KET, IVF 2018 - Kdo se chystá?
Ahoj holky, koho čeká příští rok KET ? Mě až v únoru. Do te doby se asi zblázním 🙂
Ahoj mě čeká v lednu KET teda už doufám.
Ahoj ženy. Přidám se k vám jestli mužů. Jelikož se nám ani po roce nedařilo otěhotnět poslala dr. mého muže na spermiogram. Výsledky na začátku 8/2017. Dopadl katastrofálně. Malý počet, deformace krčku, tím pádem i špatná pohyblivost, porucha zkapalnění. Prý šance otěhotnět přirozeně není ani 4%. Takže nás hned chtěla poslat na IVF.
Já to odmítla, že tomu chci zkusit dát ještě šanci. Muži jsem objednala vitamíny FertilManPlus, Kotvičník kapičky, Macu v tobolkách. V lednu chce jít na kontrolní spermio. Jestli nedopadne tak půjdeme do IVF. Ptala jsem se jestli by nešla aspoň IUI ale prý by to nemělo žádný efekt. Dr. chce nechat udělat i genetiku embryí, tak jsem měnila i pojišťovnu z MV na VZP, protože jinak by jsme museli platit 10.000,-.
@byvalablond zkuste určitě pár měsíců ty vitamíny, pokud má špatný životní styl ať na tom zapracuje. Pokud na mimčo nespěcháte, určitě to za zkoušku stojí. Lidi si chválí folandrol, ale porovnejte složení, asi to bude něco na styl toho fertilman
No jenže nás životní styl je právě v pohodě. Jíme relativně zdravě, pohyb máme, já nekouřím už skoro 3 roky, muž už taky nekouří. Teď to je 5 měsíců od spermiogramu. A pokud neuvidíme žádnou změnu, tak do toho IVF asi půjdeme. Já chtěla jít nejdřív až na podzim ale muž říkal, že když tam v lednu půjdeme, jestli to už rovnou nezačneme řešit. Kolem nás jsou teď všichni těhotní a je to na psychiku celkem nápor. Kor když jsme spolu přes10 let a všichni se už vyptávají na děti a svatbu. Navíc mě tento rok bylo 31, takže nejvyšší čas začít.
Navíc muž má hodně stresovou práci a myslím si, že to má na tom největší podíl... A to, že teď všichni naši přátelé čekají rodinu mu na psychice taky nepřidá. A víte co je nejhorší, že všem se to povedlo napoprvé. Jednomu neplánovaně a hned dvojčata atd...
Nejvíc nás mrzí, že my jako jediný k tomu všemu přistupujeme zodpovědně, oba se snažíme žít zdravě a mít zdravý životní styl. Muž dokonce na jaře i zhubl. Já si teda celou dobu myslela, že problém bude na moji straně, takže o to větší to pro nás byl šok.
@byvalablond umím si hlavně představit, že pro chlapa je to vědomí, že je problém u něj, mnohem těžší zkousnout. To je pro jejich mužství velká rána.
@uzivatelkapetra to každopádně. On právě vždy tvrdil, že o své plodnosti nepochybuje, takže pro něj to musí být opravdu těžké. A o to víc ho štve, že se to našim přátelům podařilo hned, kor když žijí, jak žijí - nezdravý životní styl, kouří atd. On ani do hospody nechodí nic a prostě tohle.
@roxyinka podle příspěvku asi podobny osud. Jak jste se rozhodli vy? Půjdete do toho nebo budete ještě čekat?
@byvalablond můj chlap byl na spermiogramu v říjnu, přijde nám to ještě krátká doba. On bere vitamíny, mě se nějak začaly zpožďovat cykly, takže teď jsem dozobala zvelebení rumělkové pole a čeká na mě inofolic. Pokud se nepodaří přirozeně, tak na jaře dáme kontrolní spermiogram a když nebude zlepšení, tak nás to umělé asi nemine...
Jinak nás Dr. taky chce hnát na genetiku, nevím co tím konkrétně myslela. Ale také mi právě říkala o přechodu od MV... Jenže to už jsem nestihla - řekla mi to v říjnu a mohlo se přecházet k poslednímu září... tak teď bychom stejně museli čekat až budu mít novou pojišťovnu 1.7.2018... takže nám tak či tak nezbývá nic než jen čekat a třeba doufat, že se do té doby povede
Ahoj holky, také se k Vám s dovolením přidám. V lednu začnu stimulovat na moje první IVF. Už teď z toho mám strach.
Ahojte holky, tak nás to taky čeká :( partner špatné spermio- nedoporučují nám s ním inseminaci a mě ted na poslední kontrole zjistila anovulaci :( takže už ted beru prášky a v lednu jdeme na kontrolu a uvidíme jestli zkusíme inseminaci a nebo umělé, napojištovnu jsme už zažádali tak snad nám to schválí 🙂
@mkplusmk
@kristynkal
@roxyinka
Holky hodně štěstí, my teď čekáme jak dopadl náš první pokus🙂
@uzivatelkapetra držím palce.
