icon

Oplodnění s darovanými vajíčky. Máte zkušenost?

elis84
16. srp 2011

Zdravím všechny ! Prosím Vás má tady někdo zkušenost s oplodněním s darovanými vajíčky ? S manželem nás nejspíše čeká tato jediná varianta a chtěla by jsem se o tom něco dozvědět . Budu vděčná za jakoukoli informaci, docela se toho obávám a taky máme obavy po finanční stránce. Nevíte zda na to pojišťovna taky něco přispívá? Moc děkuji

renci83
24. lis 2016

Holky za jak dlouho po ET si můžu udělat těhotenský test?Kdy to tak ukáže výsledek? 10 den?

renci83
24. lis 2016

@eviks Ahojky mám dotaz. Cítila jsi něco po ET když jsi otěhotněla? Poprvé když jsem byla po ET tak jsem byla hrozně moc nafouknutá a nevyšlo to. Teď necítím skoro nic že by se ve mě něco dělo.Tak nevím jak to má být správně. 😒

eviks
24. lis 2016

@renci83 Necitila sem absolutne nic. Byla sem pekne na dovolene a cely den popijela cervene vino a jedla ananas. Necitila sem nic ani po 14 dnech, proto sem stale vyhodnocovala, ze to asi nevyslo..a ono nakonec jo. Jinak co se tyce testu, tak to zalezi na tom, jestli sis pichala pregnyl. Ja ho pichala jeste 4 den po ET 5000. Takze to nemelo vyznam testovat. Pokud sis nepichala, tak bych to zkusila tak 9-10 to uz je tam asi neco videt.

pajala
24. lis 2016

@renci83 uz chceš testovat?vydrz, odpočívej a uzivej si😊

renci83
24. lis 2016

@pajala Nene až tak 10 den.Ale test už mám koupený.😀.

pajala
25. lis 2016

@renci83 ja naposledy pro jistotu žádný doma neměla abych netesrovala ale den před krví sem to nevydržela 😊

renci83
25. lis 2016

@pajala Taky jsem minule neměla ale teď jsem si koupila abych pak po krvi nebyla zklamaná třeba. 🙂

jirikova
25. lis 2016

@renci83 já měla pozitivní test 6.den po ET

pajala
26. lis 2016

Jak jsi dopadla?

sisik10
27. lis 2016

Ahojky je to pár dní co jsem našla tuto diskuzi a moc se mi líbí. Mužu se k vám přidat? Uvažujem taky o IVF s darovanýma vajíčkama. Mám za sebou nepodařené 1 IVF s 2 ZT. V prosinci jdu na konzultaci, tak uvidím co mi navrhnou. Není tu některá co to tu podstupje v Heliosu v Brně?

agnes6
27. lis 2016

Ahojky, také bych se ráda přidala. Uvažujeme s partnerem také nad darovanymi vajíčky. Ještě nemám za sebou žádný pokus, chodíme do repromedy v Brne. Je tu některá která tam také chodí? Bylo mě podle výsledků i ultrazvuku zjištěno minimum vajíček, mám možnost jít i do varianty mé stimulace ( velmi vysokými dávkami ☹) a s minimální šancí. Přitom jsme repromedu navštěvovali kvůli partnerovi ( má azoospermie). Neštěstí ☹ Takze budeme muset nejspis zvolit variantu darovaneho vajíčka i spermie. Nechci nuc riskovat... Jsem z toho zničena,ale budeme bojovat. Miminko moc chceme. Nejste některá v podobné situaci? Když jsem četla příspěvky,tak máte většinou problém jen vy, ne i partner. Kdyztak pisnete 🙂 krásnou adventní neděli

karja
27. lis 2016

Agnes6, já bych to aspoň jednou zkusila s vlastními. Také mám málo, a zpočátku, při čtyřech stimulacích jsme vždy jedno embryjko měli... Sice nikdy nevydrželo déle než do 15tt, ale bylo...I když jsem už skoro menopauzový adept, ještě to chci jednou zkusit... Také jsme šli původně kvůli manželovým nepohyblivým spermiím. V téhle oblasti medicíny se dějí nepředvídatelné věci... Držím palce, ať už se rozhodneš jakkoli, ať to dlouho netrvá!!!

renci83
27. lis 2016

Ahoj Sisik 10 vítám tě. Já chodím do Brna ale do jiného CAR. Už mám po 2 ET a ted čekám jak to dopadne.,5.12.jdu na krev.

renci83
27. lis 2016

Agnes 6 taky tě tu vítám. Já chodím do jiného CAR v Brně.To je smutné ale být tebou jdu do těch darovaných. Ušetříte spoustu času a trápení.S darovanymi je větší šance a pokud píšeš že máš se svými minimální šanci tak není co řešit.Tak ať se správně rozhodnete😃

agnes6
27. lis 2016

renci83 taky si to myslím, že největší šance bude s těmi darovanymi. Já jsem pro tuto variantu už téměř rozhodnuta. Taky přeji hodně štěstí 🙂 ať se zadari!

