KET, IVF 2018 - Kdo se chystá?
Ahoj holky, koho čeká příští rok KET ? Mě až v únoru. Do te doby se asi zblázním 🙂
@koudelka82 Taky chodím do Reprofitu a jsem spokojená 🙂
@maagda tak to je super 🙂 taky jsem spokojena
Ahoj holky, chodí sem ještě někdo? 😅 Nás pravděpodobně příští rok také čeká IVF (špatný spermiogram). Naštudovala jsem si už pár diskuzí tady na koníkovi, ale všechny jste už tak zkušené, já vůbec nevím, co nás čeká... Jen teda paní doktorka říkala, že nás nejprvne pošle na genetiku - což vlastně taky nevím, co to obnáší. Najde se nějaká hodná duše, co mi to vysvětlí? 🙏❤
Já 😃 stále nakukuji co je zde nového. Dnes jsem byla na transferu dvou embryek
@roxyinka i já sem nakukuji 🙂 My jsme byli taky na genetice, první se doktorka ptá na rodiče, rodinu, nemoci atd a pak Vám oběma vezmou krev a budete čekat cca 2 měsíce na výsledky. Přeji hodně štěstí 🍀🙂
@daphney jeee, tak držím pěsti 🙂 pak hod info, až budeš testovat 🙂
My se chystame na jare na prvni IVF
@koudelka82 já budu bláznit brzo. 😂😂😂 a kdy to čeká tebe? Četla jsem, že máte za sebou genetiku
@daphney já už mám za sebou 2.ivf, ET nevyšel a máme ještě 2 mrazacky. Z 1.ivf jsme neměli žádného mrazacka a i to jedno, které mi zavedli, bylo onden opozdene . V lednu půjdu na hysteroskopii a v únoru na Ket. Ještě ze budou Vánoce a mám se na co těšit, jinak bych se z toho čekání ani zblaznila 🙂
@roxyinka ahoj, na genetice v Brně se nás ptali na vážnější nemoci a operace nás, našich rodičů, našich sourozenců a jejich dětí, od rodičů sourozenců a jejich dětí a na naše prarodiče. Pak na všechny prarodiče co nežijí tak na co umřely. Pak nám nabrali několik ampulek krve a čekali jsme cca 6 týdnů na výsledky. 🙂
@koudelka82 vánoce si užiješ. svařák dnes na každém rohu, spousty cukroví, večírky, punč a silvestr 🙂 úplně ideální na odreagování. genetiku a i imunologii jsem měla před lety také, přišlo se na celiakii, zda to byla opravdu příčina, do dnes nevím
@daphney
Hodně štěstí 🍀✊.
@krausule
Taky jsme si nechávali zavést 2 dokonce třikrát ze šesti transferů. Dvojčátka jsou můj sen. Poprvé se nechytlo žádné, podruhé jedno podle růstu HCG, potratila jsem v 7.tt a po třetí se chytlo nevím kolik, 13.den po KET ze mě vypadl hematom a 15. den test zeslábl, tak je vzal sebou asi.
Holky musím se vám pochlubit, konečně se to u nás od potratu 4. října pohne. V pátek jedeme do Prahy na imunologii k doktorce Malíčkové.
@dendinka jejda..to mě mrzí..ono mě bylo řečeno,že dvojčátka jsou vždycky "rizikové"..v podstatě me to nedoporučovali..ale já to chtěla zkusit..nechytlo se ani jedno..je to smutné,člověk čeká že se chytne..pak se těší z pozit.testu..a pak zas najednou konec..nechápu,jak někdo může říct,že si těhu užívá..podle mě je to stres od začátku do konce..držím palce,ať je imuno v pořádku!
@krausule naposledy jsem byla těhotná, když jsme zavedli jedno a opakovala se historie potrat v 7.tt přesně po sedmi měsících bylo to jak dejavu 4.3. a znovu 4.10. Právě nevím, jestli si přát, aby imunologie dopadla dobře, nebo aby se tam našlo něco řešitelného, co vysvětlí potraty.
@dendinka imunologii vám nedělali vůbec?Mě říkali,že 2x po sobě to může byt prostě náhoda..až po 3 spont.potratu pry je to na indikace na další vyšetření..a je pravda,že kámoška mela dvakrát po sobě zamlklé těhu a teď po třetí je už v osmém měsíci..vzhlavu vzhuru..třeba to opravdu byla jenom "blbá náhoda"..i když na den přesně..
Ahojte, tak dnes jsem po opu a máme 12 vajíček 🙂
Všechny necháme oplodnit icsi a ve čtvrtek ráno mi budou volat co a jak
@dendinka máme stejnou diagnózu 😂😂😂taky ho mám ..heterozygota jednoho..😎ale pry to není nic strašného..ředím krev preventivně Fraxíkem..
@uzivatelkapetra pěkná úroda..snad se oplodní co nejvíc...😃
@krausule mně prvně řekli, že ten prvni potrat mohl být tím, že musím femibion a redit krev. A když jsem teď potratila stejně i s redenim krve prvně jsem mívala Clexan 0,4 a pak nějak nebyl k dostání tak fraxiparin 0,3, tak zase řekli, že ta má porucha není tak závažná, aby potrat způsobila, takže jsem z toho jelen. Tak jsem si poručila imunologii, chtěla jsem ji už poprvé, ale to mi řekli, že až po 2.ivf nebo více potratech, že by měla pojišťovna výhrady. Ale že mi alespoň vyšetří ty trombofilie a autoimunitu.
Dneska jsem hledala k tomu MTHFR informace na netu a našla jsem v jedné diskusi, kde se ptala nějaká paní a mají odpovídat doktoři, že to zase není tak jednoduché, že sama tato porucha nic neříká, ale že je potřeba se objednat na hematologii a nějakou hodnotu k tomu hlídat. Takže jak půjdu na ko ke své doktorce, beru to sebou a zeptám se jí, jestli mi dá žádanku na hematologii.
@dendinka já na hematologii byla..tam me řekli,že ten náš heterozygot znamená akorát to,že naš tělo nedokáže klasickou cestou štěpit tu listovku,takže si musím koupit tu dražší jako Femibion,Superfolin atď..ty tu kyselinu listovou maji už naštepenou a to naše tělo dokáže vstřebat..jinak ti vyšetří klasika krev na ruzné poruchy sráženlivosti..u me se nic kromě toho heterozygota nenašlo,ale taky pry moc poruch sráženlivosti ještě nelze odhalit a prozkoumat..proto ten fraxík.."jenom jako prevence"..taky mám za sebou potraty i zamlkle těhu..
@linusha
@koudelka82
Takže na genetice vezmou jen krev a pak se čeká na výsledky. Proč se to vlastně dělá? Co nám z toho můžou říct za špatnou zprávu?
Holky a máte některá pojišťovnu MV? Doktorka mi právě říkala, že si budu muset genetiku platit sama, vůbec nevím v jaké částce se to může pohyhovat...
@roxyinka ahoj, já mám MV a nic jsme neplatili. Mohou přijít na to že jste např. jste nositelem některých druhů onemocnění např. cystycké fibrozy, hemofílie nebo jiné nemoci vázané na chromozomy.
Je pohovor a pak se odebere krev. Dělá se proto aby se odhalilo jestli není u páru nějaké genetické zatížení třeba změny na chrozomech atd. Je z důvodu aby se přeešlo případného genetického zatížení.
MV neproplácí genetiku embryí.

@laska1307 8 mrazáčků je krásný počet 🙂 Já chodím do Reprofitu do Brna.