icon

Oplodnění s darovanými vajíčky. Máte zkušenost?

elis84
16. srp 2011

Zdravím všechny ! Prosím Vás má tady někdo zkušenost s oplodněním s darovanými vajíčky ? S manželem nás nejspíše čeká tato jediná varianta a chtěla by jsem se o tom něco dozvědět . Budu vděčná za jakoukoli informaci, docela se toho obávám a taky máme obavy po finanční stránce. Nevíte zda na to pojišťovna taky něco přispívá? Moc děkuji

pajala
6. čer 2017

@kotys tak ✊at se co nejvíc zavrta.

pajala
6. čer 2017

@m.e.l to je určitě dobre znamení ☺

kotys
6. čer 2017

@m.e.l gratuluji tak dej vědět co ultrazvuk....kolikátý den jsi dělala test?

m.e.l
6. čer 2017

@kotys Ja uz nekdy paty den. 😀 Jsem magor, nevydrzim nikdy cekat. 😀 Jinak mimco tam je, straaasne veliky 1,2cm 😀 , odpovida 7+3 a bylo i srdicko. Pristi tyden jdu na prvni poradnu ke sve dr.

sisik10
6. čer 2017

Ahojk holky mi máme 9 zamraženejch bobíku🙂 , z toho 7 HB a 3 nám jdou na PGS. Tak snad příští měsíc na KET

kotys
6. čer 2017

@m.e.l a pátý den už si něco viděla? nejraději bych děla test už ted 😅 ale zkusím vydržet....

m.e.l
6. čer 2017

@kotys Predstav si, ze byl docela slusnej duch!!! Vydrz min. do 8.ho dne, jinak budes zbytecne stresovat!!!! 😉

kotys
6. čer 2017

@m.e.l Ti tak závidím fakt.......🙂

nuffikterka
6. čer 2017

Dobrý večer😀,
jdu si za Vámi pro rady. jmenuji se Tereza je mi 30, po chemoterapii před 10 lety mi přestali fungovat vaječníky. Po 3 letech testování s partnerem jsme se konečně dostali do fáze kdy nám hledají slečnu na darování vajíček. už je to 3 měsíce a stále nic. Paní koordinátorka kterou jsme ten den chytli byla asi po opici a byla strašně nepříjemná a skoupá na slovo. Měli jsme tolik otázek a nevíme nic. Jestli tu nějaká dobrá duše poradí . děkuji🙂

eviks
6. čer 2017

@nuffikterka Ahoj, urcite se ptej.Je smutne slyset, ze je nekde takovy problem s centrem a zamestnancema:((

nuffikterka
6. čer 2017

@eviks No cele ty roky byly všichni super , ale zrovna pro nás tak důležitý den , jsme chytli jedinou paní která tam očividně neměla co dělat. jsme si připadali jako kdyby jsme si ty peníze šli půjčit a ne že je jdeme platit. Ale tak co už. no nevíme jestli máme doma jen čekat, nebo se objednat, volat si ? A ohledně stimulace( já nemám hormony vůbec, teď jen antikoncepce) ta se začíná až po schválení slečny ? jak kdlouho mužeme čekat než slečnu najdou máme oba krev O+

eviks
7. čer 2017

@nuffikterka Ahojky, jestli uz vam ji hledaji, tak bych počkala a kontrolne se po nejake době ozvala. Ja sem před ivf taky brala antiko, az ji najdou tak ti reknou presny den, kdy tu antiko vysadíš, aby se vam sladil cyklus. Pak ti daj par injekci, Estrofem na sliznici a uz to pojede. Co se tyce cekani, tak nemam predstavu, my mame darkyni s jinou krev skupinou, protože nam rikali, ze kr. skupina vůbec nehraje pro tehotenstvi roli, my ji měli do 3 tydnu sehnanou a zacala stimulovat.

veverka.dada
7. čer 2017

@nuffikterka tak my meli darkyni s krevni skupinou manzela, protoze te me pry meli nedostatek a museli bychom dlouho cekat...a cekali jsme cca tri mesice, mozna ani ne. Uteklo to celkem jako voda 🙂
Preju ti, aby pristi navsteva byla vice v pohode! Moci s doktorem mluvit je to nejdulezitejsi, je treba k nemu mit duveru. Drzim palce 😉

m.e.l
8. čer 2017

Delka hledani vhodne darkyne zalezi i na pozadavcich. My jediny co meli tak ne zrzku, cernovlasou a cernookou. Skupinu mela nakonec darkyne manzela. . . Ted uz vim i jeji vek - 18. Ty voe to byl krasny vek. . . 😀 Darkyni pro nas meli behem cca mesice a byl naplanovan zacatek stimulace na 16.ho dubna, OPU 28.ho a transfer 3.ho kvetna. Presne jak naplanovali tak to probehlo.

veverka.dada
8. čer 2017

Holky, jsem prostě jak na trní...však to znáte...6. den po KET, dvě embryjka...pořád se zaříkávám, že tentokrát nebudu testovat, ale půjdu rovnou na krev...ale stejně si myslim, že mi jednou ráno rupne v kouli a pro test poběžím 😀
Jen mě zajímá, po kolika dnech se dá spolehnout, že vyprchal pregnyl 1500?? Máte zkušenost?

veverka.dada
8. čer 2017

@kotys tfuj tfuj tfuj, tak ať se ti pěkně zavrtávají hvězdičky 😉

pajala
8. čer 2017

@veverka.dada nevím jak dlouho vyprchava každý to ma jinak ale me treba v caru říkali ze dřív jak 12ty den nemám test zkoušet.