agnes6
27. lis 2016

karja já bych ráda zkusila s vlastními, ale mám pocit, že je to ztracený čas i peníze. Alespoň podle toho, jaký ortel mě dr. řekla. Zatím se s tím vším snažím nějak smířit. Dozvěděla jsem se to teprve ve středu ☹ a tak nějak je to pořád ještě čerstvé. Jsem ale realista a raději jsem pro jistější variantu, i když ani ta nemusí být 100 %. Moc Vám přeji ať všechno vyjde podle plánů 🙂

karja
27. lis 2016

agnes6 Asi máš pravdu... Ono to opravdu není žádná příjemná procedura... A pokud to lékaři sami doporučili... A vyjde to napoprvé!!!

agnes6
27. lis 2016

karja moc tě obdivuji, že jsi to nevzdala a chceš zkusit zase své. Přeji Ti aby Vám to vyšlo! Zasloužila by sis to. Já se bojím neuspeschu a proto jsem raději pro tu jistější variantu. Pokud se dá říct jistější 🙂 napoprvé dr. neřekla, že to určitě vyjde, ale ta šance je tam prý mnohonásobně vyšší, tak uvidíme. Určitě dám vědět.

sisik10
27. lis 2016

renci83 Děkuji za přivítaní a přeju ji at to vyjde.🙂

sisik10
27. lis 2016

renci83 a ty chodís do Reprofitu?

sisik10
27. lis 2016

agnes6 Ono je to s uspěšností IVF těžšké. Žádnej doktor ti neřekne, že ti 100 procentně vyjde. Mi s přítelem jsme podle testu oba v pořádku. On spermio nad normu a i DNA v pořádku. Já měla 6 zralích vajuch a do 5 dne 3 ukázkové embryjka. Jedno se nechytlo a ze dvou ZT v 5 a6tt. Ted jsem týden po revizi. A řekli mě k tomu že museli být geneticky vadné, prý je to časté. No a taky je mi už 38 a kvuli tomu přemyšlim, že bude lepší mladší darkyně.Ale každá jsme jiná třeba vám to muže vyjít🙂

montrojruza
27. lis 2016

na 100% to nemusi vyjst ani s darovanymi vajkami

sisik10
27. lis 2016

přesně, tak to já vím

agnes6
27. lis 2016

sisik10 já vím,že 100 % to rozhodně vyjít nemusí ani s darovanymi. Nám teda byla recena šance s darovanymi 50 %, což mě přijde i tak málo. Prostě buď a nebo ☹ naopak s vlastními raději dr. žádna procenta neříkala, jen že jsou minimální. Mám 28, takže pevně věřím v to,že alespoň darovana vyjdou 🙂

agnes6
27. lis 2016

sisik10 každopádně přeji hodně štěstí, ať se rozhodnete pro vlastní nebo darovana!

pajala
28. lis 2016

@karja
@agnes6 ahoj holky-to rozhodnutí je vždycky tezky-ja mám za sebou tři ivf a ani jednou se embryo nechytlo i přes to ze nám vyšetření vyšla dobře a protože je mi ut 38 a máme poslední pokus na pojišťovnu rozhodli jsme se zkusit darovana-šance vždycky nějaká je☺.takže ja teď sledují cyklus s darkyni u které by příští tyden měl proběhnout odber.

kathlinkata
28. lis 2016

@agnes6 ahojky my mame za sebou 2x ivf s mymi vajicky i kdyz uz pri prvnim bylo jasne ze z toho nic nebude. Mam syndrom predcasneho starnuti ovarii a na hormony i vysoke davky jsem nereagovala vubec. Nac 3 embrya a nk jednou nebyl ani transfer. Nyni jsme od listopadu v registru zadarelu o darovana vajicka. Dva pokusy byli uplne zbytecny ale sli jsme do toho pac clovek nikdy nevi. Treti pokus uz chceme vic na jistotu, preve jen uz nam poj hradi castecne jen dva pokusy. Jinak v nasem oripade je chyba jen na moji strane.

kathlinkata
28. lis 2016

Jinak k te uspesnosti s darovanymi je ta uspesnost hodne slusna. Oproti tem cyklum kdy zena zkousi oplodneni se svymi a ma jich malo a treba i nekvalitni. Navic kdyz darkynne nebude mit pocet vajicek ktere car garantuje dalsi pokus hradi car.

pajala
28. lis 2016

@kathlinkata je u tebe něco nového?

agnes6
28. lis 2016

@kathlinkata právě taky jsem slyšela,že ta úspěšnost je podstatně vyšší u darovanych. Takže jsme s partnerem pro tuto variantu, snažím se s tím smířit abon také 🙂 když se to podaří mimi bude stejně naše a hotovo. Tak pak dej vědět,až najdou darkyni co a jak dál 🙂 bydu držet pěsti, ať se brzo najde. To čekání je nejhorši. My ještě čekáme na nějaké výsledky a v lednu chci hned taky zažádat. Tak uvidím 🙂 snad vše klapne,jak má.

Strana