icon

Mohou se dvě zbylá vajíčka oplodnit po IVF?

19. led 2023

Dobry den, momentalne jsem podstoupila OPU,odebrano 8 vajicek,dnes telefon,ze zustali 4 z toho jedno oplodnene,druhe oplodnene 2x spermiema coz je pry nepouzitelne a zbyle dve zatim nic,nepodstoupili jsme ISCI takze to bylo tak,ze spermie dali do blizkosti vajicek aby se sami zavrtali.Otazka zni mohou se jeste zbyle dve vajicka oplodnit? Dekuji.

katherine177
•
19. led 2023

A to vajíčko oplodněné dvěma spermiemi to je špatně ? To nemohou být jako dvojčátka?

katule1990
•
19. led 2023

@katherine177 To urcite ne. Na dvojcata jsou bud potreba dve vajicka a dve spermie (dvojvajecna dvojcata), nebo jedno vajicko a jedna spermie, pricemz embryo se pozdeji rozdeli na dve (jednovajecna dvojcata).

katherine177
•
20. led 2023

@katule1990 aha ,děkuji za vysvětlení

nita1984
•
20. led 2023

Je to spíše nepravděpodobné. Podle mě, bohužel. Podstoupit IVF bez pomocných metod oplodnění je riziko. Ja to tak měla 2x a naštěstí to dobře dopadlo, ale všichni mi to rozmlouvali. U prvního cyklu jsem, pro jistotu, dali ICSI na část vajíček. Nakonec byla kvalitnější ze samovolného oplodnění a z těch máme i děti.

autor
•
20. led 2023

@nita1984 my jsme si rekli kdyz ma nadprumerne vysledky spermii tak proc to nedat aby se zavrtali dami no.Uvidime co rekne dneska,jsou to hrozne nervy

berushe14
•
20. led 2023

My třeba šli taky do přirozeného oplodnění ale byl to vyloženě experiment jestli se nas geneticky materiál dokáže spojit. A z té várky čekám druhé dítě…

zet83
•
20. led 2023

Moc držím palce, aby to ještě dopadlo. Odpověď neznám. Ale jak píšeš, můj partner měl ty poslední výsledky také super, krásná %, extra vysoký počet. Metodu ISCI jsme zvolili, protože jakmile se podařilo přirozeně, tak miminku přestávalo bít srdíčko, nebo pouze vyskočilo vysoko HCG a pak začalo mizet. Mohu uvést poslední náš příběh. Při KETu jsme vložili jedno, současně se podařilo přirozeně. Bohužel (ale jsme vděčni i za to 1 🙏) přirozenému přestalo srdíčko být a to z KETu právě ISCI metodou se vyvíjí dál.

autor
•
20. led 2023

Jeste dodam,ze mame 9ti leteho syna z prirozeneho oplodneni

nita1984
•
20. led 2023

@zet83 ja mám zkušenost zcela opačnou. Všechna embrya z ICSI se přestala vyvíjet (max jsme to dotáhli k ZT). Z přirozených máme dvě děti

zet83
•
20. led 2023

...také jsem nenapsala, že mám dceru přirozeně, avšak s jiným otcem.

@nita1984 To je zvláštní zrovna, že z ISCI. Příroda je mocná čarodějka i se zásahem odborníků.