KET, IVF 2018 - Kdo se chystá?
Ahoj holky, koho čeká příští rok KET ? Mě až v únoru. Do te doby se asi zblázním 🙂
@miracleelcarim Ahoj, mě dělali hormonální profil hned na začátku, aby se podle toho určila dávka stimulačních léků, dělá se myslím 2.-4. den cyklu..... jakmile je hormonální profil, pak se od ě. dne následujícího cyklu dávají hormony, tam záleží co vyberou (podle hormonálního profilu a diagnózy), já píchala puregon 2.-7. den a pyk byl UZ, aby se vědělo jak vaječníky reagují, pak sem píchala ješta si další 3 dny, pak zase UZ, a pak už jen injekce na dozrání vajíček - ta se musí dát úplně přesně podle plánovaného odběru vajíček, puregon se píchal 1x denně v přibližně stejnou dobu...... Těch konztol je teda tak 4-5 do odběru, je to individuální....
Připojuji se k dotazu 🙂 Já ted beru utrogestan a budu brát clostil. V tomto cyklu máme zkusit iui pokud to půjde, chápu teda dobře, že pokud by to iui nevyšlo, tak ivf je možný zase až další cyklus s tím, že budu brát nějaké ty injekce a tak? nebo teprve další cyklus mi vezmou hormonální profil a pak až se to bude řešit? Krev při MS na testy mi už brali v listopadu a právě kvůli vysledkům moc nedoporučovali iui, ale přítel prostě chce tak to zkoušíme...
Stimulace před odběrem vajíček na IVF se vždycky začíná se začátkem cyklu, ale jestli potřebují vždycky čerstvý hormonální profil, nebo jak starý jim stačí to bohužel nevím :/, záleží asi i na tom, jaký je problém.......
@uzivatelkapetra @helen85 dekuji za odpovedi 🙂 jeste me napada,muze byt nejaka stimilace,kdy by se muselo pichat rano i vecer?nevim jak bych to totiz zvladala,do prace dojizdim a vracim se pozde....a pak dotaz,zacali jste se timulaci,az kdyz ho pojistovna schvalila nebo i driv?
@miracleelcarim záleží jak moc bude denní dávka léků vysoká, může se stát i 2x denně. Jinak léky jsou ve formě pera a maličkých jehel, takže se to dá zfouknout na wc třeba 🙂
@miracleelcarim a léky vydávají až po schválení pojišťovnou, to trvá tak 2-3 týdny...
Ahoj holky. Jak se mate a co nového u Vás ? Já jsem dnes 1.dc, takže od zítra začínám přípravou na Ket, tak moc se těším a zároveň se tak bojím 🙂
@koudelka82 držím palce zlato. Rok 2018 bude ten vítězný uvidíš. Moc ti to přeji.
@luciebx dekuju moc, Luci 🙂 Já doufám !! Snad to nebude další rok boje 🙂
@koudelka82 ahoj u mě to ujde, jen MS se mi někde fláká abych mohla na KET ze kterého mám strach po tom všem čím jsme si už prošli. CO ty?
Ahoj ja cekam na ms a potom 1. Ivf jestli bude vse ok
My mame v pondeli schuzku na nove klinice, ale kvuli dovolene na zacatku unora nebudeme moct zacit hned nebo v tom unoru, tak hned v breznu. 👐
@jeanne_g ahojky jj máme volali chvíli před Vánoci. Máme absolutně zdravé embryjko. Takže nám nadělili ten nejlepší dárek jaký mohli. 🙂 Tak teď počkat na ms a jdem na KET. Modlíme se aby to tentokrát dotáhlo do zdárného konce a my se taky konečně dočkali toho štěstí. Manžel mi řekl že pak už do 4.IVF nechce, ale kdyby se přeci jen někdy uvolil tak nejdřív za několik let.
@linusha já mám taky strach z neúspěchu. Ale musíme věřit. Bude to můj 1.ket, tak jsem sama na vše zvědavá.
A kdy jsi měla termín MS ?
@koudelka82 taky to bude můj první KET, předevčírem
@linusha jeeej, tak ať už se pekne dostaví a můžeš se začít připravovat 🙂
Take podam aktualni info 🙂 na zacatku cyklu musim na ultrazvuk,mam cystu,ktera pry vetsinou odejde s ms.pokud se tak stane,tak mi napisou protokol a zacnu stimulovat 🙂 tak doufam,ze to vyjde...
@miracleelcarim ja mela minuly cyklus take cystu, tak take doufam ze odesla at muze byt stimulace
@janca84 tak snad nam to vyjde 🙂 kdyz uz jsme se rozhoupali,ze uz do toho pujdeme,tak je to zase nejiste.no koncem pristiho tydne uz snad bude jasno....
Ahoj holky, muzu se k vam pridat? Zaciname 3.ivf, tentokrat dlouhy profil. Manzel ma azoospermii, takze nas ceka jeste tesa. Mate nekdo dlouhy profil? Ja mela zatim vzdy kratky.
@icharlie Ahojky, vítej mezi námi. Jsme na tom skoro stejně, akorát my zatím 2.IVF (ted se chystám na KET), jinak taky azoo a taky Tese . Vy už nemáte nic po Tesích zamraženo? Držím pěsti.
@koudelka82 Drzim pesti ;) My jdeme na tesa poprve, manzel je po onko lecbe a mel zamrazeno z doby jeste pred chemo, zustal nam posledni vzorek, ale uz minule byl nevalne kvality. Na zamrazeni nam nikdy nic nezbylo. Vychazel nam termin an odber cca 15.1., ale udelaly se mi cysty po Diphereline a tak se uvidi pristi tyden co dal :/ Muzu se zeptat na kolik vas vysla ta mesa/tese? Pokazde nam rekli neco jineho, ale dokupy budeme doplacet cca 50tis.
@icharlie My jsme měli z Tese 5 dávek zamražených, teď už nám zbývají jen 3. Kam chodíte do Caru ? my platili za Tese 15tis. + zamražení nějak 5tis.
@koudelka82 To je krasny pocet 🙂 a jakou mel manzel pricinu azoospermie? My chodime do sanusu, rekli nam ruzne castky od 13-20tis., plus ivf, icsi, mrazeni a ev. darce, pokud nic nevyjde, tak to naskace na tech 50 no :/ na druhou stranu, vzdy rekli nejakou castku a bylo to ve finale mene. Vy chodite kam?
@icharlie my jezdíme do Reprofitu. Příčina Azoo neznámá. Přítel v dětství prodělal operaci triselne kyly a měl i mononukleozu, to prý tomu muže vše nasvedcovat, ale 100% to není. Ty ceny jsou šílené, ale spermijky určitě najdete, takže dárce nebudete potřebovat.
@koudelka82 dekuji 🙂 moc velke sance nam nedavaji, ale nadeje umira posledni 🙂

@miracleelcarim ahoj a vítej
1 záleží jak dlouho budeš stimulovat, já jen 9 dní, takže kontrola sedmý den a devátý s tím, že se ukončila léčba
2 kontrolovali mě pouze přes utz
3 injekce musíš pravidelně v daný čas, já měla jednou denně, nastavila jsem si to na 4 ráno abych nemusela šaškovat v práci