m.e.l
8. čer 2017

@pajala Do dvanacteho dne jsem nikdy nevydrzela. 😀 Maximum mam 7.my den. 😀

veverka.dada
8. čer 2017

@pajala a vydrželas? a nemáš nějakou zaručenou radu, jak to vydržet? 😀
já jsem sice v práci, ale sedím si u svého PC jen se svýma myšlenkama...
od včera mám v puse silně kovovou příchuť, k tomu takový ten "prostě pocit" a mou nejvíc nejhorší vlastností je, že jsem neskutečně netrpělivá 😎

jirikova
8. čer 2017

Já zkoušela 6.den a už tam byl dobře viditelný duch 🙂 měla jsem 5ti denní blastocystu.

nuffikterka
8. čer 2017

No právě nám říkaly že je lepší když má dítě aspoň po jednom rodiči krevní skupinu, kdyby se něco stalo. a já dřív měla A+ ale po transplantaci mám O+ jako partner. tak myslím že budeme čekat dlouho. Ale ještě tak měsíc počkám a pak si zavolám. @eviks děkuji za objasnění s tou stimulací 🙂 no doufám že příště budeme mít už jen milí personál, a panu doktorovi to řeknu že paní je mooc nepříjemná , takový lidi by tam neměli pracovat

pajala
8. čer 2017

@veverka.dada zaručenou radu nemam🙂ja měla vždy strach -ze čtyř pokusů sem to zkusila u prvního a pak uz ne nechtěla sem být zklamana.u nás po čtrnácti dnech berou krev tak když to naposledy vyšlo tak sem nemohla věřit když volali výsledky.

kotys
8. čer 2017

@veverka.dada děkuji já jsem 4 den po ET jsem taky nervní to čekání je dlouhýýýý...dej hned vědět... a mne připadá jako bych měla v puse trubku kovovou ..v noci lítám 3krát na záchod a prsa to jsou betony a to vážně můžu je nosit na podnosu před sebou...

veverka.dada
8. čer 2017

@pajala ja mam taky strach...ale zaroven obavu, ze to do 14. dne nevydrzim 😖

veverka.dada
8. čer 2017

@kotys je to neskutecne dlouhy, ze jo? 😀
A me se ta kovova chut nejak vytratila...netrpelive ji vyhlizim nazpet 😀
A s tim zachodem - ja t

veverka.dada
8. čer 2017

@kotys jeee me se to nedopsalo 😀
S tim zachodem - ja celkem hodne piju a budim se kolem pate pravidelne na wc...ale je fakt ze posledni tri dny se budim i mezi jednou a druhou a pak kolem te páté zase 🙂
A co ty? To je tvuj prvni pokus?

kotys
9. čer 2017

@veverka.dada první nééé...2 krát ivf svoje a žádné vajíčko pak jsem otěhotněla sama loni v březnu v květnu kyretáž nedopalo to, pak jiná klinika ivf svoje a bylo jedno vajíčko celkem dobré ale ve mne se neudrželo.. pak jednou nativ a nic a pak jsem se rozhodla na darované vzhledem k mému věku 43 let. Zkoušíme 3 roky no a dárkyně super 11 folikulů 8 vajíček z toho 4 výborné tak jeno už je ve mně doufáme že už konečně to klapne šíleně jsem nabrala...jinak mám už dvě děti dospělé ale přítel žádné ..., a co ty ???

veverka.dada
9. čer 2017

@kotys Tak to je už slušná řádka pokusů :-/ Ještě že ty dárkyně existují a existuje tahle možnost...fakt že jo...a koukám, že vajíček jste měli stejně úplně jako my 🙂 Já si říkám, že to je úplně tak akorát a hlavně je paráda, že jsou kvalitní! To ti určitě tentokrát musí vyjít 🙂
Mě je tedy 32, s manželem se nechráníme tak 9,5 roku a snažení za pomoci doktorů už trvá asi 8 let. Máme za sebou 1 IVF s mým jedním takovým chudinkou vajíčkem - nepovedené (nevědělo se jestli je to mimoděložní, nebo co se děje, týden v nemocnici, hnusnej přístup doktorů, nesla jsem to hodně těžce a pak se na dlouho o nic nepokoušela)
Pak jiná klinika 1 IVF, kdy byly tři vajíčka, ale ani jedno se neoplodnilo.
A teď na začátku dubna 1. ET s darovanýma, opět nepovedené...a tak jsme teď při KET dali vajíčka 2 (prý se šance zvyšuje...člověk nikdy neví)
Nu, pevně doufám, že se zadařilo, protože tyhle procesy jsou tak náročné...jak finančně, tak psychicky, tak tělesně

kotys
9. čer 2017

@veverka.dada no taky si pěkně s tím bojuješ...dítě za všechny peníze si říkám..já už vše hradím sama....říká se že je šance vyšší po rozmražení tak ti to určitě vyjde no dej hned vědět taky jsem přemýšlela nad dvouma kdyby to ted nevyšlo tak taky zkusíme dvěale doufám že nám oboum už to vyjdemusíííí.....

veverka.dada
9. čer 2017

@kotys právě...když zbývá ještě jeden mrazáček, tak jsme si řekly, že ty dvě zkusíme...ať si můžeme "odškrtnout" další odzkoušenou variantu 🙂
a určitě i ty dej vědět 😉 a plánuješ vydržet do termínu s testem? já plánuju, ale bojim bojim, že příští týden (to už by mi neměl působit pregnyl) se zbláznim a test koupim...

Strana