@mkplusmk to se nedivim. Já z toho mám taky hrůzu. Obdivuju holky tady jak to všechny zvládají ty IVF cykly a KET. To jako klobouk dolů, musí to být opravdu náročné.
A jaký z toho máš dojmy a pocity? A v jakém CAR?
@mkplusmk Taky sem po stimulaci po odběru vajíček a teď už čekám na KET.Taky se moc bojím,ale my to zvládneme.
@byvalablond chodim do gest Praha 5 - Kosire. Je to tam prijemne. Doktori take fajn. Ja se asi bojim taky kvuli tomu, ze moje sestra jiz IVF podstoupila a uspesne bylo az na 3 pokus. Ted je ve 4 mesici. Byla z toho uplne na dne a dokonce od ni pritel odesel. Se sestrou mame stejny problem, tak se bojim, ze to bude beh na dlouhou trat. Kam chodis ty?
@lucifervlkova tak to uz mas pulku cesty za sebou. Moc drzim palce, aby vse klaplo. Cim jsi stimulivala?
@mkplusmk Gonalem,Menopurem a na konci Ovitrelle
Ahoj holky, jakpak se všechny máte? Přeji všem krásné, pohodové a ničím nerušené vánoce. 🎄
Jdu na vás s velkou prosbou o radu,.zda.se s tím někdo nesetkal. Dnes jsem.15'den po ketu dvou blastocyst. Test nejprve pozitivní, následně negativní a pak zase pozitivní. Vše stejná značka, ranní moč. Moc děkuji za rady
Ahoj holky, děkuji za držení palečků, snad to pomohlo. Novým objevitelkám // přeji jen hezké silné a pořádné tlustice 😉
Já dnes 16 den po ket a hcg v krvi.jen.129. Dle sestry v caru je to.v pořádku a další.odběr není ani nutný. Mám brát dál léky a za 3'týdny na uz. No mě se to prostě stále nějak nezdá...
@daphney Sestry určitě ví,co dělají.Věř jím a ber to pozitivně.Moooc držím palce.
@lucifervlkova moc děkuji. Nic jiného než čekat mi stejně nezbývá 🙏🙏🙏
Ahoj, přidám se k vám do skupiny, ať se můžu taky trochu podělit .....
Jsme s partnerem po 1. IVF, kdy jsme po stimulaci měli celkem 19 vajíček, 16. oplodněných a nakonec 9 dostatečně kvalitních..... 8 jsme nechaly zamrazit a 1 bylo 13.12. transferováno... bohužel neúspěšně, včera jsem si dělala test (a i nekolik dní před tím) a nic :(, navíc jsem od včerejška zacala i špinit :( a začalo mě občas pobolívat břicho jako před MS..... snažila sem se kontaktovat CAR mailem i telefonicky, ale bohužel to tam nikdo nebere a na mail mi zatím taky neodpověděli, takže sem dnes vysadila utrogestan i estrofem.....
O mimčo sme se snažily asi rok a půl, takže mám teď náladu dost pod psa :(... navíc kolem samý těhotný a malý děti, a i v práci tři kolegyně v mém věku prakticky okamžitě otěhotněly - jedna má za chvíly rodit a další soi v 7. a 6. měsíci - to zrovna taky nepomohlo, když to měl a má člověk denně před očima :(. V lednu snad půjdeme na KET, chjo, vím že si zatím nemám na co stěžovat, protože mnohé toho mají za sebou mnohem víc, ale člověk má pocit takové nespravedlnosti, když vidí že někomu se podaří otěhotnět hned, ačkoli o to třeba ani nestojí, nebo si toho naprosto neváží, ale v tomhle hold prostě "spravelnost" neexistuje .......
Ahoj holky,rada bych se k vam pridala,v lednu nebo unoru nas ceka uz prvni ivf.zajimalo by me par otazek
- kolikrat se behem stimulace chodi na kontrolu?
- kontroluji pouze ultrazvukem nebo i hormonalni profil?
- jak casto se pichaji injekce? A musi se pichat ve stanoveny cas?
Dekuji za informace a preji hodne stesti a uspechu 🙂
Holky moooc vám to všem přeji. Úplně vím jak vám je. Když se nedaří a okolo těhotné. Já na tom byla stejně. Určitě rok 2018 bude úspěšný.

Ahoj holky, taky me ceka ivf v lednu. Snad teda, protoze zatim se to porad oddalovalo, na podzim slepak, pak cysta....snad pro nas vsechny bude rok 2018 uspesny 🙂