Natalart, Plzeň. Jaké máte zkušenosti?
Ahoj holky chtela jsem se zeptat jestli ma nejaka z vás skušenosti z natalartu ja tam budu postupovat ET a chtěla bych vědet jake mate skušenosti a kolika z vás se to podařilo po prvným IVF!
Ahoj, ano, pokud přijde tato komplikace, tak si ji řeší přímo tam..sama jsem ji prodělala a chodila tam na kapačky- vždy jsem si tam lehla, pár hodin to kapalo, a pak šla domů...u mě to ale stupnovalo s tím jak rostlo HCG, už si s tím neuměli poradit a skončila jsem ve FN.. stává se to ale vzácně, ročně mají snad tak 1-2 případy asi na cca 350 transferů a většinou to zvládnou sami...já jsem byla výjimka..citlivě jsem reagovala na jakékoliv hormonál. stimulace (např. Clostylbegyt, který mi zkusili dát jen povzbuzení ovu, i když s ní problém nebyl..a pak byly málem čtyřčata),takže možná měli dát menší dávku?.. nebojte se toho, jen se tím budete stresovat, je to opravdu vzácné 🙂
Ahoj holky. Já hledám a zjištuji informace. Byla jste některá za poslední 6 měs na IUI v Natalartu ?? Pokud ano, tak jak to probíhá, co se platí a tak děkuji moc K.
@kreveta1 ahoj, loni jsem podstoupila 4 pokusy, poslední v prosinci. Probíhá to tak, že si domluvíte termín výkonu dle datumu očekávané ovulace. Dorazíte ráno s partnerem, tobě dr provede kontrolní ultrazvuk, aby se ujistil, že k ovulaci skutečně dochází (pokud je brzy, domluvíte se na dalším termínu třeba následující den), partner předá vzorek, tobě píchnou injekci na uvolnění vajíčka. Dorazíš tam znova za cca 2-3 hodiny (už bez partnera), provede se inseminace - ty si ještě 20 minut po zavedení poležíš. Po těch 20 min si půjdeš k dr pro zprávu, on ti případně řekne co a jak (výsledky spermiogramu atd) a zaplatíš 500,- 😉 jinak před inseminací je nutné dodržet pohlavní půst 3-4 dny.
@markethy235 super, super,super..... to je přesně co jsem chtěla slyšet 🙂 a pomohlo vám to ?
@kreveta1 kdepak, nepomohlo. Pred poslednim pokusem jsem v listopadu podstoupila i pruchodnost a vse v pohode. Nam pomohlo az IVF, ale treba to vam vyjde 😉 pujdes tam poprve?
@markethy235 jojo. před rokem jsem byli u prof. Ulčové -Galové, já mám vajíčka v pohodě. Přítel je taky v OK. Tak jdeme na konzultaci a domluvíme termín IUI. Každopádně čekáme na mimčo dva a pul roku... tak uvidíme, zkusíme to párkrát a pak kdyžtak IVF.
@markethy235 a vám pomohlo hned IVF? Nám v říjnu první nevyšlo...teď podstupujeme druhé,v pátek jdu na odběr.
@kreveta1 to je jasný, zkusit se v tomhle směru musí opravdu vše. My právě IUI zkusili 4x s tím, že když to v prosinci nevyjde, tak v lednu začneme s IVF.
@sonisek ano, hned první IVF a ET nám vyšlo. Dnes jsem začala 13tt a za týden jdu na screening. Bere něco manžel na lepší kvalitu? Můj bral kotvičník a Macu, hodně si chválí i Selzink. Ale jestli jsou výsledky hodně špatné, tak tohle asi nepomůže :(
@markethy235 jo,bral už vše možné,jsem nakupovala 🙂 A extra zlepšení není. Jako vybrat na IVF dokážou,ale musíme mít ICSI,páč ony se samy do vajíčka nedostanou,jsou to mrsky líný 🙂
@sonisek my jsme si to raději také pojistili ICSI a AH. Můj má spermiogram tak na hranici, tak jsme to udělali takto. Tak hlavně ať je odběr v pořádku 😉 já mám ještě teď po stimulaci zvětšené vaječníky, ale odběr až na anestezii celkem šel. A vy jste si v říjnu nenechávali nic zamrazit?
@kreveta1 děkuji moc. Já si to zatím ještě moc nepřipouštím, spíš než bych si to užívala tak mám pár problémů (vaječníky zvětšené, cysty, krvácející hematom, nevolnosti,...), ale i tohle už se zlepšuje, pro mimčo to člověk ovšem vydrží.
Budu držet palce, ať IUI pomůže 😉
@markethy235 no já právě měla jen 5 vajíček a zůstalo jedno embryo,to 3.den do mě soupli a nevyšlo to :( Tak snad teď aspoň něco zbyde.
Ahoj děvčata, mohla bych poprosit- byla by některá ochotná mi sepsat zkušenosti z Natalartu?? Sepisuji blog, kde jsou všechna centra , cneíky, recenze od vás..🙂 Ať je vše hezky pohromadě... Klidně do zprávy.Děkuji
holky, držím pěsti, at to vše vyjde jak má. A s kloubama si starosti nedělejte., To miminko za to stojí
Ahojky,tak my nakonec v Natalu spokojeni nebyli a nyní jsem po OPU na náměstí a zatím spokojenost na dvě stě procent
@sonisek copak se stalo, že se ti v Natalartu nelíbilo a ke kterému dr.si chodila? A zadařilo se ve Smetance?
@verunkablack prošli jsme v Natu 2x IVF,vždy zbylo jen jedno embryo a nevyšlo to. Tak jsme na 3.pokus přešli na náměstí a zadařilo se hned v říjnu po prvním transferu,dvojčata,a ještě máme 3 embrya zamrazene 🙂
@verunkablack v Natu jsem nejvíc byla u Bouseho...i 2x u Švábka a jednou u Rokyty. Na náměstí jsme chodili k dr.Krmickove.