není žádná reakce a pak to najednou vybuchne a je až moc velká reakce. No nakazovat ti nic nemůžou, jen doporučit. Klidně můžeš odmítnout. Jsou to vaše peníze.

lenatko91
7. čer 2018

@mkplusmk já si taky myslím.. Docela mě tím zklamali. Ale jestli vše dobře dopadne, tak jim to odpustím 😀

cimartinka
21. čer 2018

Holky tak ja po prvnim ketu dnes potvrzeno z krve pozitivni tehu ❤️❤️

evawest
21. čer 2018

Tak holky, my jsme uprostred stimulace IVF c.6. Zitra druhy scan, pri prvnim mi zvysili davku Meriofertu z 300 jednotek na 375, sliznice byla 6.4mm, folikulu kolem dvaceti (🤗) a cysta, ktera byla na levem vajecniku cca 17mm, zmizela. 😊

handulkak
21. čer 2018

@evawest super zprávy, drzim palce

jeanne_g
21. čer 2018

@evawest Tak to vypadá krásně 🙂 Přeju, ať se daří! Já byla včera na KETu...

evawest
21. čer 2018

@handulkak Dekuju. ☺
@jeanne_g Dekuju. Drzim palce pro stesti. 😉

kaculi28
23. čer 2018

Ahoj Holky, me stat dlouhy protokol cca 16 000. Mela jsem 300jednotek Gonalu a pichala jsem si ho 14 dni. Vajíčka ne a ne dozrat. Pote mi odebrali 21 oocytu,18 jich oplodnovali,povedlo se oplodnit 12,dneska 3.den PK 8 jich je vyvijejicich. Metodu jsme chteli MACS a PICSI,ale kvůli špatnému spermiu nebylo možno provest. Proto provedli jen ICSI. Tak budeme cekat,kolik mrnousu vydrzi jeste dva dny. 🙂

evawest
25. čer 2018

Ahoj, zeny. Ve stredu mame odber vajicek a spermii. Folikulu mam dohromady cca 25, tak snad z nich bude vic vajicek, nez v minulosti, kdy nejvyssi pocet byl 12 pri uplne prvnim IVF. 🤞

jeanne_g
25. čer 2018

@evawest Držím moc pěsti, ať to vyjde 🍀

Strana